دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کانون‌های دانشجومحور(۴۲)/ دافعی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کانون‌های دانشجویی ظرفیتی برای توسعه علم و فرهنگ

لزوم هویت‌بخشی به جایگاه کانون‌های فرهنگی دانشگاهدبیر کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: کانون‌های فرهنگی دانشجویی از اساسی‌ترین ظرفیت‌های تقویت و توسعه برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند.
کد خبر : 603736
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.


یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، ‌ اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می‌دهند.




بیشتر بخوانید:


از رشد ۱۰۰ درصدی نشریات تا فعالیت‌ پررنگ کانون‌ها در مسیر فرهنگ


از رشد خلّاقیت‌ دانشجویان تا قطع حائل ارتباط با مسئولان


دست بسته فعالان دانشجویی در کانون‌های فرهنگی




کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده‌اند و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند که در این شماره گفت‌وگو با حسینعلی دافعی دبیر کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد را می‌خوانیم.


دافعی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح نقش کانون‌های فرهنگی اجتماعی به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه اظهار کرد: کانون‌های فرهنگی دانشجویی از اساسی‌ترین ظرفیت‌های تقویت و توسعه برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند که در کنار معاونت فرهنگی دانشجویی نقش کلیدی و مؤثری داشته و در جامعه‌پذیر کردن دانشجویان و ارتقای عقلانیت، خلاقیت و امیدآفرینی نقش زیادی دارند.


وی افزود: کانون‌های دانشجویی می‌توانند در سامان بخشیدن به فعالیت‌های فرهنگی برای افزایش مشارکت و همکاری میان دانشجویان و شناسایی استعدادها و نخبگان، تقویت سرمایه‌های فرهنگی و پرکردن اوقات فراغت نقش بسزایی داشته باشند از این‌رو کانون‌های فرهنگی نقشی بسیار مهم و اساسی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی دارند.


کانون‌های دانشجویی ظرفیتی برای توسعه علم و فرهنگ


دبیر کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد عنوان کرد: وظایف کانون‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها معمولاً یکسان است. فقط کمبود موضوع سیاسی در کانون‌های دانشگاه آزاد اسلامی احساس می‌شود که انتظار می‌رود دانشگاه برای انجام مراحل و مجوز لازم همکاری کند. جایگاه کانون‌ها در دانشگاه‌ها یا حداقل دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در گذشته بسیار کمرنگ بود و فعالیت‌های کمی صورت می‌گرفت؛ اما از سال گذشته روند بهتر و رو به رشدی در حال گذراندن است که در آینده‌ای نزدیک به نتایج مثبت و خوبی خواهیم رسید.


راهکارهای تقویت کانون‌های فرهنگی


دافعی با تشریح راهکارهای تقویت کانون‌های فرهنگی اجتماعی برای پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه تأکید کرد: باید مانند دانشگاه‌های پرکار و خوب پایتخت به کانون‌ها هویت دهیم و برای جایگاه کانون‌ها ارزش قائل باشیم. خیلی از دانشجویان تا سال آخر تحصیل اطلاعی درباره کانون‌ها ندارند و کمتر در مراسم آنها شرکت می‌کنند؛ زیرا اطلاع‌رسانی خوبی راجع به کانون‌ها در دانشگاه نداریم. برای پیشرفت در این زمینه باید به کانون‌ها و نشریات هویت دهیم و اطلاع‌رسانی زیادی با کمک دانشگاه انجام شود. مانند دانشگاه تهران که پویشی با نام «من هم کانونی‌ام» طراحی کردند و یا دبیران کانون‌ها که با مسئولان کشوری جلساتی می‌گذارند از طریق دانشگاه و همفکری‌های خوبی انجام می‌شود.


وی درباره چگونگی تشکیل کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به آنا گفت: در جلسه‌ای که با تعدادی از دانشجویان مجتمع علوم انسانی این واحد دانشگاهی درباره دانشگاه و دانشجویان داشتیم و با توجه به تلاش رسانه‌های غربی مبنی بر ایجاد تفرقه، اضطراب، نگرانی میان دانشجویان و عامه مردم در راستای فرمایش حضرت امام خامنه‌ای که می‌فرمایند: «در جنگ نرم، شما جوان‌های دانشجو، افسران جوان این جبهه‌اید» و انجام تکلیف تصمیم گرفتیم که با تأسیس کانون بصیرت و نشریه آگاه در واحد مشهد در این جنگ نرم به تکالیفمان عمل کرده و قسمتی از تهاجم را خنثی کنیم.




بیشتر بخوانید:


اختصاص فضای تبلیغاتی به کانون‌های فرهنگی


از امدادرسانی به زلزله‌زدگان تا دغدغه اشتغال جوانان




دبیر کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ادامه داد: این کانون ۱۳۹۹/۱۱/۲۰ با موضوع گفتمان انقلاب و جلوگیری از جریان تحریف و با اهداف ایجاد بصیرت در دانشجویان، ارتقای آگاهی سیاسی و فرهنگی، مقابله با جریان تحریف(سیاسی، مذهبی)، روشنگری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، پرورش جوانان هم‌تراز انقلاب به ثبت رسید. اعضای اصلی کانون شامل پنج عضو هیئت مؤسس و دو عضو علی‌البدل و تعدادی اعضای عادی است که اسامی افراد مسئول عبارتند از حسینعلی دافعی، سیدامیرحسین دهنوی، سجاد حیدری، کاظم صلاحی و محمدمهدی دافعی و اعضای علی‌البدل شامل امید آریان‌نسب و علی صادقی می‌شوند.


دافعی با بیان فعالیت‌های کانون بصیرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد مطرح کرد: کانون فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بصیرت دارای نشریه‌ای به‌نام آگاه با موضوع سیاسی، فرهنگی و مذهبی است که اکنون به‌صورت ماهانه یک شماره منتشر می‌شود. به دلیل اینکه این کانون تازه تأسیس بوده و در شرایط کرونایی بودیم، فعالیت‌های محدودی از طریق نشریات در فضای مجازی داشتیم. امیدوارم در آینده نزدیک پیشرفت زیادی در زمینه کانون‌های فرهنگی داشته و شاهد دستاوردهای بزرگی باشیم و هرچه زودتر شرّ این ویروس منحوس کرونا از سر مردم برداشته شود و دانشجویان را به‌صورت حضوری در دانشگاه ملاقات کنیم.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب