دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام جلیلی:

مشکل بشریت امروز دور بودن از مفاهیم قرآن است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: مشکل بشریت امروز دور بودن از مفاهیم قرآن است و بیراهه‌ها و مشکلات جهان در دور بودن از معارف قرآن است، اما ماه رمضان می‌تواند این دور بودن از معنویات را جبران کند.
کد خبر : 655124
حجت الاسلام جلیلی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، در روز دوشنبه ۵ اردیبهشت ماه در مجموع نشست‌های تخصصی «دوشنبه‌های سوهانک» با موضوع تبیین پیام‌های دینی و ارتباطی ماه مبارک رمضان در واحد تهران مرکزی (سوهانک) برگزار شد.


در رابطه با این موضوع حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی گفت: در یک تقسیم بندی کلی معارف دینی به  ۳ بخش تقسیم می‌شود، بخش اعتقادات و باورها، احکام و دستورالعملهای رفتاری و بخش اخلاق و ملکات نفسانی. اعتقادات خود به ۳ گروه توحید، راه‌شناسی و فرجام‌شناسی، فقه و احکام به ۲ گروه کلی عبادات و معاملات و اخلاق نیز ۳ گروه اخلاق فردی, الهی و اجتماعی تقسیم می‌شوند.لذا همه روایات و آیات را می‌توان در این ۳ بخش جا داد. بر همین اساس پیام‌های ماه رمضان را نیز می‌توان طبق این ۳ بخش دسته‌بندی کرد.


وی افزود: یکی از پیام‌های ماه رمضان انس با قرآن به عنوان کلام الهی است زیرا ماه رمضان بهار قرآن است و در این ماه بستر آشنایی با قرآن مهیا است طبق روایات  ثواب قرائت یک آیه قرآن در ماه رمضان برابر است با ثواب ختم کل قرآن.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران و واحد تهران مرکزی گفت: باید توجه داشت مشکل بشریت امروز دور بودن از مفاهیم قرآن است و بیراهه‌ها و مشکلات کنونی جهان ریشه در دور بودن از معارف ناب و هدایت های قرآنی دارد ماه رمضان فرصت مناسبی است که با انس با این کتاب نورانی و عمل به دستورات آن این خلا را  تا حدودی جبران کرد.


مرتضی جلیلی گفت: پیام دوم ماه رمضان در رابطه با خداشناسی انس با پروردگار عالم از طریق  مناجات و ادعیه مخصوص ماه رمضان است طبق فرمایش حضرات معصومین دعا و مناجات، قرآن صاعد است و انس با  ادعیه و مناجات ارتباط با مبدأ هستی و عالم وجود را فراهم می‌سازد. ما در زندگی نیازمند ارتباط با خدا هستیم که با قرائت ادعیه و مناجات این ارتباط ممکن می‌شود دعاهایی همچون دعای سحر، دعای ابوحمزه، دعای افتتاح و ...؛ از جمله این ادعیه هستند که انس با این‌ها نوعی پیام اعتقادی است.


جلیلی ادامه داد: در بحث اعتقادی تمرین بندگی بسیار مهم است و انسان باید با استفاده از معارف هدف آفرینش خود که رسیدن به مقام بندگی و عبودیت است را بشناسد و از اسارت طاغوت، هوا و نفس مادیات و شیطان نجات پیدا کند برای رسیدن به این مقام همه عمر فرصت داریم اما ماه رمضان فرصتی بسیار مناسب برای این امر است.


 وی بیان کرد: در بحث امام‌شناسی نیز ماه مبارک رمضان حاوی پیام ارتباط با ولی و امام  است که بارزترین مصداق این امر شب قدر است طبق روایات در شب قدر ملائکه بر امام زمان هر عصر وارد می‌شوند و تقدیرات یک سال انسان‌ها را رقم می‌زنند در نتیجه ارتباط با ولی خدا جهت رقم خوردن بهترین تقدیرات تاثیر به‌سزایی دارد.


 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران ادامه داد: در بخش اخلاق نیز در یک تقسیم‌بندی اخلاق به ۲ بخش رذایل و فضایل تقسیم می‌شود. یکی از مهمترین فضائل اخلاقی صبر است که طبق معارف قرآن  شرط رسیدن به همه کمالات انسانی است.


جلیلی توضیح داد: در معارف دینی صبر به این معنی است که در حرکت به سمت یک موفقیت باید مشکلات مسیر را تحمل کرد ماه رمضان تاثیر مستقیمی در بالا بردن صبر انسان دارد.


وی گفت: یکی دیگر از فضائل مهم  اخلاقی اخلاص است که شرط پذیرش اعمال است. بستر رسیدن به  اخلاص در رمضان بیشتر مهیا است و می‌تواند اعمال او را به سمتی ببرد که همواره همراه با اخلاص و با هدف رسیدن به قرب الهی باشد. دیگر پیام ماه مبارک رمضان سکوت است؛ پرحرفی در مباحث اخلاقی مورد نکوهش است و بسیاری از لغزش‌های انسان ریشه در پرحرفی دارد لذا سکوت و به موقع حرف زدن از دستورات بزرگان اخلاقی است چرا که سکوت تفکر را به همراه دارد و فکر مقدمه رسیدن به مقامات معنوی بالاتر است رمضان با روزه گرفتن انسان دعوت به سکوت می‌شود و در نتیجه تشویق به تفکر و رسیدن به مقامات بالا فراهم می‌شود.


جلیلی خاطرنشان کرد: در رمضان با دوری از خوردن و آشامیدن و مبطلات روزه قدرت اراده نیز بالا رفته و اراده انسان بر خودداری از انجام گناه و خطا تقویت می‌شود و در واقع روزه داری نوعی تمرین تقویت عزم و اراده است.


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب