دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روایتی از بی‌اهمیتی جان مردم برای شهرداری‌ها؛

وقتی عدم ساماندهی سگ‌های ولگرد منجر به نخبه‌کشی می‌شود؟

درحالی‌که چند سال است نسبت به جمع‌آوری سگ‌های ولگرد به شهرداری‌ها هشدار داده می‌شود به قدری این موضوع برایشان بی‌اهمیت بوده که اخیرا استاد جوانی از دانشگاه آزاد اسلامی را در اثر حمله این سگ‌ها از دست دادیم.
کد خبر : 639021
سگ

گروه جامعه خبرگزاری آنا؛ حضور سگ‌های ولگرد در محیط زندگی مردم و در شرایطی که رعب و وحشت را در بین آنان ایجاد می‌کند نه‌تنها معضل بلکه به بحرانی در تمام کشور تبدیل شده است.


شهرداری که وظیفه ذاتی برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد دارد به دلیل کمبود محل نگهداری پس از جمع‌آوری آن‌ها را در حومه شهرها رها می‌کند و این موجودات به دلیل گرسنگی مجبور به تشکیل زندگی گروهی می‌شوند و در برخی موارد هم به دلیل جفت‌گیری با گرگ‌ها موجب تولید و افزایش گونه گرگاس می‌شوند که به دلیل شرایط فیزیکی نسبت به سگ‌وگرگ‌های معمولی قدرت درندگی و هوش بیشتری دارند.


به گفته برخی کارشناسان غذادهی دستی به این حیوانات توسط انسان‌هایی که به تعبیر خودشان حامی حیوانان هستند باعث شده نسل این سگ‌ها زیاد شود و برای تأمین غذا از حواشی شهر به خیابان‌ها بیایند چراکه حیوانات به طور غریزی وقتی احساس امنیت می‌کنند و غذایشان هم فراهم است بیشتر تولید مثل می‌کنند.


شهاب منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان محیط‌زیست سگ‌های ولگرد را معضل اصلی حیات‌وحش می‌داند و می‌گوید: «سگ‌های بلاصاحب و ولگرد برای تأمین غذا به مناطق مسکونی و زیست حیات‌وحش وارد می‌شوند و با مسئله تولید جمعیت گرگاس و جابه‌جایی بیماری‌های مشترک می‌شوند و این مسئله موجب نگرانی‌های ماست و به‌شدت نگران افزایش هاری هستیم و این در حالی است که در سطح جامعه با برخورد احساسی و غذادهی به سگ‌های ولگرد مواجهیم که جامعه حیات‌وحش و انسانی را تهدید می‌کند.»


وی همچنین با تأکید بر این‌که وظیفه سازمان محیط‌زیست جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب نیست و شهرداری این وظیفه را به عهده دارد، عنوان می‌کند: «وزارت کشور باید تعیین تکلیف کند که این سگ‌ها از کجا به مناطق تحت حفاظت محیط‌زیست سرریز می‌شود.»





بیشتر بخوانید:


چه کسی پاسخگوی حمله سگ‌های ولگرد به «دکتر جوادپور» است؟


افزایش سگ‌های ولگرد تهدیدی برای انسان و محیط‌زیست





روند افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد در محیط‌های شهری و روستایی و محیط‌زیست به حدی است که تبدیل به ابرمعضل زیست‌محیطی شده و علی‌رغم همه خبرهایی که از آسیب‌های جبران‌ناپذیر آن از جمله حمله به افراد و دریدن آن‌ها در صفحه حوادث رسانه‌ها منتشر می‌شود هیچ اقدام مؤثری از سوی مسئولان برای جمع‌آوری و ساماندهی آن‌ها صورت نگرفته است.


در سال‌های اخیر اخبار دردناکی مبنی بر اینکه سگ‌های ولگرد کودکان زیادی را در برخی استان‌ها مجروح کرده‌اند و همچنین به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ابتدای امسال ۹۰۵ هرمزگانی مورد حمله سگ‌های ولگرد قرار گرفته‌اند به گوش رسیده است و این بار هم خبر تأسف‌بار و غم‌انگیز فوت دکتر مریم جوادپور، عضو فقید هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز که روز یکشنبه ۱۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ به‌منظور انجام فعالیت‌های علمی و کاری به این واحد مراجعه می‌کند و پس از پایان ساعت کاری خود و در مسیر عزیمت به منزل مورد حمله سگ‌های ولگرد قرارگرفته و به‌ناچار از پیاده‌رو به سمت جاده تغییر مسیر می‌دهد که متأسفانه با یک دستگاه خودرو برخورد می‌کند و به دلیل صدمات ناشی از تصادف فوت می‌کند اذهان و افکار عمومی را نسبت به این معضل رشدیافته متأثر کرده است.


در همین راستا کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اشاره به حمله سگ‌های ولگرد به استاد این دانشگاه با طرح این سؤال که واقعاً چه فرد یا افرادی مسئول بروز این فاجعه بزرگ هستند؟ بیانیه‌ای صادر کرد.


در این بیانیه این سؤالات مطرح شده که به‌راستی هیچ اراده‌ای برای پایان دادن به این اوضاع اسفبار در شهر اهواز نیست و آیا گوش شنوایی برای شنیدن فریاد یا للمسلمین همشهریان مظلوم وجود دارد و آیا مسئولان شهری در برابر ترک فعل‌های خود پاسخگو بوده و مدعیان حمایت از حقوق حیوانات پاسخگوی رفتارهای خود هستند؟


در بیانیه بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز تأکید شده که باید به جد ابعاد این حادثه شوم بررسی و با مسئولان مربوطه برخورد شود و از دادگستری استان خوزستان می‌خواهیم در راستای اجرای اصل ۱۵۶ قانون اساسی و احیای حقوق عامه اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.


حال می‌طلبد مسئولان شهری اهواز برای پاسخ‌گویی و توجیه افکار عمومی نسبت به رخ دادن چنین فاجعه دردناکی مورد بازخواست قرار بگیرند تا شاید درس عبرتی باشد برای شهرداری‌های دیگر مناطق که نسبت به این بحران بی‌تفاوت نباشند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب