مذاکرات رئیسجمهور در قطر بر مبنای حسننیت دو جانبه بود/ارتباط با همسایگان باعث تقویت موضع ایران در وین میشود
سید کمال سجادی دیپلمات سابق در گفتوگو با خبرنگار سیاست خبرگزاری آنا، در تحلیل سفر رئیس جمهور به قطر اظهار کرد: سیاستهای کلی نظام تقویت ارتباط با همسایگان را در دستور کار دولت قرار داده است، علاوه بر این بسیار عاقلانه است که ما بر مبنای منافع مشترک با همسایگانمان روابط حسنه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کشور های همسایه به طور عام مسلمان هستند، گفت: در فرهنگ دینی ما ارتباط حسنه با همسایگان در بعد شخصی سفارش شده است، معتقدم در بعد کشوری، حکومتی و سرزمینی هم به همین شکل است، زیرا ما نیاز به ارتباط با همسایگانمان داریم و آنها هم نیاز به ارتباط با ایران دارند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه روابط اقتصادی با سایر کشورهای دنیا از مسیر کشورهای همسایه می گذرد، تصریح کرد: قطر در سالهای اخیر هماهنگیهای خوبی با ایران داشته است و از حرکتهایی که عربستان سعودی در صحنه سیاست خارجه داشته پیروی نکرده است، به طور کلی قطر یک استقلال کلی در سیاست خارجی دارد که می توان آن را در نوع ارتباط با ایران مشاهده کرد.
سجادی با بیان اینکه منافع مشترکی در سفر رئیسجمهور به قطر تعریف شده است، تصریح کرد: از اظهارات مقامات دو کشور میتوان نفع بردن دو کشور در تقویت ارتباطات را مشاهده کرد که دارای جنبههای مختلفی است، یکی از این جنبهها موضوع تقویت رابطه اقتصادی دو کشور است که بسیار برای دو طرف اهمیت دارد.
وی افزود: مورد دیگر مسائل امنیتی حوزه خلیج فارس است، زیرا مباحثی مبنی بر اینکه رژیم صهونیستی با بعضی از این کشورها ارتباط برقرار کرده مطرح است و صهیونیستها در حال گسترش نفود خود هستند.
سجادی ادامه داد: بنابراین الزامی وجود دارد که ایران ارتباطش را با کشورهایی که سیاستهای محور مقاومت را قبول دارند و براساس منافع دو جانبه حرکت می کنند، تقویت کند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: هراسی که غربیها از جمهوری اسلامی ایران در بین مسئولان برخی از کشورهای منطقه انداختهاند، باید تعدیل و تلطیف شود، زیرا جمهوری اسلامی ایران همواره در موضوع صلح و ثبات منطقه حسن نیت خود را نشان داده است، به ویژه در حوزه خلیج فارس که شریان حیاطی بسیاری از کشورها محسوب میشود.
سجادی با تاکید بر اهمیت منطقه خلیج فارس برای دیگر کشورهای جهان اظهار کرد: دلیل حیاطی بودن خلیج فارس به لحاظ راهبردی تأمین نفت برای دنیا است، جمهوری اسلامی ایران وقتی که می خواهد، گسترش رابطه با کشور های دیگر داشته باشد باید همسایگان را در اولویت قرار دهد.
وی تاکید کرد: معتقدم در سفر آقای رئیسجمهور به قطر مذاکرات خوبی انجام شده است و موضوعاتی که مسئولان دو کشور بر آن تاکید کرده اند حاکی از حسن نیت است.د
این دیپلمات سابق درباره تاثیر ارتباط با همسایگان و سفر رئیس جمهور به قطر بر مذاکرات وین، گفت: غربی ها و به خصوص آمریکایی ها همواره بر منزوی بودن جمهوری اسلامی ایران در جهان تبلیغ می کنند، در حالی که اینگونه نیست و سفر آقای رئیس جمهور به روسیه نیز یک سفر کاری بوده است، متأسفانه هم در خارج از کشور و هم در داخل کشور برخی افراد حواشی را مطرح کردند، در حالی که حواشی فاقد اهمیت است و متن موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، در جریان سفر اقای رئیس جمهور به روسیه و قطر دستاوردهای بسیار خوبی برای دو کشور ایجاد شد.
این استاد دانشگاه با گریزی به موضوع اکراین گفت: غرب در مسئله اکراین و قاطعیت روسیه شکست خورده است و مجموعه ناتو و آمریکا هیچ کاری نتوانسته اند انجام دهند، تنها سلاحی که غربیها اکنون در دسترس دارند تحریم های اقتصادی است که آن را علیه چین، جمهوری اسلامی و روسیه به کار برده اند، از این سو ارتباطات با قطر، روسیه و سایر کشورهای دارای حسن نیت نسبت به ایران، باعث تقویت موضع ایران در مذاکرات هسته ای خواهد شد که در نهایت به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/