دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود به ۴۰ سالگی آماده میشود/ برگزاری جشن شکرگزاری به مناسبت آغاز گام دوم دانشگاه
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا – پروین طالبیان؛ ۴۰ عددی مهم در عمر آدمی است، همواره میگویند که عقل در چهلسالگی کامل میشود و پس از چهلسالگی زندگی بر اساس عقل پیش میرود. اردیبهشت سال ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی نیز ۴۰ ساله میشود. به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ این دانشگاه همزمان با آغاز چهلسالگی، وارد گام دوم میشود. وی معتقد است: «در این سالها مردم بودند که زحمت بار دانشگاه را کشیدند و دانشگاه از شهریه تغذیه کرد و بزرگ شد و اکنون که به چهلسالگی رسیده، زمان شکر این نعمت الهی است و دانشگاه باید نفع و فایده خود را به مردم بازگرداند.»
قرار است به همین مناسبت از ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت سال آینده، جشنواره و رخدادی با عنوان «هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق» در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود تا آنچه در دانشگاه آزاد اسلامی به بلوغ رسیده، در معرض نمایش قرار گیرد. روز ۳۱ اردیبهشت نیز جشن شکرگزاری به مناسبت آغاز گام دوم دانشگاه برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
آغاز روند اجرایی رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در استانها
افزایش سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده میکند
ارائه برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم
محوریت این رویداد مهم، ارائه برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، معرفی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه و پرداختن به نیاز مردم است. دکتر طهرانچی در این خصوص یادآور شد که «تلاش داریم تبیین کنیم که رفتار دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم چگونه خواهد بود. در این نمایشگاه، علاوه بر ارائه دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه تحول و تعالی، اسناد آمایش استانها، تحولات و مسیر آینده دانشگاه ارائه میشود تا نشان دهیم دانشگاه آزاد اسلامی میتواند بهعنوان نهاد محوری در توسعه کشور حضور داشته باشد.»
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ «بدون شک ایجاد امید در بین مردم و بهویژه جوانان، بزرگترین عملی است که یک مجموعه در نظام آموزش عالی میتواند انجام دهد، چراکه دشمن در تلاش است تا امید مردم را بگیرد، از این رو محور جشنواره «هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق»، امیددهی به نسل جوان است. میخواهیم به مردم و انقلاب بگوییم دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت شماست و انشاءالله اعمالی که انجام میدهیم، مورد رضایت خداوند متعال باشد.»
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه «این رویداد یک فرآیند گام دومی و نمایانگر مسیر دانشگاه آزاد اسلامی پس از بلوغ چهل ساله است»، تصریح کرد که «تلاش میکنیم نشان دهیم جوانانی که از دانشگاه آزاد اسلامی فارغالتحصیل میشوند، بیکار نیستند و این قدرت را در قالب نمایش ظرفیت آزمایشگاهها، کارگاهها، شرکتها و محصولات دانشبنیان و ایدههای فناورانه دانشجویان نشان خواهیم داد.»
معرفی هزاران دستاورد دانشگاه آزاد اسلامی
بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی بنا دارد ۱۰۰۰ مورد از برترین و بهترین زیرساختها و تجهیزات آزمایشگاهی را به همراه گروههای پژوهشی، ۱۰۰۰ استارتآپ و ایدهای که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاقی که در دانشگاه حضور دارند، در یک نمایشگاه سه روزه گرد هم آورد.
به گفته روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره اهداف برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی؛ هدف اول از برگزاری این رویداد، ساماندهی پتانسیلهای واحدهای دانشگاهی در حوزه فناوری، نوآوری و پژوهشهای علمی است. هدف دوم نمایش اهمیت و عظمت بدنه دانشگاه آزاد اسلامی در توان حل مسائل کشور و تربیت دانشجوی کارآفرین و متخصص، به مسئولان قوا، شرکتها، صنایع، کارخانجات، دانشگاههای دولتی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و... است. هدف بعدی برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نیز این است که مردم بتوانند عظمت و بزرگی این دانشگاه را ببینند.
لزوم برنامهریزی واحدهای دانشگاهی برای برگزاری رویداد
در این مسیر لازم است از تمام ظرفیتهای استان استفاده و در مدت قبل از برگزاری نمایشگاه، برنامههای تبیینی، اعلانی و تبلیغاتی در سطح شهر برگزار شود. به گفته دهقانی فیروزآبادی؛ باید مردم، دانشگاه آزاد اسلامی را بهعنوان دانشگاهی بشناسند که به دنبال اشتغالآفرینی برای جوانان است. قطعاً با برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی یک اتفاق فرهنگی رخ خواهد داد و حداقل نسبت به آنچه پیشبینی شده، ۱۰ درصد جذب دانشجو افزایش خواهد یافت.
با این حال روند اجرایی رویداد در استانها آغاز شده است، به گفته وحید ضرغامی، قائم مقام معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی؛ دستورالعملی به همه استانها ارسال شده تا ۱۵۰ چالش استان خود را شناسایی کنند و مسابقهای فناورانه متناسب با محورهای رویداد برگزار کنند، استانها در این زمینه اقدامات لازم را شروع کردهاند تا هزار استارتآپ شناسایی شود.
همچنین برای شناسایی هزار آزمایشگاه برتر نیز فرمتی در نظر گرفته شده تا آزمایشگاههای برتر در این زمینه معرفی شوند. بر اساس اعلام قائم مقام معاون تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره هزار شرکت فناوری؛ هماکنون ۸۰ درصد شرکتهای فناور در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد امیدواریم تا زمان برگزاری رویداد ۲۰ درصد باقیمانده نیز بتوانند مجوزهای لازم را دریافت کنند.
وی ادامه میدهد: جلسات هماهنگی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری رویداد گام دوم بهصورت هفتگی برقرار است و تا اوایل هفته آینده زمان دقیق برگزاری رویداد مشخص خواهد شد.
به گفته ضرغامی؛ همچنین برنامهریزی لازم برای برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی در جریان رویداد گام دوم صورت گرفته است، قرار است نشست «تد» فناوری برای انتقال تجارب موفق و ناموفق دانشگاه برای توسعه کسبوکار نیز برگزار شود.
با این حال باید منتظر برگزاری این رویداد و نتایج آن بود البته دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد از دستاوردهای باارزش خود حمایت کند تا بتوانند به تولید ثروت از مسیر علم و فناوری دست یابند. اینگونه هدف اشتغال آفرینی و رساندن سودمندی به مردم قطعا نمایان میشود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/