دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1400 - 00:12
در مسیر نخبه‌پروری(۱۰۳)/ فهیمی‌نجم در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

«دفتر باشگاه» مکانی امن برای نخبگان و جوانان مستعد

ارتباط با مراکز پژوهشی و اجرای طرح‌ پژوهشگران آسان می‌شودرئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: به‌منظور ایجاد مکانی امن برای جوانان مستعد، یاری‌جستن از افکار برجسته و عملیاتی‌کردن برنامه‌ها سبب شد که در هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی «دفتر باشگاه» راه‌اندازی شود.
کد خبر : 635142
طاهره فهیمی‌نجم رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.




بیشتر بخوانید:


بهره‌برداری از استعدادهای درخشان در توانمندی سیستم آموزش


۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمن‌های علمی


اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید


ورود پژوهشگران جوان به ۶ پردیس در نقاط محروم




این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با طاهره فهیمی‌نجم عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات واحد تهران مرکزی، مسئول باشگاه و رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان تهران گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بیان کنید.


فهیمی‌نجم: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی سال ۱۳۸۲ که نخستین همکاران ما در باشگاه مستقر شدند، راه‌اندازی شد؛ اما سابقه راه‌اندازی باشگاه در سازمان مرکزی قدیمی‌تر است.


ارزیابی باشگاه از عملکرد انجمن‌ها بسیار مثبت و تلاش باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان متمرکز بر برگزاری بیشتر مسابقات و انتشار نشریه است.درباره رؤسای قبلی باشگاه، پیش از این‌جانب مجید امیرفخریان عضو هیئت علمی دانشکده علوم پایه تا سال ۹۳، پیش از وی مژگان سپاه‌منصور عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی تا سال ۹۰ و قبل از سپاه‌منصور عبدالله برادران در گروه زبان و معاون وقت پژوهشی واحد تهران مرکزی تا سال ۸۹ ریاست باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران مرکزی را برعهده داشتند.


برگزاری ۲ رویداد مجلسی‌شو و وطن‌شو؛ مهم‌ترین فعالیت باشگاه پژوهشگران تهران مرکزی


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران مرکزی در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


فهیمی‌نجم: فعالیت‌های مهمی که داریم شامل دو رویداد مهم مجلسی‌شو و وطن‌شو بوده که رویداد مجلسی‌شو در حوزه‌های مختلف حکمرانی و رویداد وطن‌شو در حوزه پوشاک ایرانی-اسلامی و کارآفرینی است. اینها فعالیت‌هایی بوده که به‌صورت خیلی خاص در حال انجام آنها هستیم و فعالیت‌های اکنون باشگاه هم برگزاری وبینارها و کارگاه‌های مختلف است؛ البته با توجه به بحران کرونا به‌صورت مرتب سیاست‌های اجرایی و شرایط تغییر می‌کند. فعلاً برنامه‌ها به‌صورت مجازی است؛ اما امیدوارم حضوری شود و بتوانیم مجدداً اردوها و بازدیدهای علمی-پژوهشی‌ خودمان را از سر بگیریم.


برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تشویق به نگارش مقالات علمی - پژوهشی در گذشته، انجام بازدیدهای علمی - پژوهشی و فرهنگی و برگزاری استارت‌آپ‌های علمی از دیگر فعالیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران مرکزی هستند.


پیگیری موضوع معاف‌شدن اعضای باشگاهی که دستیار تخصصی هستند از شهریه


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟



«دفتر باشگاه» مکانی امن برای نخبگان و جوانان مستعد



فهیمی‌نجم: نخستین خواسته به‌عنوان مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد استان تهران این است که حق سرپرستی رؤسای باشگاه‌های استان تهران جزء حداقل‌هاست و رقم خیلی پایینی است؛ با توجه به اینکه باشگاه در حوزه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی سه گونه فعالیت دارد و باشگاه در حد سه تا معاونت بوده و حق‌الزحمه‌ای که داده می‌شود، مقداری ناعادلانه است.


برای توانمندسازی همکارانی که در حوزه‌های استانی در باشگاه پژوهشگران جوان در حال فعالیت هستند، پیشنهاد این است که حداقل حق جذب‌ها با دیگر کارشناسانی که در واحدهای غیرجامع در حال کار هستند، متفاوت باشد.


در حوزه توانمندسازی باشگاه و جذب‌، اعضای باشگاه باید یک‌سری امتیاز داشته باشند که البته کارهایی در این زمینه انجام می‌شود و در حوزه بخشنامه‌های دستیار تخصصی کارهای خاصی در حال انجام است و اعضای باشگاهی که دستیار تخصصی هستند، به‌نوعی می‌توانند از شهریه معاف شوند. در مجموع هرچه بیشتر بتوانیم به نخبگان‌ امتیاز دهیم در حقیقت از خروج آنها از کشور به‌نوعی جلوگیری کرده‌ایم.




بیشتر بخوانید:


حرکت چرخ پژوهش و آموزش با شور دانشجویی


مروری بر کارنامه و چشم‌انداز پژوهشگران جوان در بهبهان


«متاورس» ایرانی با چشم‌اندازی جهانی




در مجموع هرچه‌ بی‌انگیزگی و بهاندادن‌ها بیشتر شود، پژوهشگران و نخبگان گواهی عضویت می‌گیرند و از مملکت می‌روند. این آسیبی بزرگ برای کشور است. در باشگاه پژوهشگران خیلی راحت می‌توانیم دانشجویان را جذب کنیم و فضا را متفاوت‌تر از چیزی که اکنون است، جلوه دهیم؛ بنابراین ضرورت دارد که فضا را تغییر دهیم و نگذاریم این اتفاق‌ها تکرار شود.


ایجاد مکانی امن به دلیل تردد جوانان مستعد در این مکان و یاری‌جستن از افکار برجسته و عملیاتی‌کردن برنامه‌ها سبب شد که در هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی دفتری راه‌اندازی شود. در تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام امور مربوط به باشگاه یک دفتر به نام «دفتر باشگاه» راه‌اندازی می‌شود.


وظایف دفتر باشگاه شامل «شناسایی و انجام مراحل پذیرش اولیه عضویت»، «بررسی تقاضای دریافتی تا عضویت، تکمیل تقاضا و همراه کردن مدارک لازم برای ارسال به باشگاه در تهران، پیگیری پرونده‌های متقاضی عضویت تا صدور کارت اعضا»، «بررسی و تطبیق اعضا درباره تسهیلات»، «برگزاری همایش‌های علمی»، «برگزاری سخنرانی‌های علمی»، «برگزاری کارگاه‌های علمی»، «انجام بازدیدهای علمی - پژوهشی» و «ارتباط با مراکز پژوهشی و عقد قرارداد برای اجرای طرح‌های پژوهشی» است.


آنا: آیا باشگاه واحد تهران مرکزی دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ و برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟


فهیمی‌نجم: بله، نشریه علمی دانشجویی، طراحی دیاگرام چارت ترمیک و گجت پوشیدنی و اپلیکیشن برای بررسی پایش وضعیت بیماران از برنامه‌ها و دستور کارهایی است که منجر به تولید محصول خواهد شد.


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه، از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهای‌شان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


فهیمی‌نجم: دانشگاه آزاد تهران مرکزی ۴۳ انجمن دارد که به‌دلیل کرونا فعالیت بیشتر آنها کمرنگ شد؛ اما بعضی از انجمن‌ها مانند انجمن مهندسی پزشکی چه در دوران کرونا و چه پس از آن به‌صورت مستمر مشغول برگزاری وبینار و مسابقه و انتشار نشریه هستند.


انجمن ادبیات فارسی هم در دوران بحران کرونا چند وبینار و کارگاه برگزار کرد و جدیداً در حال انتشار نشریه است.


انجمن مهندسی هسته‌ای راه‌اندازی شد و انجمن حقوق هم وبینار و کارگاه‌های‌شان را به مناسبت‌های مختلف مانند روز وکیل و سایر مناسبت‌ها تشکیل می‌دهند. ارزیابی باشگاه از عملکرد انجمن‌ها بسیار مثبت است و تلاش باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان متمرکز بر برگزاری بیشتر مسابقات و انتشار نشریه است.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب