ادیبان دهاقانی نقل محفل تخصصی «نقد و بررسی بومی شناختی»
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب و ادبیات ایران و مؤسسه فرهنگی هنری اقاقیا در شهرستان دهاقان، نشست تخصصی «نقد و بررسی بومی شناختی» با نگاهی به سه اثر دیوان حسینقلیخان خطایی دهاقانی، دیوان مهجور دهاقانی و مجموعه داستان «نوشتهها»، اثر عبدالکریم ادیب دهاقانی را با حضور جمعی از شاعران، ادیبان و ادب دوستان استان اصفهان برگزار کرد.
ویژگیهای اشعار مهجور
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، مصحح دیوان مهجور دهاقانی در این مراسم با بیان ویژگیهای اشعار مهجور اظهار کرد: علیاصغر وصال دهاقانی، متخلص به مهجور در سال ۱۲۵۴ ه ش در دهاقان متولد شد. پدر او محزون نام داشت که او نیز از ذوق و قریحه شاعری بهرهمند بود. مهجور در مکتب پدر خویش کسب فیض کرده و از شاگردان جهانگیرخان قشقایی بوده و احتمالاً مثنوی سیر من الحق الی الحق را تحت تأثیر درسهای این استاد سروده است.(بیشتر بخوانید)
حسین آقاحسینی افزود: مضامین بسیاری از اشعار مهجور، مدح و منقبت خاندان رسالت و مراثی اهلبیت، علیهمالسلام بوده و در انواع قالبهای شعری طبع آزموده و در اغلب وزنهای عروضی دارای شعر است.
ویژگیهای شعر حسینقلی خان خطاییدهاقانی
مهین قاسمیپور مصحح دیوان حسینقلیخان خطایی نیز درباره ویژگیهای شعر حسینقلی خان خطاییدهاقانی گفت: وی فرزند باباخان بن یوسف بن علیاکبر کلانتر و جد او علیاکبر از طایفه شش بلوکی قشقایی بود که در سال ۱۲۹۶ ه ق در دهاقان متولد شد در ۱۶ سالگی فارسی، عربی و تاریخ را به استعداد ذاتی فرا گرفت و به تحصیل حکمت، طب و زبان خارجی پرداخت و دارای اشعار متنوع است. او در انواع قالبهای شعری طبعآزمایی کرده، خطش خوش و شعرش دلکش بوده و اشعارش درباره دهاقان زبانزد خاص و عام است.
عبدالکریم ادیب نویسنده داستان «نوشتهها» نیز عنوان کرد: عبدالکریم ادیب دهاقانی متولد ۱۵ تیر ۱۳۱۹ دهاقان، داستاننویس و صاحب کتابهای نوشتهها، دفاع مقدس و پژواک خاطرات بوده و داستانهای او درباره بومیگرایی و دهاقان تشخص خوبی به ادبیات بومی دهاقان بخشیده و در داستانهای ادیب با همان چهره ساده و صمیمی به تصویر کشیده شده است. فضای نوستالژیک در داستانهای او به خوبی نمایان بوده که خواننده را به وجد میآورد، بهویژه زمانی که شخصیتهای دهاقانی را توصیف میکند.
محمد ابراهیم شایان مدرس دانشگاه فرهنگیان اصفهان نیز سخنانی درباره ادبیات بومی شناختی در این سه اثر بیان کرد.
مریم محمودی عضو هیئت علمی و مدیر گروه رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان و استاد لطفالله احتشامی نوه حسین قلیخان خطایی، سخنرانان پایانی نشست بودند که هر کدام بهصورت مجزا به بیان ویژگیهای ادبی و بومشناختی سه اثر نقدشده در جلسه پرداختند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/