دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

ویروس کرونا چه مدت در بدن باقی می‌ماند؟

نتایج تحقیقات پژوهشگران و پزشکان حاکی از این است که ویروس کرونا علاوه بر اینکه در اکثر اعضای بدن پخش می‌شود، بیش از ۷ ماه نیز در بدن باقی می‌ماند.
کد خبر : 631144
بخش کرونا بیمارستان فرهیختگان



گروه جامعه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا بیش از دو سالی است که مردم جهان را تحت تأثیر قرار داده و شیوع گونه‌های جدید این بیماری علاوه بر سایر کشورها در ایران نیز مشاهده شده است. با اینکه بیش از دو سال از پیدایش این ویروس کشنده و منحوس می‌گذرد، اما ناشناس بودن آن منجر به این شده تا پژوهشگران و پزشکان جهان نتوانند درمان درستی را برای این بیماری پیدا کنند. شاید هم به همین جهت است که درحال حاضر چندین واکسن از سوی کشورهای مختلف برای مقابله با این بیماری ساخته شده است و بهداشت جهانی و متخصصان ایرانی نیز بارها تأکید کردند که واکسیناسیون بهترین راه برای مقابله با ویروس کرونا و گونه‌های مختلف آن است.


واکسیناسیون دلیلی بر عدم ابتلا به این ویروس نیست و واکسن ایمنی بدن را در برابر این ویروس بالا می‌برد و جلوی فوت افراد را می‌گیرد. درحال حاضر که گونه جدید ویروس کرونا به نام اُمیکرون که در کشورهای آفریقایی شیوع داشته است، بیشتر افرادی که بعد از ابتلا به اُمیکرون جان خود را از دست داده‌اند جزو افرادی بودند که واکسن را تزریق نکردند. لذا تزریق واکسن بهترین روش برای در امان ماندن از بیماری کروناست و هم‌اکنون نیز بهداشت جهانی بر این باور است که تزریق دُزهای سوم، چهارم و پنجم نیز باید براساس زمانبندی صورت گرفته تزریق شود. این بدان معنی است که واکسیناسیون بهترین روش برای مقابله با این ویروس و پیشگیری از شروع پیک بعدی کرونا در کشور است.




بیشتر بخوانید:


اثرگذاری تزریق واکسن در برابر اُمیکرون/ مهم‌ترین روش جلوگیری از ابتلا به اُمیکرون چیست؟


شناسایی ۲۶ مبتلا به اُمیکرون در ایران/ واکسن‌نزده‌ها در معرض خطر ابتلا قرار دارند




همان‌طور که گفته شد، واکسیناسیون دلیلی بر عدم ابتلای افراد به کرونا نیست و واکسن فقط ایمنی بدن را بالا می‌برد. درست است که به افراد مبتلا به کرونا اعلام می‌شود که بعد از ابتلا ۱۴ روز خود را قرنطینه کنند، اما تحقیقات حاکی از آن است که این ویروس بیش از ۷ ماه در بدن می‌ماند و بعد از ۱۴ روز فقط قدرت سرایت خود را از دست می‌دهد، وگرنه، فرد مبتلا باید به مدت ۷ ماه نسبت به بازگرداندن ایمنی بدن اقدام کند. براساس نتایج مطالعه دانشمندان موسسه ملی بهداشت ایالات متحده، ویروس کرونا می‌تواند وارد اکثر اندام‌های بدن، به ویژه قلب و مغز شود و بیش از ۷ ماه در آنجا باقی بماند. نمونه‌های به دست آمده از اجساد ۴۴ فرد فوت شده مبتلا به کرونا، این نتایج را تأیید کرده است.


طبق پژوهش‌های انجام شده مجموعه مذکور، آثار ویروس کرونا تقریباً در تمام اعضای بدن یافت شده است. حتی در بیماران با علائم و بدون علائم، ویروس به طور گسترده در بدن پخش می‌شود، اما با همه این نتایج و تفسیرها، دانشمندان و پزشکان بر این باورند که تاکنون هیچ التهاب جدی در خارج از ریه‌ها پیدا نکردند. با اینکه آثار ویروس کرونا به صورت واضح روی سایر اندام بدن مشاهده نشده است اما آثار آن قطعاً در اکثر اندام بدن وجود دارد و به همین دلیل است که افراد مبتلا بعد از بهبودی نسبی، برای بالا بردن ایمنی بدنشان اقدام کنند.


این‌طور که واضح است، ویروس کرونا نه تنها فروکش نکرده است بلکه شاهد پیدایش گونه های جدید آن هستیم و از آنجا که آثار مخرب این ویروس ناشناخته در اکثر نقاط بدن باقی می‌ماند، پایین آمدن آمار مبتلایان و فوتی‌ها نباید منجر به عادی انگاری در جامعه شده و بهترین راه برای شکست کامل این ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون مرتب است تا به امید خدا شاهد آغاز پیک جدیدی در کشور با شیوع گونه جدید ویروس نباشیم.


انتهای پیام/۴۱۷۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب