چگونه پژوهشی گسترده، پویا و بانشاط داشته باشیم؟
احسان جعفری پژوهشگر برتر هفته پژوهش ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با ارائه راهکارهایی برای گسترش حوزه پژوهش اظهار کرد: گسترش بخش پژوهش کشور مبتنی بر توسعه رویکرد پژوهشمدار در آموزش بوده و این مهم از سطح آموزش پیشدبستانی آغاز شده و تا پایان تحصیلات عالی دانشگاهی استمرار مییابد.
وی افزود: امروزه، جوامعی که در چشمانداز، برنامهریزی و سیاستگذاریهای علمی خود پژوهش را در اولویت نخستین قرار میدهند به توسعه پایدار دست خواهند یافت. پیشرفتها و فناوریهای اقتصادی زاییده پژوهشهای علمی هستند. جوامع پیشرفته با آگاهی از اهمیت پژوهش در راستای تقویت و ارتقای بخش پژوهش توجه ویژهای داشتهاند. پژوهش، تحقیق و تجربه جامع با هدف کشف حقایق نو و تفسیر صحت و درستی حقایق است.
بیشتر بخوانید:
افزایش اثربخشی و کاهش اثرات جانبی شیمیدرمانی با نانوذرات
بیانیه گام دوم انقلاب چراغ راه عرصه پژوهش و فناوری
لزوم افزایش تعامل حوزه پژوهش کشور با مجامع علمی دنیا
از ثبت ۹ ژن و ۶ سویه باکتریایی تا چاپ و انتشار ۳۵ مقاله
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان گفت: اصول رشد و پیشرفت جامعه ارتباط مستقیم به تحقیق، تفحص و پژوهش دارد. سالهاست که کشورهای توسعهیافته جهان دریافتهاند مقدمه و اساس همه علوم صنعتی، کشاورزی، اقتصادی و ... بر پایه و اساس پژوهش است. پژوهش باعث پویایی و نشاط در جامعه میشود. چنانچه سرمایهگذاریهای کلان و استفاده از مستعدترین نیروهای انسانی در راستای پژوهش به کار گرفته شوند، حاصل کار آنها پویایی و نشاط در همه سطوح جامعه خواهد شد.
پژوهش زمانی منشأ اثر خواهد بود که در همه سطوح جامعه تسری یابد
جعفری ادامه داد: با توجه به رسالت تعلیم و تعلم و انتقال علم روز به دانشجویان سعی در انجام صرف فعل پژوهیدن به بهترین نحو داشتهام. موفقیت و توسعه پژوهش در هر کشور نیازمند نگاهی مبتنی بر پژوهش است. افرادی که رویکردی پژوهشگرایانه دارند بهطور مداوم به مطالعه وضعیت موجود پرداخته و برای هر تصمیم به بهترین راهحلها میاندیشند و تلاش میکنند تا از آثار سایر پژوهشگران بهطور مطلوب استفاده کنند. از اینرو پژوهش زمانی منشأ اثر خواهد بود که در همه سطوح جامعه تسری یابد.
وی عنوان کرد: پژوهشهای بنیادی در درازمدت برای توسعه دانایی و انجام سایر پژوهشها مثمر خواهد بود. یکی از مهمترین نیازهای پژوهشگران دسترسی به منابع اطلاعاتی روزآمد کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی است. عموماً نتایج و یافتههای پژوهشگران از طریق سایتهای اینترنتی، مجلههای علمی، کتابها و پایگاههای اطلاعاتی منتشر شده و نتایج پژوهشها در اختیار همه قرار میگیرند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/