دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1400 - 12:25
کانون‌های دانشجومحور(۴۱)/ علینقی‌زاده در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

از رشد ۱۰۰ درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ

کانون دانشجویی هلال احمر با ۱۰۰ عضو و انتشار نشریه هلال دانش فعال استمسئول کانون‌های دانشجویی و تشکل‌های سیاسی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان رشد ۱۰۰ درصدی نشریات و موفقیت در جشنواره سراسری قلم را ازجمله فعالیت‌های چشمگیر این دانشگاه در بخش کانون‌ها برشمرد.
کد خبر : 632377
کانون‌های دانشجویی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی، ‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده‌اند و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، ‌ اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می‌دهند.




بیشتر بخوانید:


از غربالگری و تب‌سنجی تا برگزاری ۷ دوره کمک‌ مؤمنانه


از رشد خلّاقیت‌ دانشجویان تا قطع حائل ارتباط با مسئولان


دست بسته فعالان دانشجویی در کانون‌های فرهنگی




اکنون بیش از یک‌هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، ‌ دبیر و اعضای مشخص هستند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند که در این شماره گفت‌وگو با ایران علینقی‌زاده، کارشناس فرهنگی اجتماعی و مسئول کانون‌های دانشجویی و تشکل‌های سیاسی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان را می‌خوانیم.


از رشد 100 درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ


رفع دیدگاه‌های انحرافی و پالایش اندیشه‌های ناب مهدوی در کانون مهدویت


آنا: لطفاً کانون‌های فرهنگی اجتماعی و تشکل‌های سیاسی واحد بهبهان را با ذکر جزئیات کارکرد آنها معرفی کنید.


علینقی‌زاده: کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان سال ۱۳۹۱ با تعداد ۱۰۰ عضو فعال شد. نشریه اختصاصی هلال دانش هم به‌منظور افزایش مشارکت دانشگاهیان به‌خصوص دانشجویان در فعالیت‌های اجتماعی و خدمات مورد نیاز سازمان جوانان هلال احمر و اجرای برنامه‌های این سازمان در مراکز دانشجویی و استفاده مناسب از ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق وظایف کانون فعال است.


انعقاد تفاهم‌نامه‌ بین جمعیت هلال احمر و دانشگاه آزاد اسلامی با اهداف؛ برگزاری کلاس‌های آموزشی امداد و کمک‌های اولیه و مانورهای زلزله و ایمنی، تربیت و آموزش دانشجویان به‌منظور آماده کردن آنان برای انجام خدمات اجتماعی و امدادی موردنیاز، کمک به آلام مردم نیازمند و افزایش سلامت زندگی مردم و توانمندسازی دانشجویان منعقد شده است و کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان در ایام کرونا فعالیت‌های مؤثری در زمینه آموزشی بهداشتی و جهادی داشته است.


دومین کانون فعال دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، کانون ایثار است که سال ۱۳۹۸ راه‌اندازی شد و اکنون تعداد ۵۰ عضو بوده و دارای نشریه اختصاصی میثاق است که در زمینه‌های «انسجام‌بخشی و تقویت فعالیت‌های علمی و فرهنگی»، «پررنگ کردن نقش دانشجویان شاهد و ایثارگر»، «تلاش برای بازخوانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت»، «برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های ارتقای سطح علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر»، «برگزاری مسابقات ورزشی، جشنواره‌ها، گردهمایی‌ها، نمایشگاه‌ها و نشست‌های تخصصی علمی به مناسبت‌های مختلف» فعالیت می‌کند.


از رشد 100 درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ


سومین کانون دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، کانون مهدویت است که سال ۱۳۹۲ تأسیس شد، ۲۰ عضو دارد و نشریه اختصاصی پناه دل در این کانون فعال است که در زمینه رفع دیدگاه‌های انحرافی و پالایش اندیشه‌های ناب مهدوی از هرگونه جهل، خرافه، افراط و تحریف و نقد دیدگاه متفکران مغرب زمین، جهان آینده و آینده جهان فعالیت می‌کند.


«معرفت رضوی» چهارمین کانون دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان بوده که ۱۳۹۷ با تعداد ۲۰ عضو و نشریه اختصاصی نسیم رحمت فعالیت خود را آغاز کرده و در زمینه «محور بینش توحیدی، معرفت‌شناسی، انسان‌شناسی، فلسفه، اخلاق و سیاست و منظومه فکری امام‌ خمینی(ره) و رهبری، مسابقات قرآنی و نشست‌های علمی ـ فرهنگی، و دوره‌های آموزشی معرفتی اردویی فعالیت می‌کند.


تشکل سیاسی دانشجویی رهپویان ولایت با ۵۰ عضو در راستای اهدافی ازجمله «حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی»، «افزایش مخاطبان در سطح دانشجویی دفاع صریح و بدون تقیه از نظام اسلامی» و «تداوم و توسعه‌ اردوهای جهادی» فعالیت دارد. تشکل سیاسی دانشجویی رهپویان ولایت هم با تعداد ۵۰ عضو سال ۱۳۹۰ تأسیس شد و با اختصاص نشریه «بیشتر بیندیشیم» در راستای اهدافی ازجمله «حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی»، «افزایش مخاطبان در سطح دانشجویی دفاع صریح و بدون تقیه از نظام اسلامی» و «تداوم و توسعه‌ اردوهای جهادی» فعالیت دارد.


جایگاه و وظایف کانون‌های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


علینقی‌زاده: کانون‌های فرهنگی در راستای اهداف کانون‌های فرهنگی اجتماعی همگام با فعالیت‌ها و مناسبت‌های فرهنگی در عرصه‌های دانشجویی حضور مؤثر دارند. حضور کانون‌های فرهنگی موجب ترویج و توسعه فرهنگ دانشگاهی می‌شود.


کانون‌های فرهنگی به‌عنوان رابطی مهم در تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه نقش بسزایی دارند؛ چراکه پایه اصلی و اساسی فعالیت‌های دانشجویی فرهنگی هستند و دانشجویانی که در این زمینه فعالیت دارند از علاقه‌مندان و فعالان دانشجویی بوده که نقش مؤثر و اصلی در اجرای برنامه‌ها دارند.


نقش کانون‌های فرهنگی در ارتقای عقلانیت، خلّاقیت و امیدافزایی


کانون‌های فرهنگی اجتماعی به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم دارند؟


علینقی‌زاده: کانون‌های فرهنگی به نوبه خود در راستای اهداف به مناسبت‌های مختلف فعالیت‌های چشمگیری دارند؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا جلسات کانون‌های فرهنگی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود که به‌نوعی مخاطبان خاص خود را داشته است، این کانون‌ها در جامعه‌پذیر کردن دانشجویان و ارتقای عقلانیت، خلاقیت و امیدافزایی نقش بسزایی دارند.


آنا: حمایت از کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


از رشد 100 درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ


علینقی‌زاده: حمایت از کانون‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان از سوی مسئولان مناسب است؛ اما کمبود نقدینگی در این دانشگاه مشکل اصلی در مسیر حرکت کانون‌ها بوده و با وجود این مشکل و شرایط شیوع کرونا با حمایت خیّران فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد.


آنا: کانون‌های فرهنگی اجتماعی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند؟


علینقی‌زاده: یکی از بهترین راه‌های تقویت کانون‌ها ایجاد ارتباط متقابل بین کانون‌ها و رشته‌هاست. کانون‌های فرهنگی اجتماعی در اثر پیگیری مستمر و دغدغه‌مند و رهانکردن دانشجو، تشویق، ترغیب و مهم‌تر از همه حمایت مسئولان می‌توانند به اهداف عالی دست یابند.




بیشتر بخوانید:


اختصاص فضای تبلیغاتی به کانون‌های فرهنگی


از امدادرسانی به زلزله‌زدگان تا دغدغه اشتغال جوانان


جوشش احساس فداکاری دانشجویان در کانون‌های هلال احمر




آنا: نحوه همکاری مسئولان مربوط (حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه) در دانشگاه با کانون‌ها چگونه بوده است؟


علینقی‌زاده: حوزه فرهنگی تا حد کمال همکاری را با تمام کانون‌های فرهنگی دارد و از حضور دانشجویان بی‌نهایت استقبال می‌کند و کانون‌ها را در حد توان مورد حمایت قرار می‌دهد.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی، افتخارات، موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


علینقی‌زاده: رشد ۱۰۰درصدی نشریات در واحد بهبهان در بازه زمانی ۹ ماه، صدور مجوز ۱۶ نشریه علمی تخصصی، فرهنگی و اخذ مجوز کمیته ناظر بر نشریات برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، منتخب شدن کارشناس نشریات در جشنواره قلم از فعالیت‌های چشمگیر این دانشگاه در بخش کانون‌ها بوده است.


از رشد 100 درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ


آنا: آیا در کانون‌های دانشگاه موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟


علینقی‌زاده: راه‌اندازی کارگاه تولید ماسک به‌صورت خودجوش از سوی کانون‌های دانشجویی، استفاده از نیروی انسانی خیّر برای دوخت ماسک و اعطای ماسک به کودکان کار، راه‌اندازی مرکز واکسیناسیون شهید احسان فتحی در دانشگاه با همکاری کانون‌های دانشجویی و تشکل سیاسی فرهنگی و دانشجویان پرستاری مامایی ازجمله فعالیت‌های کانون‌های دانشجویی و تشکل سیاسی فرهنگی واحد بهبهان بوده است.


آنا: و سخن پایانی ...


علینقی‌زاده: در تلاشیم کانون‌های دانشجویی غیرفعال را با توجه به حضوری شدن دانشگاه و همکاری و مشارکت دانشجویان و مسئولان فعال کنیم و فعالیت‌های تشکل‌های سیاسی را گسترش دهیم.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب