استاندارد دوگانه ملل متحد در خصوص اوکراین و یمن/ غربیها از عملیات روسیه «کلید آغاز جنگ جهانی» ساختند
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، حکایت بحران یمن و محکومیت حمله روسیه همچنان ادامه دارد و این در حالی است که رسانههای غربی چشمان خود را به روی سالها تجاوز ائتلاف سعودی-اماراتی که با حمایتهای آمریکا علیه ملت مظلوم یمن انجام میشود، بستهاند. جهان این روزها شاهد تبعیض نژادی آشکار میان چشم آبیهای اوکراینی و یمنی است؛ شاهد تبعیض در تعامل با تجاوز به یمن و محاصره این کشور و آنچه در اوکراین میگذرد.
در حالی که غربیها بهطور نامحدود و گسترده از اوکراین حمایت میکنند و به دنبال تأمین نیازهایشان هستند، در یمن ورود سوخت و فراوردههای نفتی و مواد غذایی ممنوع شده است. این سیاست یک بام و دو هوا، دروغ بودن ادعاهای حقوق بشری و اجرای قوانین بینالمللی و نیز دروغ بودن ادعاها و سیاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را نشان میدهد. اکنون بر همگان مشخص شده همه ادعاهای غرب در زمینه دفاع از حقوق بشر پوچ است و هدفشان فقط تثبیت سلطهطلبی آمریکاست.
آمریکایی که جنگ اوکراین را با تهدید اروپا آغاز کرد، همان آمریکایی است که سعودیها را به تجاوز علیه خاک یمن واداشت
در هیاهوی رسانههای غربی بعد از حمله روسیه به اوکراین، تنها صدایی که شنیده نمیشود، اعتراض مردم به جنایتهای سعودیها در یمن است، آنهم درحالیکه برخلاف آنچه در اوکراین میگذرد، در حملات سعودیها تاکنون چند فرودگاه، ۱۶ بندر، ۳۱۲ نیروگاه، ۵۵۸ شبکه ارتباطی، ۲ هزار و ۵۴۲ مخزن و ایستگاه آب، یک هزار و ۹۹۴ تأسیسات دولتی و ۵ هزار و ۷۴۹ راه و پل تخریب شده است. با توجه به این موضوع میتوان دریافت روسیه حتی یک درصد جنایتهای مرتکب شده از سوی ائتلاف سعودی در یمن را نیز مرتکب نشده است.
از زاویه دید غرب، روسیه صلحجو ناگهان دشمن شماره یک میشود
محمد مفتاح، مشاور شورای عالی سیاسی یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: آمریکا بهعنوان پشت پرده خیانتها و تجاوزها به کشورهای دیگر، این بار اروپا را برای تقابل با روسیه بسیج کرد و برای اینکه مستقیم وارد تقابل با روسها نشود، خاک اوکراین را در نظر گرفت و از شکافهای موجود در میان کییف و مسکو استفاده کرد. در این میان نکته قابلتأمل برای ما و جهان عرب این است که چگونه میشود حملهای با کمترین خسارتها و قربانیان نظامی و البته انسانی در اوکراین رخ دهد، ولی آن را در رسانهها «سرآغاز جنگ جهانی سوم» بخوانند؟
وی افزود: تبلیغات سیاسی رسانهای غربیها بهگونهای است که روسیه را که تاکنون رویکردی صلحجویانه به تحولات دنیا داشته، دشمن خود میخوانند و از حمله هستهای سخن میگویند. اگر روسیه دشمن است و تهدیدی برای جهان و اگر اوکراین کشوری جنگزده تلقی میشود، پس یمن را باید چگونه توصیف کرد؟
این مسئول دولت نجات ملی یمن عنوان کرد: آمریکایی که جنگ اوکراین را با تهدید اروپا آغاز کرد، همان آمریکایی است که سعودیها و در ادامه چند کشور دیگر عربی را به تجاوز علیه خاک یمن واداشت؛ یمن هم مکان جنگ شد، همانگونه که اوکراین مکان جنگ است، اما آیا مقاومت مردم اوکراین با مقاومت مردم یمن قابل مقایسه است؟ آیا حجم خسارتها که در یک عملیات بخشی از یک شهر کشورمان را نابود میکنند و خانهها بر سر ساکنانش آوار میشود میتوان با یک حمله موشکی به خانهای در شهری از اوکراین قابل قیاس دانست؟
بیشتر بخوانید:
فرش قرمز اروپا زیر پای چشم آبیهای اوکراینی؛ آوار خانهها روی سر یمنیها
به گزارش آنا، در هیاهوی رسانهای غربیها جهتگیری معنادار سازمان ملل متحد و اعضای آن در همسویی با آمریکا و اروپا تأملبرانگیز است. از وقتی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دستور عملیات ویژه نظامی این کشور را علیه اوکراین صادر کرد، سازمان ملل متحد بارها در مجمع عمومی نشستهایی برای محکوم کردن این اقدام روسیه برگزار کرده و این در حالی است که این سازمان بینالمللی همزمان به تحریم انصارالله یمن رأی مثبت داد. این سیاست دوگانه به حدی مشکوک است که انتقاد محافل جهانی را برمیانگیزد و یحیی الراعی، رئیس مجلس نمایندگان یمن در این زمینه به کنایه میگوید: از سازمان ملل متحد میخواهیم در پرونده کمکهای بشردوستانه یکچهارم توجهی که به اوکراین میکند، به یمن داشته باشد.
رویکرد منفعلانه ملل متحد در برابر تجاوز به یمن و حمله به اوکراین
مفتاح به این موضوع میپردازد و میگوید: سؤالات و ابهامات همچنان باقی است، آنهم نقش سازمان ملل متحد که در پوشش عامل مشروعیت بخشی به سیاستهای تجاوزکارانه آمریکا عمل میکند. غرب، آمریکا و سازمان ملل متحد عملیات نظامی روسیه را تجاوز به خاک اوکراین خواندند و مسکو را تحریم کردند، پس چرا نباید جنگ ائتلاف سعودی-آمریکایی-اماراتی-اسرائیلی علیه یمن را تجاوز نامید؟ چرا کشورهای متجاوز عربستان و امارات که کشتیهای حامل سوخت بنزین و دیزل را توقیف کردند و مانع ورود آنها به بندر الحدیده شدند، محکوم نشدند و برعکس، مردم مظلوم یمن تحت تحریم و محاصره قرار گرفتهاند؟
وی در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون کشورهای ائتلاف عربی در برابر جنگ روسیه علیه اوکراین سکوت کردهاند، گفت: آنها سردرگم تبعیت از معیارهای دوگانه غرب هستند، زیرا اگر دنباله رو آمریکا و اروپا باشند و جنگ با اوکراین را تجاوز بخوانند، در برابر اینکه جنگ علیه یمن را چه بخوانند، درمیمانند، بنابراین موضعشان در زمینه جنگ روسیه با اوکراین تحت تأثیر جنگ یمن ناشی از ترس است.
معیارهای دوگانه ملل متحد در حالی است که این سازمان بارها آمارهایی در زمینه تعداد کشتهشدگان، آوارگان و قحطیزدگان یمنی داده بود
مفتاح افزود: البته این موضوع روی دیگری نیز دارد و آن این است که کشورهای عربی نگران پیامدهای اقتصادی ناشی از تحریمها، جنگ، یا تمایلشان برای خارج شدن از زیر بلیت آمریکاییهایی است که پایگاههایشان در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج (فارس) قرار دارد. درهرصورت بیش از هفت سال است آنها به تجاوز علیه یمن ادامه میدهند، محکوم نمیشوند و مردم مظلوم یمن تحت شدیدترین تحریمها و محاصرهها قرار میگیرند.
وی تأکید کرد: مردم یمن بهتنهایی در مقابل دنیای منافقی ایستادهاند که به کشورشان تجاوز میکنند و مجامع جهانی تنها از انسانیت، قانون و عرف، حرف زدنش را یاد گرفتهاند. معتقدیم پرونده یمن با وجود سکوت جامعه جهانی و گوش کر رسانههای غربی باید موضوع بحث همه محافل بینالمللی باشد.
به گزارش آنا، عوامفریبی رسانههای غربی و نفاق مجامع جهانی این روزها به حد اعلای خود رسیده است و در عمل شاهد نژادپرستی هستیم، البته یکی از معایب نظام سلطه وجود همین معیارهای دوگانه است. هشام شرف، وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن چندی پیش در واکنش به تحریمهای سازمان متحد علیه ملت یمن گفته بود: شورای امنیت سازمان ملل متحد از نقش خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی خارج شده است تا به کسانی خدمت کند که نقش مشکوک و جنایتکارانه آنها در تخریب یمن برای جهان شناخته شده است.
رفتارهای مشکوک و معیارهای دوگانه ملل متحد در حالی است که این سازمان بارها آمارهایی در زمینه تعداد کشتهشدگان، آوارگان و قحطیزدگان یمنی داده بود. حتی هانس گراندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و مارتین گریفیتس، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل متحد به شورای امنیت این نهاد بینالمللی اعلام کرده بودند یمنیها با کاهش یا بسته شدن نزدیک به دوسوم برنامههای کمکرسانی سازمان ملل متحد مواجه شدهاند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/