دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارشی از روند شیوع اُمیکرون در کشور؛

اُمیکرون چه کسانی را درگیر کرده است؟

چند وقتی است که تعدد مبتلایان به اُمیکرون روند صعودی پیدا کرده و در این میان برخی افراد نسبت به دیگران بیشتر در خطر ابتلا هستند.
کد خبر : 641522
اُمیکرون بیخ گوش مردم

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، این روزها بعد از گذشت مدتی از فروکش‌ شدن کرونا در کشور، دوباره شاهد افزایش تعداد مبتلایان و فوتی‌های ناشی از این ویروش جهش‌دار هستیم که شاخص‌ترین ویژگی این سویه سرعت بسیار بالای انتشار است.


اگرچه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دریافت سه دُز واکسن تا حدودی می‌توان مانع ابتلا به ویروش شد اما به دلیل قدرت انتشار و انتقال اُمیکرون کمتر کسی می‌تواند از شر آن در امان باشد؛ چراکه این ویروس زمانی که قصد ورود به بدن افراد را دارد، تمام اعضای آن فرد را ممکن است به خود درگیر کند و دستگاه تنفسی فوقانی از جمله مهم‌ترین بخش‌هایی است که در همان ابتدا احتمال درگیری دارد.


کدام بخش از بدن بیشتر در خطر ابتلا به اُمیکرون است؟


دستگاه تنفسی در واریانت اُمیکرون بسیار بیشتر در معرض خطر خواهد بود و بیماران مبتلا به این سویه با علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو، سرفه‌های شبیه به خروسک و سردرد مواجه خواهند شد و طبق گفته متخصصان، زمانی که دستگاه‌های تحتانی تنفس شامل نای، نایژه و ریه کمتر در این نوع سویه درگیر شود، ممکن است میزان بستری‌ها و طول بیماری کمتر باشد، اما متاسفانه اُمیکرون سرعت انتشار بسیار بالایی دارد.


البته سویه کرونایی دلتا، از لحاظ شدت درگیری بسیار قوی‌تر از سویه‌های دیگر کرونا بوده و در عین حال اُمیکرون از عوارض کمتری نسبت به دیگر سویه‌های کرونا برخوردار است. اما موضوعی که این روزها بسیاری از مردم را بیشتر نگران کرده، موضوع خوشه‌ای عمل کردن این سویه کرونایی است. چراکه اگر فردی به بیمار نزدیک باشد، به اُمیکرون مبتلا می‌شود و این طور نیست که همانند سویه‌های قبلی امکان فرار از بیماری وجو داشته باشد.


عادی انگاری در مقابل کرونا


به همین دلیل باتوجه به شدت درگیری و افزایش سرایت پذیری این سویه کرونایی، نباید هموطنان نسبت به اُمیکرون عادی انگاری داشته باشند. یکی از روش‌های انتقال ویروس، تجمع‌های دورهمی است که این روزها بسیاری از خانواده‌ها با تصور این‌که واکسینه شده‌اند دیگر بیمار نمی‌شوند دور یکدیگر جمع می‌شوند. اما طبق گفته متخصصان به خاطر کمتر درگیر شدن قسمت تحتانی دستگاه تنفسی، آمار جان باختگان نسبت به سویه دلتا بسیار پایین‌تر است.




بیشتر بخوانید:


واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیت‌ها


تست‌های تشخیصی کرونا در کشور از ۳۵ میلیون فراتر رفت/ تزریق یک میلیون و ۵۶ هزار دُز واکسن در شبانه‌روز گذشته


تمدید ۲ هفته‌ای محدودیت‌های کرونایی/ واکسیناسیون کودکان ضروری است




در همین راستا در این میان باتوجه به سرایت‌پذیری بالا، بیشتر بستری‌ها و جانباختگان کرونایی آن دسته از افرادی هستند که یا واکسن تزریق نکرده‌اند، یا بیماری خاص و زمینه‌ای مانند فشارخون، دیابت و نقص ایمنی دارند. در حال حاضر بیمارستان‌ها مملو از بیماران مبتلا به اُمیکرون هست، به ویژه بیمارستان‌های کودکان که بسیاری از خانواده‌ها برای بستری کردن فرزندانشان مراجعه می‌کنند.


چه نکاتی را باید در صورت مشاهده کرونا در کودکان مدنظر قرار داد؟ / اُمیکرون چند روز در بدن می‌ماند؟


همچنین متخصصان تاکید کرده‌اند که اگر کودکی به تنگی نفس، تنفس تند، کبودی، کاهش سطح اکسیژن بدن مواجه شد، باید خانواده‌ها حتما نسبت به انتقال فرد به مراکز درمانی برای معالجه مراجعه کنند تا مشکل خاصی برای او رخ ندهد. در زمینه مدت زمان درگیری با اُمیکرون نیز بهتر است بدانید که این سویه بین سه تا پنج روز برطرف خواهد شد، اما خانواده‌ها برای اعتماد بیشتر با مراجعه به پزشک می‌توانند از وضعیت جسمانی کودکان خود مطلع شوند.


باتوجه باز بودن برخی مدارس و مراکز آموزشی نیز، توصیه می‌شود که هموطنان برای مقابله با سویه اُمیکرون استراحت، مصرف مایعات و پرهیز از تماس با دیگران، حضور نداشتن در مدارس و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را داشته باشند، چراکه طبق گفته متخصصان به خاطر سرایت پذیری بالای این بیماری امکان ابتلا به ویروس در فضاهای شلوغ و پرتردد بسیار بالا است.


تزریق واکسن سراسری، موضوعی که به داد هموطنان می‌رسد


یکی دیگر از بحث‌هایی که باید مدنظر داشت، موضوع تزریق واکسن سراسری است که توصیه می‌شود هموطنان نسبت به تزریق واکسن خود و اطفالشان هر چه زودتر اقدام کنند، مقاومت برخی خانواده‌ها در برابر واکسیناسیون قابل توجیه نیست و بحث واکسیناسیون به خصوص کودکان بسیار مورد تاکید قرار گرفته و طبق مطالعات جهانی، میزان جان باخته‌ها و بستری‌های کرونایی در افراد واکسن‌زده بسیار پایین است.


حال باتوجه به موارد گفته شده، می‌طلبد که هموطنان نسبت به تزریق واکسن خود و کودکان به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند تا در این روزهای کرونایی که مسیر پیک ششم کرونا را طی می‌کنیم، مشکلی برایشان رخ ندهد.


انتهای پیام/۴۱۷۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب