دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 اسفند 1400 - 16:42
حمیدخانی مطرح کرد؛

اینترنت اشیا (IoT) چه تأثیری بر توانمندسازی کسب و کارها دارد؟

رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد عنوان کرد: اینترنت اشیا (IoT) روی فاکتورهای توانمندسازی کسب و کارها از جمله بهبود تجربه مشتری، جریان‌های درآمدی، کیفیت محصولات و خدمات تأثیرگذار باشد.
کد خبر : 647333
مهدی حمیدخانی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دولت‌آباد، نشست کرسی ترویجی «تعاون و اقتصاد دانش‌بنیان» توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد و اداره‌کل تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان با موضوع «فناوری‌های دانش‌بنیان» به صورت برخط برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


نشست تخصصی اینترنت اشیاء با حضور دانشگاهیان ۵ کشور در قوچان




رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد در این نشست گفت: دولت‌ها باید راهبردهای کلان جامعی را برای اینترنت اشیاء ایجاد کنند تا این موج جدید به پا خاسته محیط کسب وکارها را متحول کنند.


مهدی حمیدخانی اظهار کرد: بررسی‌های مؤسسه‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه متصل از طریق شبکه خواهیم داشت که مبتنی بر اینترنت اشیاء قابل کنترل و مدیریت هستند.


وی افزود: اینترنت اشیاء (IoT) متشکل از اشیاء و دستگاه‌های هوشمند متصل به شبکه اینترنت و مجهز به حسگرها است که برای کنترل و مدیریت آنها از طریق اپلیکشن‌ها و نمایشگرهای مدیریتی و همچنین جمع‌آوری، مدیریت، تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده می‌شود.


رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد تبیین کرد: داده‌های این اشیاء و دستگاه‌های متصل فرصت‌های فوق‌العاده‌ای برای تولید منابع اقتصادی و اجتماعی ایجاد می‌کنند که می‌توانند در جنبه‌های مختلف زندگی روزمره و رفتار کاربران تأثیر بالایی داشته باشد.


حمیدخانی متذکر شد: از دیدگاه یک کاربر، کاربردهای IoT در هر دو زمینه کسب و کار و زندگی شخصی قابل مشاهده خواهد بود.


فناوری‌های اینترنت اشیاء (IoT) چه مزایایی دارند؟


وی تشریح کرد: چرخه بلوغ اینترنت اشیاء به‌گونه‌ای است که اشیاء و دستگاه‌های متصل و مرتبط به هم و ثبت و تحلیل کلان داده‌های آنها منجر به تصمیم و کنش‌های هوشمند و تحول کسب و کار خواهد شد.


رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد یادآور شد: اینترنت اشیاء می‌تواند روی فاکتورهای توانمندسازی کسب و کارها از جمله بهبود تجربه مشتری، جریان‌های درآمدی، کیفیت محصولات و خدمات، کاهش هزینه‌ها، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی، بهبود نرخ بازگشت سرمایه و مدل‌های کسب و کار جدید تأثیرگذار باشد.


حمیدخانی گفت: فناوری‌های IoT با فراهم آوردن تحولات دیجیتال به حوزه‌های مختلف صنعتی این امکان را می‌دهد تا فرآیندهای مربوط را با ایجاد و تغییر مدل تجاری در حوزه‌های تولید، حمل و نقل و انرژی به‌روز کنند.


وی با بیان اینکه اینترنت اشیا هر دستگاهی، هر صنعتی و هر کاربرد سازمانی را می‌تواند پوشش دهد، ادامه داد: کارخانه‌های هوشمند، کشاورزی هوشمند، صنعت حمل و نقل، صنایع دفاع، نفت و گاز، حوزه سلامت، خانه هوشمند از جمله بازارهای اینرنت اشیاء است.


رئیس اداره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد در ادامه توضیح داد: به عنوان مثال در حوزه کشاورزی به‌منظور رفع موانع و توسعه پایدار می‌توان از کشت هوشمند، آبیاری هوشمند، مدیریت خاک و مدیریت اطلاعات بهره برد.


منتقد کرسی ترویجی «تعاون و اقتصاد دانش‌بنیان» هم گفت: فناوری‌های اینترنت اشیاء جزء ۱۰ فناوری برتر است و موضوع امنیت اطلاعات و حریم خصوصی یکی از موضوعات حساس در زمینه اینترنت اشیاست.


رسول صادقی افزود: سیاست‌های کلان دولت‌ها برای حوزه‌های مختلف مرتبط با این فناوری باید تدوین شود و به منظور پیاده‌سازی پایدار فناوری‌های اینترنت اشیاء باید طرح جامع هوشمندسازی در هر بخش متناسب با نیازهای مربوطه تدوین و عملیات پیاده‌سازی اجرایی شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب