زنان ۱۸ تا ۴۸ واکسن آسترازنکا نزنند/ عوارض کرونای ایرانی خفیف گزارش شده است
آمیتیس رمضانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، در خصوص ورود ویروس هندی کرونا به کشور گفت: تا کنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس هندی در کشور گزارش نشده است اما به گفته وزیر بهداشت، ویروس هندی بیخ گوش ایران است.
وی با تاکید بر اینکه تنها مرکز انستیتو پاستور، وجود ویروس کرونا هندی را در کشور تایید میکند گفت: اگر مسافری وارد کشور شود که پیسیآر آن مثبت باشد، نمونه تست مثبت را در تست آزمایشگاهی میسنجیم (توالییابی ژنوم ویروس) و در صورت تشخیص نوع ویروس هندی ابلاغ می کنیم.
دبیر انجمن متخصصان بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه هر زمانی ویروسی با جهش جدیدی وارد کشور میشود مرکزش تنها یک منطقه جغرافی نبوده است گفت: ویروش جهش یافته هندی در حال حاضر در ۱۶ کشور علاوه بر هند شناسایی شده است و کشور ما فقط مرز هوایی با کشور هند را بسته است در صورتیکه حتما خطر انتقال ویروس به کشور از طریق ۱۶ کشور دیگر اتفاق میافتد.
رمضانی در مورد تفاوت ویروس هندی با انواع دیگر ویروس کرونا گفت:این ویروس دو جهش مهم دارد که یک جهش آن شبیه جهش ویروس کالیفرنیایی است و خطر انتقال و سرایت ویروس را بیشتر میکند و جهش دیگر آن شبیه جهش ویروس آفریقای جنونی و برزیلی است و قدرت بیماری زایی را بیشتر کرده است و در واقع دو جهش همزمان باهم در یک ویروس اتفاق افتاده است.
این متخصص عفونی ریه در خصوص بروز علائم ویروس هندی گفت: به طور کلی تمام جهشهای ویروس کرونا دارای علائم(گوارشی و ریوی) مشترک هستند و شبیه همان علائم ویروسی اولیه ووهان است.
وی با بیان اینکه جهش در ویروس باعث میشود یا ویروس ضعیفتر شود یا اینکه سرایت آن بیشتر شود خاطر نشان کرد: ویروس هندی دارای قابلیت سرایت پذیری بیشتر و مقاومت به تزریق واکسن بیشتری دارد به این معنی که ممکن است فرد واکسن بزند ولی به ویروس هندی مبتلا شود.
رمضانی با بیان اینکه درصد پیشگیر از ویروس کرونا در واکسهای مختلف متفاوت است گفت: واکسن روسی اسپوتنیگ حدود ۹۰ درصد نسبت به ویروس مقاومت نشان میدهد، واکسن آسترازنکا در حدود ۷۰ درصد و واکسنهای چینی و هندی و ایرانی حدود۶۰ درصد نسبت به ابتلا ویروس مقاومت میکند.
این متخصص عفونی ریه با اشاره به اینکه تمامی واکسها عوارض دارند تصریح کرد: وجود عارضه در تزریق واکسن طبیعی است اما این عارضه در بعضی واکسنها مثل آسترازنکا که خطر لخته خون دارد بیشتر و در برخی واکسنها کمتر است.
وی در خصوص عوارض واکسن کرونا گفت: یک سری عوارض مثل التهاب ناشی از تزریق، درد در محل تزریق، تب، تحریک غدد لنفاوی و قرمزی در محل تزریق دقیقا بعد از تزریق واکسن بروز میکند که با داروهایی از جمله استامینوفن برطرف میشود. اما اگر بعد از گذشت ۴ تا ۵ روز از تزریق واکسن فرد با علائمی از جمله سردرد شدید، مختل شدن دید، درد شکم یا خون مردگی در روی بدن مواجه شد به پزشک مراجعه کند.
رمضانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کرونا ایرانی در کشور وجود دارد گفت: این ویروس که در کشور جهش پیدا کرده است عوارض آن بسیار خفیف است و مشکل جدی ایجاد نمی کند.
وی در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا گفت: اینکه واکسن آسترازنکا موجب لخته شدن خون میشود تایید شده است و بهتر است این واکسن در سنین ۱۸ تا ۴۸ سال تزریق نشود زیرا با توجه به نوع فعالیت هورمونهای زنان در این سن خطر ابتلا به لخته خون را افزایش میدهد.
رمضانی با بیان اینکه عارضه لخته خون در زنان بیشتر از مردان است گفت: علت بروز عارضه لخته خونی پس از تزریق واکسن کرونا در زنان عوامل هورمونی است.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/