دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

لخته شدن خون بعد از واکسن‌ آسترازنکا غیرمعمول نیست

محمدمهدی گویا گفت: برخی افراد به دلیل اخذ ویزا برای مسافرت به بعضی از کشورها متقاضی تزریق واکسن آسترازنکا هستند، بدیهی است احتمال وقوع عارضه لخته‌خون هرچند بسیار نادر اما غیرمعمول نیست.
کد خبر : 638022
آسترازنکا

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمدمهدی گویا با بیان اینکه واکسن یک ماده بیولوژیک است که وقتی وارد بدن انسان می‌شود، واکنش‌هایی در پی خواهد داشت، گفت: مهم‌ترین و ارزشمندترین واکنش بدن به واکسن، ایجاد ایمنی است که احتمال ابتلا به آن بیماری در فرد کاهش پیدا می‌کند تا حدی که ممکن است به صفر هم برسد.


وی با بیان اینکه همه واکسن‌های دنیا دارای برخی عوارض جانبی هستند، توضیح داد: از جمله عوارض خفیف می‌توان به تب، سردرد، درد در محل تزریق، تهوع و استفراغ اشاره کرد، همچنین برخی عوارض هم که شدیدتر هستند در هنگام استفاده از واکسن ممکن است به ندرت در افراد رخ دهد اما به دلیل رخداد نادر آنها در برنامه های واکسیناسیون بعد از بررسی‌های دقیق علمی، در مورد استفاده یا عدم استفاده از آنها در سطح جهانی تصمیم‌گیری می‌شود از جمله واکسن آسترازنکا که عارضه نادری دارد و ممکن است باعث لخته شدن خون شود؛ تمام عوارض مربوط به واکسن های کرونا در کشور در سطح استانی و کشوری جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل می شوند.


به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت چنانچه عارضه‌ای بیش از حد مورد انتظار رخ داده باشد، کمیته کشوری بررسی عوارض واکسن تصمیم‌گیری می‌کند.


وی در ادامه مطرح کرد: در رابطه با واکسن آسترازنکا در ابتدای امر اطلاع‌رسانی صورت گرفته که افراد در سنین باروری از این واکسن استفاده نکنند و دلیل این موضوع هم همان عارضه یعنی احتمال لخته شدن خون مطرح شده بود. این موضوع توسط معاون بهداشت وقت وزارت بهداشت اعلام و در دستورالعمل وزارت بهداشت اطلاع‌رسانی شده است. همچنین توصیه شده که افراد زیر ۵۰ سال حتی‌الامکان از واکسن‌های دیگر استفاده کنند و دلیل امر هم توضیح داده شده است.


گویا در پایان تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد به دلیل اخذ ویزا برای مسافرت به بعضی از کشورها متقاضی تزریق واکسن آسترازنکا هستند و علی‌رغم توصیه‌های جدی ماموران بهداشتی خواهان دریافت این واکسن هستند که بدیهی است احتمال وقوع چنین عوارضی هرچند بسیار نادر است اما غیرمعمول نیست.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب