مافیای واردات اجازه رشد به شرکتهای داخلی نمیدهد
علی اصغر عنابستانی در گفتوگو با خبرگزاری آنا درباره علت عدم ایجاد ارتباط صنایع و شرکتهای دانش بنیان و عدم استقبال از محصولات تولیدی این شرکت ها اظهار کرد: بخشی از دلیل عدم اعتماد صنایع و شرکتهای دانش بنیان به این برمیگردد که نظام اقتصادی ما یک نظام اقتصادی واردات محور است.
نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس گفت: اصل نظام اقتصادی ما براساس واردات شکل گرفته است و شبکههای واردات گسترده در کشور وجود دارد.
عنابستانی با بیان اینکه منافع زیادی در این شبکههای واردات وجود دارد افزود: افرادی در واردات و در ساختار اقتصادی ما نقش های مهمی دارند. صرف نظر از توجه به شرکت های دانش بنیان، نظام اقتصادی واردات محور یک نظام اقتصادی است که تحت تاثیر نوسانات است و به همین دلیل هم هست که اقتصاد ما وابسته به خارج است.
این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اقتصاد ما تا ۱۵ درصد وابسته به خارج است و به شدت از نوسانات ارز و تهدیدهای خارجی و تحریمها تاثیر پذیری دارد.
وی افزود: ساختار اقتصادی ما واردات محور است و جهت گیری اقتصاد ما باید به سمت اقتصاد صادرات محور تغییر کند و باید به سمت اقتصاد داخلی و اقتصاد مقاومتی تغییر کند.
عنابستانی گفت: اقتصاد مقاومتی درونزا و برونگرا است و با داشتههای درونی میتواند اقدام به صادرات کرد.
نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه مسئله ما بیماری اقتصاد است که مقام معظم رهبری چندین سال آن را دنبال کردند،گفت: در اقتصاد واردات محور شبکه های ارتباطی و مافیای قوی درست شده که آنها اجازه تولید داخلی و شکل گرفتن این تولیدات داخلی را نمی دهند.
عنابستانی گفت: این افراد علاوه بر این اجازه رشد دانش داخلی را در کشور نمی دهند. مثلا در فولاد جز ۷ الی ۸ کشور برتر دنیا هستیم. اما این صنعت وابسته قطعهای به نام الکترود گرافیکی است که اصل مسئله تولید در فولاد را این الکترود بر عهده دارد. اما سالهاست که بر خلاف اینکه شرکتهای داخلی دانش فنی تولید این الکترود را دارند و به این مسئله ورود کرده اند و پول کافی برای ساخت آن در داخل نیز وجود دارد، شبکه مافیایی بسیار قوی هستند و سودهای کلانی از این مسئله میبرند و جلوی رشد این مسئله را می گیرند البته در همه حوزه ها این مسئله وجود دارد که این یک مثال کوچک بود.
وی گفت: دولت، دستاندرکاران وزارت صنعت و وزارت اقتصاد باید در این موضوع وارد شوند و اگر نتوانیم دست مافیاهای منفعت طلب در حوزه واردات را قطع کنیم تلاش جوانان و دانش آنها برای درنوردیدن مرزهای دانش هدر می رود.
عنابستانی ادامه داد: جوانان ما دانش فنی حوزههای مختلف را به دست می آورند و این دانش فنی را تبدیل به فناوری و تولید میکنند ولی با این ساختار هیچ وقت نمی توانند موفق شوند زیرا یک ساختار وارداتی در کشور وجود دارد که این ساختار اقدام به واردات میکنند و بازار را اشباح میکنند.
نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس افزود: باید برای کالاهایی که امکان دستیابی به دانش فنی آن وجود دارد یک بازه زمانی مشخص شود و جلوی واردات آن کالاها گرفته شود تا شرکتهای داخلی با جدیت را انجام بدهند.
وی افزود: حمایت از تولیدات دانش بنیان و توانمندی جوانان دانشمند در داخل حمایت شعاری نباید باشد بلکه باید در عمل اجازه دهیم.
عنابستانی اظهار کرد: نباید اقتصاد و نظام تولید ما با واردات گسترده و وابسته به خارج شود و دانش جوانان ما در مرزها و روی کاغذها باقی بماند و به تولید انبوه نرسد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/