دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آبان 1400 - 12:42
در مسیر نخبه‌پروری(۹۷)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

اختراع سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی

بازدهی نیروگاه‌ها افزایش و هزینه‌های نگهداری کاهش می‌یابدمخترع سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی گفت: بزرگ‌ترین کاربرد این سیستم، افزایش بازدهی نیروگاه در طول زمان و کاهش هزینه‌های نگهداری و تشخیص زودهنگام خطاها و ایرادهاست.
کد خبر : 616868
نیروگاه خورشیدی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ حسن (حافظ) یزدانی متولد شهرستان قائم‌شهر و دانش‌آموخته دکتری تخصصی (Phd) رشته مهندسی برق، کارآفرین، مخترع، پژوهشگر ایرانی در حوزه‌های فناوری‌های سطح بالای فضایی، پزشکی و انرژی است.




بیشتر بخوانید:


کمک به پژوهشگران با تسهیل آیین‌نامه‌ها و حذف بخشنامه‌های دست‌وپاگیر


مشوق‌های مالی پژوهشگران جوان و نخبگان تقویت شود


چاپ ۳۰۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان


اشتغال دانشجویان در تعامل با شهرک‌های صنعتی




وی اکنون مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت توانا الکترونیک شمال است و دارای افتخارات در سطح جهانی و بین‌المللی مانند «مدال طلای بخش هوا و فضا سال itex۲۰۰۸ کشور مالزی»، «مدال برنز ایده‌های پزشکی آلمان iena۲۰۰۷»، فناور برتر سال ۱۳۹۶ استان مازندران، برگزیده جشنواره کارآفرینی و اشتغال دانشگاه‌های استان مازندران سال ۱۳۸۷ و ... است.


از مخترع جوان و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری مقالات و تألیفاتی در زمینه‌های متعدد در حوزه برق و الکترونیک، هوش مصنوعی و نیروگاه‌های خورشیدی نیز منتشر شده است.


اختراع سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و در ادامه پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» و پیگیری و بررسی اختراع «سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی» با حسن یزدانی درباره فعالیت‌های پژوهشی، تحقیقی، علمی و شرح اختراعات و تألیفات گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانیم.


یزدانی در پاسخ به این پرسش که جرقه اولیه اختراع سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی و محصول مورد نظر چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی موجب ساخت آن شد؟ اظهار کرد: این ایده در واقع به‌واسطه تحقیقاتی که در مقطع دکتری داشتم، توسعه و تکمیل پیدا کرد تا بتواند در صنعت به‌صورت کاربردی استفاده شود.


بزرگ‌ترین کاربردی که در سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی می‌توان به آن اذعان کرد، افزایش بازدهی نیروگاه در طول زمان و کاهش هزینه‌های نگهداری و تشخیص زودهنگام خطاها و ایرادات در نیروگاه است.مخترع جوان دانشگاه آزاد اسلامی در جواب این سؤال که چه اهدافی را در این تصمیم و اختراع خود دنبال کردید و نحوه عملکرد اختراع (دستگاه یا ...) چگونه بوده و برای چه مقاصدی سودمند است و کارایی و کاربرد دارد؟ بیان کرد: این سیستم دارای بخش‌های متنوع و گسترده‌ای است که به‌صورت یکپارچه در مجموعه‌ نیروگاه‌های خورشیدی کار پایاش بخش‌های مختلف مانند آرایه‌های سلول خورشیدی و تشخیص هات‌اسپات، بررسی جریان شاخه‌ها و سلامت نیروگاه را انجام می‌دهد و رخدادهای خطا را شناسایی و بررسی و نتایج را در لحظه گزارش می‌کند.


عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اضافه کرد: بزرگ‌ترین کاربردی که در سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی می‌توان به آن اذعان کرد، افزایش بازدهی نیروگاه در طول زمان و کاهش هزینه‌های نگهداری و تشخیص زودهنگام خطاها و ایرادات در نیروگاه است.


یزدانی در پاسخ به این پرسش که آیا نمونه خارجی این محصول و اختراع وجود دارد؟ عنوان کرد: اکنون سیستمی به‌صورت یکپارچه که به‌منظور خطایابی گسترده در نیروگاه‌های خورشیدی استفاده شده باشد، سراغ ندارم و صرفاً در این زمینه مطالعات تحقیقاتی انجام شده است و فعلاً در برخی مبدل‌ها و سیستم‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانند شارژ کنترلرها و اینورترها در برخی شرکت‌ها به‌صورت خودکار سیستم تشخیص خطا وجود دارد که با این طرح کاملاً متفاوت است.


اجرا و قیمت‌گذاری براساس ساختار نیروگاه مانند توان تولیدی


این مخترع درباره هزینه اجرای نمونه اولیه تا رسیدن به محصول نهایی یادآور شد: این سیستم به دلیل چندوجهی بودن، انعطاف و تطبیق آن با نیروگاه‌های خورشیدی براساس ساختار نیروگاه مانند توان تولیدی اجرا و قیمت‌گذاری می‌شود.


وی در پاسخ به این پرسش که در راه ساخت این دستگاه، محصول یا اختراع آیا کمک یا کمک‌هایی از نهاد، ارگان یا دانشگاه صورت گرفته است؟ متذکر شد: خیر، هیچ اعتباری و حمایتی از این اختراع توسط هیچ ارگانی صورت نگرفته است.


یزدانی درباره اینکه اختراع و محصول مورد نظر اکنون در چه مرحله‌ای است و آیا به تولید انبوه رسیده یا خواهد رسید؟ و اینکه برای تولید آن از طرف نهاد یا ارگان خاصی استقبال شده است؟ بیان کرد: این سیستم به‌صورت پایلوت و شبیه‌سازی اجراشده و توانایی پیاده‌سازی در نیروگاه‌های بزرگ را نیز دارد. اکنون احتمال دارد در یک نیروگاه خورشیدی با مقیاس کوچک اجرا شود.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب