دستور امام خمینی (ره) برای افشای اسامی خائنان/جلسه ویژه وزیر خارجه آمریکا با «هایزر»
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در تمدن ایرانی – اسلامی تاریخ نگاری دامنهای گسترده دارد و از نظر زمانی دورهای طولانی را در برمیگیرد، تاریخنگاری از موضوعاتی است که در عصر انحطاط نیز دچار رکود و سستی نشد و برخلاف اغلب دانشها همچنان در مسیر تعالی و پیشرفت روز افزون تداوم یافت.
بر همین اساس و برای تبیین وقایع روزهای آغازین انقلاب اسلامی که ممکن است در جنگ روایتها دستخوش تغییرات و تحریفاتی شود و نسل نو پای انقلاب نیز در این میان سردرگم شده و نتواند سره را از ناسره تشخیص دهد، در گزارشی به مرور و بازخوانی این اتفاقات پرداختهایم.
وقایعنگاری انقلاب در روز ۱۸ بهمن ۱۳۵۷:
سر شاخ شدن بی فایده بختیار با انقلاب
**در روز ۱۸ بهمنماه سال ۱۳۵۷ جمعی از هواداران بختیار به طرفداری از وی، در ورزشگاه امجدیه سابق (شهید شیرودی امروز) اجتماع کردند اما با آغاز به کار کانال انقلاب، تلاش این دسته در ضربه زدن به انقلاب بیفرجام بود.
**در این روز، فرماندار نظامی تهران به این دلیل که مردم به مقررات حکومت نظامی اهمیت نمیدهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد، اما این موضوع چیزی از درگیری مردم با نظامیان کم نکرد. در پایان روز ۱۸ بهمنماه ۱۳۵۷، پس از شهادت عدهای در این روز، امام خمینی (ره) فرمان دادند باید لیست اشخاص خائن به انقلاب افشا شود.
کانال انقلاب تأسیس شد؛ صدا و سیما هم به امام پیوست
**در پایان روز نیز با تلاش متخصصان و مردم، فرستندهای سیار در محل مدرسه علوی راهاندازی شد و اولین چیزی که از این فرستنده پخش شد این بود : «اینجا تهران، کانال انقلاب». حضرت امام در دیدار با روحانیون شهر اهواز گفتند: ادامه نهضت یک تکلیف است. در ملاقات وکلای دادگستری با حضور امام، ایشان گفتند که شاه باید محاکمه شود.
تازهترین موضعگیریهای مسئولان آمریکا
**رئیسجمهور و وزرای خارجه و دفاع آمریکا، پس از پایان مأموریت ژنرال «هایزر» در ایران، جلسهای با حضور وی تشکیل دادند.
**سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از اجرای قانون اساسی پشتیبانی میکنیم. ما از راه دیپلماتیک با همه گروهها، از جمله مهدی بازرگان، در تماس بودهایم؛ اما پس از انتخاب وی به نخستوزیری، هیچگونه تماسی با وی برقرار نشده است.
**وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هنوز دولت بختیار را به رسمیت میشناسد.
تلاش سیاسیون برای انتقال قدرت به شکل مسالمتآمیز
**از طرفی سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد. پس از اعلام نخستوزیری مهندس بازرگان، بین آقایان یدالله سحابی، امیرعباس انتظام، بختیار، قرهباغی رئیس ستاد ارتش و رئیس اداره دوم ارتش، ملاقاتی انجام شد. در این ملاقات، آقای سحابی و امیرانتظام در صدد برمیآیند که بختیار را راضی به استعفا نمایند. از طرفی بختیار برای قدرتنمایی، از قرهباغی و مقدم خواست در حضور آنان حمایت مجدد خود را از بختیار اعلام کنند.
**دکتر سنجابی اعلام کرد مذاکره و تبادل نظر بین بختیار و بازرگان برای حل مسالمتآمیز مسائل ادامه دارد.
گزارش رسانهها
**رادیو لندن اعلام کرد: گفتوگو میان جنبش آیتالله خمینی و ارتش آغاز شده است. گروهها و اقشار مختلف مردم، از جمله دانشگاهیان، از دولت موقت مهندس بازرگان پشتیبانی و حمایت کردند. روحانیون و مردم زنجان و بخشهای تابعه در یک راهپیمایی بیسابقه پنجاه هزار نفری، حمایت قاطع خود را از امام خمینی و نخستوزیر منصوب او اعلام کردند.
**خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز اعلام کرد: دیپلماتهای غربی نزدیک به ارتش معتقدند که ژنرالها به این نتیجه رسیدهاند که برای کودتا قوی نیستند.
**رادیو مسکو: صدها تن از افسران سابق، از جمله چند تن از امرای ارتش که به علت مخالفت شاه از ارتش اخراج شدهاند، پشتیبانی خود را از آیتالله خمینی اعلام کردند. فرماندار نظامی تهران به این دلیل که مردم به مقررات حکومت نظامی اهمیت نمیدهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد.
هیجانات انقلابی
**در یکی از اجتماعات حجتالاسلام ابوالفضل شکوری به نمایندگی از مردم و روحانیت، قطعنامه سی مادهای را مبنی بر:
۱- انحلال رژیم شاهنشاهی.
۲- انحلال مجلسین و دولت بختیار
۳- مشروعیت دولت مهندس بازرگان، قرائت کرد و مورد تأیید قرار گرفت.
**سیزده نفر دیگر از نمایندگان مجلس استعفا دادند.
**سرهنگ شکوری، رئیس آجودانی ستاد لشکر شصت و چهار رضائیه، به هنگام رفتن به پادگان، ترور شد.
**شرکتهای مهم حمل و نقل هوایی به علت نا امن بودن قلمرو هوایی ایران، پروازهای خود را به ایران قطع کردند.
سایر اخبار
**سادات، رئیسجمهور مصر، با شاه در مراکش تماس گرفت.
**مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اوضاع ایران اظهار نگرانی کرد. یک تبعه آمریکا که در اصفهان رانندهای را مضروب کرده بود، توسط محکمه شرعی مردم، پس از پرداخت دیه، آزاد شد. (لازم به ذکر است که طبق قانون کاپیتولاسیون، محاکم ایران حق محاکمه هیچ یک از افراد تبعه آمریکا را ندارند. تشکیل این دادگاه مردمی نشانه قوت یافتن روزافزون مردم مسلمان است).
انتهای پیام/۴۰۱۳/پ
انتهای پیام/