توسعه رشتههای مهارتی و ایجاد دانشکدههای موضوعمحور/ حوزه فناوری دانشگاه بر صنایع کشاورزی تمرکز میکند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بهمن ۱۴۰۰ با صدور حکمی مهدی زواری را بهعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و واحد ارومیه منصوب کرد.
زواری دارای مدرک دکتری برق الکترونیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است و معاون پژوهش و فناوری واحد ارومیه و رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی در سوابق اجرایی وی به چشم میخورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بعد از صدور حکم مهدی زواری در هشت بند ابلاغی از وی خواست تا برای «استقرار مبانی دینی و فرهنگی و توجه به امر تربیت در کنار آموزش به عنوان رکن اساسی سیاستهای فرهنگی دانشگاه»، «ارتقای کیفیت آموزشی متناسب با نیازهای جامعه در طرح آمایش سرزمین»، «ارتقای سطح پژوهشهای کاربردی و توسعهای و استفاده بهینه از پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در حل مشکلات کشور در چارچوب طرح پایش آزاد»، «ارتقای فرهنگ سازمانی و پیادهسازی نظام چابک اداری و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی خانواده بزرگ دانشگاه و ذینفعان آن» و «افزایش بهرهوری همه عوامل در چارچوب رسالت دانشگاه با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات از طریق اجرای طرحهای سرمایهگذاری با هدف بسترسازی برای نوآوری فناورانه و اشتغال دانشبنیان اعضای خانواده بزرگ دانشگاه» اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
راهبرد دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در ۴ سال آینده
تشکیل هستههای فکری و پژوهشی منطبق بر نیازهای آمایشی
هدایت آموزش و تحقیق به سمت مهارتآموزی و پژوهشهای کاربردی
تأمین نیاز نسل جدید دانشجو با تصویب بینرشتهایها
طهرانچی، سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی را مأمور کرد که «صیانت از داراییها و سرمایههای دانشگاه با رعایت انضباط مالی و مدیریت و کاهش هزینههای غیرضرور با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی بهمنظور تقویت و حمایت از تولیدات داخلی»، «هدایت و هماهنگی یکپارچه بین واحدهای زیرمجموعه استان در چارچوب رسالتها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه در سطح ملی و استان و نظارت بر حسن اجرای امور در این واحدها» و «تعامل مؤثر و الهامبخش با هیئت امنا و مسئولان استانی و کمک در جهت توسعه هوشمند منطقهای در استان مبتنی بر طرح آمایش دانشگاه را در استان آذربایجان غربی به انجام رساند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و بهمنظور بررسی طرح و برنامهها و دستور کارها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و واحد ارومیه بهویژه در بخش پژوهش و فناوری با مهدی زواری سرپرست جدید این دانشگاه گفتوگو کرده است که مشروح آن از نظر مخاطبان میگذرد.
معرفت، دانش و معنویت مهمترین لوازم تحقق تمدن نوین اسلامی
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: ازجمله لوازم تحقق تمدن نوین اسلامی، بنای آن بر علم و معرفت و دانش و معنویت است که این مهم نیز میتواند از بستر دانشگاه برخیزد.
مهدی زواری با بیان اینکه سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه پنجساله راهبردی عملیاتی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ دانشگاه برای تحقق سند دانشگاه اسلامی و دیگر اسناد بالادستی در حوزه علم و فناوری است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: یقیناً تحقق اهداف و برنامههای مندرج در این سند، دانشگاه آزاد اسلامی را در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و زمینهسازی تحقق تمدن نوین اسلامی پیشگام خواهد کرد.
وی افزود: در این سند افق بلندی برای مقوله فرهنگ و مدیریت فرهنگ پیشبینی شده است که چرخش تحولآفرین از ناکارآمدی فرهنگی و تربیتی به اجتماع تربیتی، فرهنگی و هویتی ارزشمدار، درونزا، پویا، اثربخش و مقوم وحدت ملی، انسجام بخش فرهنگی و اجتماعی و امیدآفرین با تکیه بر نقش اقطاب اثرگذار مانند معلم، استاد، مدیریت، خانواده، محیطهای رفاقتی و جامعه ازجمله این افقهای پیشبینیشده است.
سرپرست دانشگاه آزاد آذربایجان غربی با تأکید بر اینکه این دانشگاه ظرفیت بسیار بالایی برای تحقق این رویکرد دارد، عنوان کرد: نیروی انسانی مستعد، متعهد، مؤمن و کارآمد، فضاهای فرهنگی معنوی مساعد برای استفاده در انواع فعالیتهای فرهنگی، تشکلها و کانونهای فعال ازجمله این ظرفیتهای عظیم است.
زواری با اشاره به رویکرد معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برای بهرهگیری از اقطاب اثرگذار فرهنگی مانند استادان، خانوادهها و سایر ظرفیتهای موجود در استان و استادان مشاور فرهنگی تربیتی، شوراهای تعامل خانواده و دانشگاه و نیز شوراهای تعامل دانشجو و دانشگاه و مراکز مشاوره تأکید کرد: همه این عوامل در راستای جامه عمل پوشاندن به سند تحول بنیادین دانشگاه به کار گرفته شده و فعال هستند.
۴ هزار و ۵۰۰ دانشجو در سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۴۰۱ دانشگاه آزاد ارومیه را برای تحصیل انتخاب کردند
سرپرست دانشگاه آزاد ارومیه با بیان اینکه در دو نیمسال مهر و بهمن ۱۴۰۰_۱۴۰۱ نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو، تحصیل در دانشگاه آزاد ارومیه را انتخاب کردهاند، متذکر شد: این رقم ۴۲ درصد کل دانشجویان واحد ارومیه است و در چند سال گذشته این توفیق بینظیر است.
وی بیان کرد: این در حالی است که حدود ۵۰ درصد داوطلبان کنکور سراسری انتخاب رشته نکردند و بیم آن میرفت که تعداد داوطلبان تحصیل در دانشگاه آزاد کاهش چشمگیری داشته باشد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی ادامه داد: برخی قابلیتها و ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله تعداد و تنوع رشتهها، امکان تحصیل در رشته دلخواه در نزدیکترین شهر محل زندگی، امکان ادامه تحصیل پیوسته در مقاطع تحصیلات عالی و تکمیلی بهطور پیوسته در یک واحد یا واحدهای مجاور محل زندگی، علاقه خانوادههای دانشجویان به تحصیل در واحد ارومیه به جای تحصیل در خارج از کشور با وجود همجواری با کشورهای همسایه و هزینه تحصیل پایین در دانشگاه آزاد، این تخمینها را باطل کرد.
بیشتر بخوانید:
وقتی دانشگاه با روشهای نوین چالشمحور میشود
ماجرای پردیس «سرآبتاوه» دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج به کجا رسید؟
راهاندازی دبیرستان «معارف و علوم اسلامی» در دستور کار
زواری توسعه رشتههای مهارتی در قالب دانشکده مهارتی و کارآفرینی، حرکت به سمت ایجاد دانشکدههای موضوعمحور با توجه به سند آمایش رشته و قابلیتها و نیازمندیهای استان، توسعه جذب دانشجویان غیرایرانی در قالب مدیریت اداره بینالملل استان مستقر در واحد ارومیه را ازجمله اهداف توسعهای دیگر دانشگاه آزاد در استان آذربایجان غربی برشمرد.
ورود جدی دانشگاه به حوزه تحول در صنایع مرتبط با کشاورزی با رویکرد حل مسئله
وی با بیان اینکه بخش عمده اقتصاد استان آذربایجان غربی بر پایه محصولات باغی و کشاورزی است، تمرکز حوزه فناوری و رشد فناورانه در این حوزه را از رسالتهای دیگر دانشگاه آزاد اسلامی استا برشمرد و عنوان کرد: دانشگاه بهعنوان یک مرکز علمی با رویکرد حل مسئله میتواند به حوزه تحول در صنایع مرتبط با کشاورزی ورود جدی کند و از این مسیر به توسعه کارآفرینی و نیز تبدیل دانش به ارزش افزوده کمک کند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با تأکید بر نقش محوری دانشگاه در تحول اقتصادی استان ابراز امیدواری کرد با کمک و همیاری سایر نهادها و ارگانها، دانشگاه آزاد اسلامی استان بتواند در سریعترین زمان ممکن منشأ تحول در صنایع تبدیلی کشاورزی و باغی بوده و ایجاد اشتغال از این مسیر فراهم شود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/