دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1400 - 12:00
با برگزیدگان ششمین جشنواره فناوری نانو(۲)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

ایده‌ای برای رهایی بیماران سرطانی از شیمی‌درمانی

فارغ‌التحصیل رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایده رهایی بیماران سرطانی از شیمی‌درمانی را در رساله دکتری خود با عنوان «عامل‌دار کردن شاخه‌ای گرافن اکسید و اصلاح سطح آن با لیگاند پارا آمینو فنول برای رهایش داروی ضد سرطان» ارائه کرد.
کد خبر : 645498
آزمایشگاه شیمی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد.


اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایده‌های برتر، محصولات‌ برتر، شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدی برتر، محقق‌ برتر (در شاخه‌های مختلف: افراد حقیقی‌، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانش‌آموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرح‌های پژوهشی و دانش‌بنیان برتر، پایان‌نامه برتر ( ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.


تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارت‌آپ در حوزه‌های مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی، آموزشی و سخنرانی‌های تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی جشنواره ششم بود.


حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری‌سازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیت‌های واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیت‌های پیشرو در این زمینه از مهم‌ترین اهدافی بود که در ششمین جشنواره فناوری نانو دنبال شد.




بیشتر بخوانید:


گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی


سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو


معرفی برترین‌های ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق




ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندی‌های فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.


در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایان‌نامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانش‌بنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود و در پایان از ۱۹ اثر برگزیده شاخص در عنوان‌های مختلف تجلیل شد.


سارا کاوه دانش‌آموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در بخش(شاخص) پایان‌نامه‌های ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو با عنوان «عامل‌دار کردن شاخه‌ای گرافن اکسید و اصلاح سطح آن با لیگاند پارا آمینو فنول برای رهایش داروی ضد سرطان» حائز رتبه برتر و از وی تجلیل شد


کاوه که از پایان‌نامه(رساله دکتری) خود با عنوان «عامل‌دار کردن شاخه‌ای گرافن اکسید و اصلاح سطح آن با لیگاند پارا آمینو فنول برای رهایش داروی ضد سرطان» با موفقیت دفاع کرده است در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح چکیده این پایان‌نامه اظهار کرد: از آنجا که سرطان یکی از چالش‌برانگیزترین بیماری‌ها محسوب می‌شود، پیشرفت‌های زیادی برای درمان آن صورت گرفته و به دلیل اینکه اثرات سمی داروهای شیمی‌درمانی یکی از معضلات درمان به شمار می‌آید سیستم‌های دارورسانی نوینی ابداع شده‌اند که تا حدودی توانسته‌اند این مشکلات را رفع کنند.


ایده‌ای برای رهایی بیماران سرطانی از شیمی درمانی


وی اضافه کرد: برای کم‌کردن این عوارض و بهبود داروهای موجود، انواع سیستم‌‏های دارورسانی توسعه یافته‌اند که شامل کانژوگه‌های محلول دارو ـ پلیمر، میسل‌های پلیمری، نانوذرات، لیپوزوم‌ها و میکروذرات هستند و در این میان نانوذرات بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و روش تولید آسان‌تری دارند و از طریق پلیمرهای زیست سازگار هم قابل تهیه هستند.


فارغ‌التحصیل رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان عنوان کرد: نانوذرات استفاده شده برای انتقال دارو شامل انواع ساختارها با اندازه، شکل و مواد مختلف هستند که هرکدام ظرفیت بارگیری دارو، آزادسازی، هدف‌گیری سلولی و پایداری متفاوت دارند.


کاوه متذکر شد: در این پروژه نانوذرات با ساختار دندریمر که ساختارهایی سه بعدی شبیه به درخت با مولکولی مرکزی هستند، استفاده شدند. شاخه‌ها محدودیت اندازه دارند تا در نهایت شکلی دایره‌ای با اندازه کوچک؛ اما وزن زیاد ایجاد کنند.


مزایای مواد پایه گرافنی چیست؟


وی یادآور شد: مولکول دارویی می‌تواند به گروه‌های عاملی روی سطح درختسان متصل شود یا بین شاخه‌های آن قرار گیرد، درختسان‌ها می‌توانند مولکول‌های آب‏ دوست و آبگریز را نیز در خود جای دهند و معمولاً مرکز آب‏گریز حفره‌ای دارد که می‌تواند داروی آب‏گریز را در خود جای دهد.


فارغ‌التحصیل مقطع دکتری رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان تبیین کرد: برای شناسایی نشدن در سیستم ایمنی بدن از واحدهای پلیمری هوشمند متصل شده به سطح دندریمر استفاده شد و هدف از این پروژه بررسی قابلیت استفاده از نانوذرات گرافن اکسید دندریمر شده با مونومرهای آلی متیل متاکریلات و اتیلن دی آمین و اصلاح سطح شده با لیگاند آلی پارا آمینو فنول و پوشش‌دار شده توسط پلیمرهای حساس به pH پلی وینیل الکل و کیتوسان برای رهایش داروهای ضد سرطان دوکسوروبیسین و کربوپلاتین است.


کاوه تشریح کرد: اکسید گرافن به‌دلیل مساحت سطح بالا و زیست سازگاری مناسب ظرفیت مناسبی برای کاربرد در سامانه‌های رهایش دارو دارند و حضور گروه‌های عاملی در ساختار شیمیایی اکسید گرافن و مشتقات آن اتصال به پلیمرها، داروها و مولکول‌های عاملی دیگر را امکان‌پذیر می‌سازد.


وی توضیح داد: از مزایای مواد پایه گرافنی در رهایش کنترل شده دارو توانایی در عبور از غشای سلولی و مساحت سطح ویژه بالای آنهاست. مساحت سطحی گرافن چهار برابر بالاتر از سطح هر نانو مواد دیگر است که به‌عنوان حامل دارویی گزارش شده است.


فارغ‌التحصیل رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان بیان کرد: این موضوع موجب می‌شود که نسبت پرشدگی نانوگرافن به‌عنوان حامل دارویی به‌طور قابل ملاحظه‌ای در حدود ۲۰۰ درصد بالاتر از سایر نانوذرات و سیستم‌های داروسانی شود و این خصوصیات سبب می‌شود گرافن و مشتقات آن را از سایر حامل‌ها متمایز کند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب