دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تاثیر مستقیم افزایش منابع ارزی بر بهبود چرخه اقتصادی

حق شناس گفت:اقتصاد ایران امسال رشد بین ۳ تا ۶ درصدی را تجربه کرده و تقریباً میانگین رشد اقتصادی بلند مدت است و این بدان معناست که آثار کرونا و تحریم در اقتصاد ایران  تخلیه شده و افزایش منابع ارزی نیز تاثیر مثبتی بر چرخه اقتصادی و رشد شاخص‌های اقتصادی داشته است.
کد خبر : 629717
ارز



هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا در خصوص تاثیر افزایش بازگشت ارز به کشور اظهار کرد: میزان بازگشت ارز به کشور طی سال‌های گذشته با یکدیگر متفاوت است چراکه شرایط و موقعیت‌ها طی سال‌ها و پس از خروج ترامپ از برجام متغیر بوده و بر اساس پیش بینی مراکز پژوهشی داخل و خارج از کشور رشد اقتصادی ایران امسال مثبت خواهد بود و در بدبینانه‌ترین حالت رشد اقتصادی ۳.۴ درصد و در خوشبینانه‌ترین حالت رشد اقتصادی به ۶.۲ درصد خواهد رسید.


وی در ادامه افزود: اقتصاد ایران امسال رشد بین ۳ تا ۶ درصدی را تجربه کرده و تقریباً میانگین رشد اقتصادی بلندمدت است و این بدان معناست که آثار کرونا و تحریم در اقتصاد ایران تخلیه شده و افزایش ارز حاصل از صادرات نیز تاثیر مثبتی بر چرخه اقتصادی و رشد شاخص های اقتصادی داشته است.


کارشناس اقتصادی گفت: در شرایط فعلی اگر با تدبیر در مورد مسائل اقتصادی تصمیم‌گیری و تصمیم سازی شود، ورود ارزهای جدید می‌تواند تاثیر مثبت بیشتری بر اقتصاد ایران بگذارد؛ نمای کلی اقتصاد از لحاظ رشد اقتصادی نشان از این دارد که بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، صنعت و خدمات رشد مناسبی با توجه به دو اخلال یعنی کرونا و تحریم داشته‌اند.




بیشتر بخوانید:


چشم‌انداز کاهش تورم با افزایش منابع ارزی




حق‌شناس عنوان کرد: افزایش منابع ارزی و بازگشت ارز به کشور بر شاخص‌های مهم اقتصادی از جمله نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی و نرخ بیکاری به صورت مستقیم تاثیرگذار است؛ به علاوه با وجود تورم مزمن و چند دهه‌ای که اقتصاد آن را تجربه می‌کند موضوع افزایش ارز در اقتصاد کشور برای تاثیر بر این شاخص زمان بر خواهد بود به طور قطع با کنترل نرخ تورم می‌توان انتظار رشد و بالندگی اقتصاد را داشت که این امر در بلند مدت و با تخصیص ارز در بخش‌های مولد و افزایش میزان صادرات محقق خواهد شد.


وی در خصوص نحوه مدیریت ارز در کشور خاطرنشان کرد: نحوه درست مدیریت ارز در کشور باید به گونه‌ای باشد که این ارزها در اختیار بخش‌های تولیدی و مولد قرار بگیرد تا با تولید کالاهای مورد نیاز در کشور و همچنین کالاهای صادراتی شاهد افزایش نرخ رشد اقتصادی و به تبع آن افزایش صادرات و بازگشت ارز حاصل از آن به کشور باشیم.


کارشناس اقتصادی بیان کرد: به طور قطع موضوع افزایش بازگشت ارز به کشور بر نرخ ارز تاثیرگذار خواهد بود چرا که نرخ ارز متاثر از مولفه‌های اقتصادی و شرایط حاکم بر اقتصاد کشور خواهد بود که با وجود افزایش ارزش شاهد کنترل نرخ و ساماندهی بازار ارز خواهیم بود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب