واکسن استرازنکا و حواشی تزریق آن به کادر درمان/ هیچ واکسنی بدون عارضه نیست!
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، از زمان اپیدمی کرونا تا کنون ۳میلیون نفر در دنیا قربانی این ویروس شده اند. متخصصان وزارت بهداشت جهانی تنها راه نجات از این وضعیت را واکسیناسیون عمومی میداند و ازین رو تعدادی از کشورها دست به ساخت واکسن زدند.
یکی از این واکسنها واکسن آکسفورد- آسترازنکاست که در سید کوواکس به تمام دنیا صادر میشود.
از آنجا که همه واکسنها و حتی داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، واکسن آسترارنکا هم ازین رویه مستثنی نبوده و در مواردی پس از تزریق گزارش لخته شدن خون داده است.
بعضی کشورها از جمله آمریکا تزریق این واکسن را متوقف کردند و بعضی کشورها از جمله آلمان وانگلیس عوارض واکسن آسترازنکا را طبیعی اعلام کرده و به واکسیناسیون با آسترازنکا ادامه میدهند.
ایران تاکنون از سبد کوواکس، یک محموله واکسن کرونای آسترازنکا را با تأخیردوسه هفتهای از موعد مقرر، دریافت کرده است؛ این محموله شامل 700 هزار و 800 دوز واکسن آسترازنکا آکسفورد تولید کره جنوبی بود.
پیش از این حیدر محمدی، مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو گفته بود که بروز عوارض در واکسن کرونا نیز مانند سایر واکسنها طبیعی است اما اگر ارتباط بروز لخته خون با تزریق واکسن آکسفورد ــ آسترازنکا به تایید رسمی سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی کشور برسد، واکسنها ریجکت و واردات آنها متوقف خواهد شد.
در عین حال جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که در صورت بروز عارضه لخته خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا، درمان ضدلخته آغاز میشود و جای نگرانی نیست!
این موارد در حالی بیان میشود که با واردات واکسن آسترازنکا به کشور، این واکسن به افرادیکه در اولویت قرار داشتند تزریق میشود، اما در چند روز اخیر برخی از افراد کادر درمان و افراد اولویتدار از تزریق این واکسن به دلیل عوارض جانبی خودداری میکنند.
با توجه به اهمیت این موضوع و اینکه تزریق واکسن به افراد اولویتدار باید به سرعت انجام شود به سراغ یک متخصص حوزه ریوی رفتیم و نظر او را در این خصوص جویا شدیم.
محمدرضا زاهدپور انارکی در خصوص عوارض تزریق واکسن آسترازنکا به خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا گفت: اینکه واکسن کرونا هم مانند دیگر واکسنها عوارض داشته باشد امری طبیعی است.
وی افزود: در شرایطی که روزانه بیشاز ۴۰۰مورد فوتی ناشی از کرونا اعلام میشود تنها راه کنترل بیماری و جلوگیری از بستری و تلفات واکسیناسیون عمومیاست.
این متخصص ریه با بیان اینکه حتی با تزریق واکسن هم تا زمانیکه ۷۰درصد جامعه واکسینه نشوند ایمنی در کشور ایجاد نمیشود تصریح کرد: رابطه میان تزریق واکسن آسترازنکا و لختهخون در بیمارانی که بیماری قلبی و عروقی داشتند تایید شده است اما در ۸۰درصد موارد لخته خون بر طرف شده است.
انارکی اظهار کرد: طی بررسیهایی که سازمان بهداشت جهانی انجام داده است زنانی که بین سنین ۱۹تا ۲۹ سال از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنندموارد لخته خون مشهود بوده است که در بعضی کشور خانمهای دارای این محدوده سنی آسترازنکا تزریق نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: سازمان بهداشت جهانی ۹۹درصد ایمنی این واکسن را تایید کرده است و طور عمومی این علائم مدت کوتاهی پس از دریافت واکسن آسترازنکا بروز میکنند و ارتباطی با بیماریهایجدی و بلند مدت ندارند.
انارکی با تاکید بر اینکه لخته خون از علائم نشان دهنده بروز پاسخ ایمنی طبیعیبدن به تزریق واکسن است اظهار کرد: اینعلائم به صورت عمومی ممکن است پس از تزریق هر واکسنی بروز کنند؛ با این حالاین موضوع جای نگرانی ندارد و عوارض جانبی واکسن پس از چند روز به طور طبیعی از بین میرود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/