تولید مادهای برای دوام سازه بتنی با حمایت مرکز رشد واحد تهران جنوب
محمدعلی احیا در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: بتن، پرمصرفترین و مهمترین ماده در ساخت انواع مختلف سازهها و ابرسازهها و اگرچه مستحکم است اما به جهت ماهیت و ساختار ترکیبی آن، از ضعفهایی نیز برخوردار است. این ضعفها بتن را خصوصاً در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی، تغییرات شرایط جوی و بارگذاری، آسیبپذیر کرده و باعث تضعیف عملکرد و کاهش قابل ملاحظه عمر و دوام سازه بتنی، جداول خیابانی و اتوبانها میشود.
وی افزود: راههای زیادی برای مقابله با عوامل مخرب بتن وجود دارد. یکی از مهمترین این راهها، استفاده از تکنولوژی نانو است که امروزه در جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته و باعث بهبود دوام و طول عمر بتن شده است، در این راستا موفق به تولید نانو مواد ضدآب و جلبک برای سطوح سیمانی شدهایم.
مدیر یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: به کمک نانو مواد تولید شده و با استفاده از پسماندها و روش سبز توانستهایم محصولی تولید کنیم که در برابر آسیبپذیریهای مذکور مقاومت کند.
احیا اضافه کرد: تولید انبوه این محصول سبب خواهد شد تا هزینه تعمیرات بلندمدت ساختمانی بهمراتب کاهش یابد و زمینه حفظ محیطزیست و جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی به دلیل ورود مواد حاصل از تخریب بتن نزدیک به صفر برسد. اساساً این محصول بر روی بتن مینشیند تا از آن مراقبت کند.
وی در ادامه به تشریح بخشی دیگر از اقدامات این شرکت پرداخت و گفت: در ابتدای تأسیس شرکت در امور مشاورهای و زمینههای عمرانی فعالیت میکرده است. در ادامه با توجه به معضلاتی که در پروژههای عمرانی طی این سالها مشاهده شد، شرکت درصدد برآمد تا با ایجاد کارگروه مجرب تحقیق و توسعه اقدام به تولید نانو مواد مورد استفاده در ضدآب و ضدجلبک کردن بتن کند.
مدیر یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب افزود: اعضای این کارگروه در زمینه تحقیق، تولید آزمایشگاه، پایلوت و تولید تجاری فعالیت کردند و به همین منظور بعد از جلسات متعدد با نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و ارسال گزارشها و طرح توجیهی به آن واحد، دانشگاه با تکیه بر بومیسازی و اشتغالزایی، کمکهای ارزشمندی را در تهیه فضای اداری و کارهای تحقیقاتی در اختیار این شرکت قرار داد.
وی ماده تولید شده برای پیشگیری از خوردگی و فرسایش بتن در این شرکت را در کشور بینظیر دانست و گفت: از آنجا که این محصول نمونه داخلی ندارد و نمونههای خارجی نیز به دلیل هزینههای بسیار بالا اساساً مقرونبهصرفه نیست، شرکت تصمیم گرفت تا با تکیه بر دانش متخصصین داخلی و مهندسان با تجربه زمینه اشتغالزایی برای جوانان متخصص را فراهم کند در همین راستا این شرکت در سال ۱۳۹۹ نسبت به ایجاد کارگروه تحقیق و توسعه و بررسی بازار فروش محصول اقدامات لازم را صورت داده تا نسبت به تولید مواد اولیه جهت محصول نیمه تجاری اقدام لازم را صورت دهد.
احیا ضمن پیشبینی تولید انبوه این محصول در سال آینده تصریح کرد: در حال حاضر بررسی روشهای مقرونبهصرفه سنتز سبز سه نوع نانوماده مناسب به منظور ضدآب و ضدجلبک کردن بتن و تهیه آن پایان پذیرفته است. همچنین آنالیزهای خصوصیتیابی به منظور بهینهسازی مواد سنتزی به موازات تکرار آزمایشها و به دست آوردن مقادیر بهینه در دستور کار قرار گرفت و این مراحل نیز به اتمام رسیده است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/