سفر رئیسی به قطر در سرخط رسانههای منطقه و جهان قرار گرفت/ شیطنت نخنما شده رسانههای معاند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ایران بهعنوان یکی از کشورهای خط مقدم جریان ضد سلطه در منطقه و جهان که توانسته در بیش از چهار دهه گذشته از پس امتحانات سختی همچون جنگ تحمیلی، تحریم اقتصادی و نظامی و مبازره علیه گسترش تروریسم سربلند بیرون بیاید بهجایگاهی نزد تحلیلگران سیاسی و امنیتی منطقه و جهان رسیده است که تصمیمات کلانش بهمحض اعلام، موردتوجه کارشناسان تیزبین و رسانههای تخصصی و عمومی قرار میگیرند.
با روی کار آمدن سید ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیسجمهور، وی دستگاه دیپلماسی کشور را موظف به اقدام در جهت محقق ساختن سیاست خارجه متوازن کرد تا وزارت خارجه بتواند در برنامهای مدون سطح ارتباط تهران با کشورهای منطقه بهویژه همسایگان را به سطحی شایسته برساند. ازاینرو سفرهای مقامات ارشد ایران به خارج از کشور هدفمند شد تا در کوتاهترین زمان ممکن کشور بتواند توازن ازدسترفته در سیاست خارجه را اصلاح کند. اولین سفر رئیسی به تاجیکستان برای شرکت در نشست سازمان پیمان همکاری شانگهای به پذیرش عضویت دائم ایران در این سازمان بسیار مهم بینالمللی انجامید. سفر دوم رئیسی به روسیه نیز زمینهساز امضاَء توافقنامه همکاری ۲۰ ساله تهران و مسکو شد. همین دو سفر کافی است که تحلیلگران سیاسی و امنیتی در رسانههای بزرگ و کوچک منطقه و جهان برای سفرهای مدیر ارشد دستگاه اجرایی ایران حسابی جداگانه باز کنند.
سفر موفقیتآمیز رئیسجمهور ایران به کشور همسایه جنوبی
بهعنوانمثال بنگاه خبری انگلیسی بیبیسی گزارش تقریباً مفصلی در خصوص سفر رئیسی به قطر منتشر کرد.
این رسانه معاند اولویت دیدار رئیسی و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر را متمرکز بر تحولات مذاکرات وین دانست و از قول امیر قطر نوشت که در دیدار با ابراهیم رئیسی بر سر مذاکرات هستهای وین صحبت شده است.
این رسانه انگلیسی نوشت که آخرین بار، یازده سال پیش، رئیسجمهوری ایرانی به قطر سفر کرده بود.
شبکه خبری معاند رادیو فردا از لغت یادداشت تفاهم بهجای موافقتنامه یا تفاهمنامههایی که بین ایران و قطر منعقد شدند استفاده کرد تا از ارزش افزایش سطح همکاری بین تهران و دوحه بکاهد
این بنگاه خبری اگرچه از امضاء چند توافقنامه و تفاهمنامه دوجانبه بین تهران و دوحه خبر داد و توضیح داد که یکی دیگر از اهداف این سفر، شرکت در مجمع کشورهای تولید و صادرکننده گاز در جهان یا اوپک گازی است اما همانگونه که گفته شد بر به مرحله نهایی رسیدن مذاکرات وین و رایزنی در این خصوص بیشتر تمرکز کرد و از قول امیر قطر نوشت: دوحه آماده همکاری برای دستیابی به یک راهحل قابلتوافق برای همه طرفین حاضر در وین است.
بیبیسی قصد داشت اینگونه نتیجهگیری کند که قطر درصدد ایفای نقش میانجی بین ایران و آمریکا است.
این بنگاه خبری پای عربستان و متحدانش در خلیجفارس را هم به مذاکرات کشید و نوشت برجام برای همسایگان و رقبای منطقهای ایران نیز از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل عربستان و متحدانش از قدرتهای جهانی درگیر در مذاکرات وین خواستهاند فکری هم برای مهار برنامه موشکی و نقش منطقهای ایران بکنند.
این رسانه که تحت مدیریت کنگره آمریکا فعالیت میکند اگرچه به این موضوع که قطر در میان کشورهای عرب خلیجفارس نزدیکترین رابطه را با ایران دارد اشاره کرد، اما به برداشت سالانه ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی مشترک با ایران که برداشت سالیانهاش ۱۶ میلیارد مترمکعب نیز هست اشاره کرد تا به وجود اختلافی واهی بین دو کشور همسایه دامن بزند.
شبکه خبری یورونیوز نیز گزارش نسبتاً کاملی از سفر رئیسی به قطر منتشر کرد و در آن به جنبههای اقتصادی و سیاسی این سفر اشاره کرد.
یورونیوز با اشاره به تنش شدید در اوکراین و نیز نزدیک شدن به مراحل پایانی مذاکرات وین تأکید کرد قطر از متحدان نزدیک ایالاتمتحده در منطقه خلیجفارس است و همزمان منافع مشترکی نیز با ایران در بخش گاز دارد و از مذاکرات هستهای جاری در وین، پایتخت اتریش حمایت کرده است.
بیشتر بخوانید:
رئیسی در اجلاس اوپک گازی در قطر: گاز طبیعی شکلدهنده آینده انرژی جهان است
یورونیوز هم بهاحتمال میانجیگری پشتصحنهای قطر بین ایران و آمریکا در بحبوحه به مرحله حساس رسیدن مذاکرات وین اشاره کرد و از قول ابراهیم رئیسی نوشت: ایالاتمتحده باید تمایل خود را برای رفع تحریمهای اصلی نشان دهد. برای دستیابی به توافق، ضروری است که درباره حفظ منافع مردم ایران بهویژه رفع تحریمها اطمینان یابیم و دراینباره تضمینهای معتبری داده شود.
دویچه وله آلمان هم در قالب گزارشی نسبتاً کامل درباره سفر رئیسجمهور ایران به دوحه و دیدار با امیر این کشور نوشت هدف از سفر رئیسی به دوحه شرکت در مجمع کشورهای تولید و صادرکننده گاز در جهان و توسعه روابط دوجانبه اعلامشده است.
این رسانه به مبحث قدرت منطقهای بودن ایران تمرکز کرد و از قول رئیسی در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با امیر قطر نوشت: توانمندیهای ایران در "مبارزه با تروریسم" در میدان "سوریه و عراق قدرتی امنیت ساز برای منطقه و جهان محسوب میشود".
رسانههای زیادی همچون ایران اینترنشنال تحت حمایت مالی عربستان، واشنگتنپست آمریکا، ای بی سی نیوز آمریکا و بلومبرگ نیز خبر سفر مهم سید ابراهیم رئیسی به قطر را پوشش دادند
در خصوص مذاکرات وین هم این رسانه از قول رئیسجمهور ایران نوشت: برای رسیدن به توافق در مذاکره با غربیها، تأمین منافع ملت ایران بهخصوص رفع تحریمها، تضمین معتبر و بسته شدن پروندههای ادعاهای سیاسی ضروری است.
دویچه وله از قول امیر قطر هم نوشت: در نشست با رئیسجمهور ایران درباره مسائل منطقه و بینالمللی صحبت کردیم و معتقدیم گفتوگو بهترین راه برای حل چالشهای منطقه است.
شبکه قطری الجزیره ورود رئیسجمهور کشورمان به قطر را بهصورت زنده پخش کرد و دراینباره نوشت: شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به استقبال ابراهیم رئیسی در فرودگاه رفت و در همان ابتدا رایزنیهایی را با وی انجام داد.
سرویس عربی شبکه خبری آمریکایی سیانان نیز نوشت: شیخ تمیم بن حمد آل ثانی شخصاً برای استقبال از رئیسجمهور ایران به فرودگاه رفت.
رسانه آلمانی سخنان رئیسی در خصوص نقش ضد تروریسمی ایران در منطقه را پوشش داد
القدس العربی نیز با انتشار ویدیویی سفر سید ابراهیم رئیسی به قطر را پوشش داد و از استقبال گرم امیر قطر نوشت.
روزنامه الانباء نیز از استقبال گرم امیر قطر نوشت و گفتوگوهای سران دوحه و تهران را مهم توصیف کرد.
بخش عربی خبرگزاری اسپوتنیک و نیز بخش عربی آر تی که هر دو رسانههایی روسی هستند نیز سفر رئیسی به قطر را به سر خطر خبرهای خود بردند.
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل در خصوص این سفر نوشت که رئیسی در دیدار با امیر قطر از روند مناسب مذاکرات وین ابراز خشنودی کرده است.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم در خصوص این سفر بر موضوع گاز تمرکز کرد.
خبرگزاری انگلیسی رویترز هم که متخصص مسائل اقتصادی است از توافقنامههایی که در این سفر برای تعمیق همکاری تهران و دوحه منعقد شدند خبر داد.
رسانههای دیگری همچون ایران اینترنشنال تحت حمایت مالی عربستان، واشنگتنپست آمریکا، ای بی سی نیوز آمریکا و بلومبرگ نیز خبر سفر مهم سید ابراهیم رئیسی به قطر را با جریانسازی منفی و مختص به خود پوشش دادند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/