قیمت گوشت قرمز با واردات کاهش مییابد؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنعت کشاورزی تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت گوشت قرمز در روزهای گذشته روند صعودی خود آغاز کرده و در برخی از مناطق قیمت آن به ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است وزارت جهاد کشاورزی نیز برای مدیریت بازار بخشنامهای برای واردات ۱۰ هزار تن گوشت به کشور را صادر کرد، این بخشنامه در حالی صادر شده که در ماههای گذشته دامداران از نبود مشتری گلایه و انتقادات فراوانی را نسبت به ممنوعیت صادرات گوشت داشتند.
البته به نظر میرسد وزارت جهادکشاورزی علاوه بر مدیریت قیمت در بازار به دنبال آزادسازی صادرات دام است که در صورت اجرای آن وضعیت دامداران نیز بهبود خواهد یافت. در همین خصوص عباس عسگر زاده معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به سلامی سرپرست شرکت بازرگانی امور دام با موضوع واردات گوشت گرم گوسفندی نوشت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز بهویژه گوشت گوسفندی در سطح بازار و به جهت تنظیم بازار ایام پایانی سال، ایام نوروز و ماه مبارک رمضان خواهشمند است مقرر نمایید نسبت به واردات گوشت گرم گوسفندی توسط آن شرکت و با استفاده از ظرفیتهای مباشرین بخش خصوصی تا سقف ۱۰ هزار تن در اسرع وقت اقدام لازم مبذول گردد.
بر اساس مشاهدات میدانی گوشت شقه گوسفندی در تهران ۱۶۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد، همچنین قیمت هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران ۱۲۰ هزار تومان است.
کاهش سرانه مصرف مردم خرید گوشت قرمز
افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: هماکنون دام زیادی در کشور وجود دارد که با توجه به کاهش سرانه مصرف مردم خرید گوشت قرمز در بازار کاهشیافته است.
وی افزود: بههیچعنوان نیازی به واردات گوشت قرمز در کشور نیست ولی با این حال از سیاست جدید وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات در ازای صادرات حمایت میکنیم چون به نظر میرسد با اجرای این امر بازار دام در کشور متعادل شود.
بیشتر بخوانید:
گوشت قرمز و برنج ایرانی مشمول قیمت گذاری دستوری شدند
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اظهار کرد: بلاشک با افزایش قیمت نهادههای دامی از طرفی و خشکسالی و عدم صادرات از طرف دیگر شاهد آن هستیم که دامداران با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند و شوقی به ادامه دامداری ندارند بنابراین باید دولت با اتخاذ سیاستهایی، امنیت غذایی در کشور را تأمین کند.
صدر دادرس در پایان گفت: قیمت گوشت قرمز موجود در بازار را که هر از چند گاهی دچار نوسان و افزایش قیمت میشود؛ باید با مافیای موجود در این بازار مرتبط دانست چون سودی از این افزایش قیمت به جیب دامدار نمیرود.
دامهایمان روی دستمان مانده است
سید احمد مقدسی، رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی گاو داران ایران نیز گفت: هماکنون بسیاری از دامداریهای کشور با مازاد دام روبهرو شدهاند بهطوریکه نه خریداری برای دامهای خود میبینند و نه نقدینگی کافی برای خرید نهادههای دامی دارند.
وی افزود: امیدواریم با حمایت دولت از خرید دامهای سنگین مازاد دام موجود از دامداریها خارج شود تا دامداران هزینههای زیادی را متحمل نشوند. از طرف دیگر صادرات دام ممنوع شده و خرید گوشت قرمز نیز در کشورمان کاهشیافته به همین دلیل وضعیت فعلی پیشآمده است.
مقدسی اظهار کرد: طبیعتاً با نزدیک شدن به ایام نوروز شاهد افزایش تقاضا در بازار گوشت قرمز خواهیم بود که این امر بهصورت موقتی میتواند بازار دام را از وضعیت فعلی خارج کند ولی در بلندمدت باید دولت باسیاستهای مناسب به دامداران کمک کند.
ممنوعیت صادرات دام برداشته شود
منصور پوریان رئیس شورای تأمین دام زنده نیز در گفتوگو با خبرگزاری آنا، هدف از واردات ۱۰ هزار تن گوشت گرم به کشور را تأمین نیاز بازار و جلوگیری از نوسانات قیمت عنوان کرد و گفت: این طرح زمانی موفق خواهد شد که ممنوعیت صادرات دام نیز برداشته شود، مدیران جهاد کشاورزی علاوه بر تعدیل قیمت بازار به دنبال بهبود تراز بازرگانی از طریق صادرات نیز هستند.
وی بابیان اینکه ادامه ممنوعیت صادرات در کنار واردات گوشت، میتواند زیانهای جبرانناپذیری را به دامداران وارد کند، اظهار کرد: صادرات عملاً به دلیل تأمین گوشت داخل متوقف شد در حالیکه با متوقف شدن صادرات بازهم شاهد افزایش قیمت گوشت و دام بودیم.
پوریان با اشاره به تأثیر درگیری میان اوکراین و روسیه اظهار کرد: تحریمهای روسیه فرصت مناسبی برای افزایش تعامل و بازاریابی میان ایران و روسیه به وجود آمده است، در حال حاضر بخش عمدهای از نهادهای دامی از کشور روسیه تأمین میشود، با توجه به کاهش ارزش روبل میتوان سطح تبادلات تجاری میان دو کشور را افزایش داد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/