پژوهش در نظام اسلامی به نفع بشریت انجام میشود
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ارومیه، فرامرز فتحنژاد در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اظهار کرد: غرب از پژوهشهای صورت گرفته علیه بشریت استفاده میکند؛ اما در نظامهای درست مانند نظام جمهوری اسلامی ایران پژوهشها توسط افراد درست و به نفع بشریت و انسانیت انجام شده و موجب حفظ عزت میشود. انجام پژوهش و نگاشتن نتایج حاصل از آن موجب عزت و سربلندی کشور است و در انجام این مهم باید این حس را داشته باشید که برای کشور عزت کسب میکنید.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی سرنوشت جولیوس رابرت اوپنهایمر(پدر بمب اتمی) را تشریح کرد و افزود: در انجام پژوهش باید هوشیار بود؛ چراکه اوپنهایمر نمونهای از سوء استفاده از دانشمندان و نخبگان کشورهای دیگر برای رسیدن به مقاصد شوم استکبار است.(بیشتر بخوانید)
پیشرفتهای علمی صورت گرفته در کشور پشتوانه پژوهشی دارد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی نیز گفت: پیشرفتهای علمی صورت گرفته در کشور پشتوانه پژوهشی دارد و پژوهش همیشه مقدم بر همه تولیدات علمی است؛ بنابراین اندیشیدن و نوآوری اساسیترین نیازهای پژوهش بوده که در پیشرفت و توسعه و رفاه عمومی جامعه نقش اساسی دارد و اگر بخواهیم به پیشرفت قابل قبولی در زمینههای مختلف برسیم باید پژوهشهای عمیقی در آن زمینه داشته باشیم.
حجتالاسلام سجاد بیگی با تأکید بر جایگاه علم و پژوهش در علوم مختلف ازجمله علوم تجربی مطرح کرد: در قرآن ۸۴۵ بار به علم و پژوهش اشاره شده در حالی که پرتکرارترین واژهها ۳۰۰ تا ۴۰۰ بار در قرآن تکرار شده و این نشاندهنده جایگاه علم و پژوهش است و در علوم انسانی باید پژوهش در اولویت باشد و اگر این اتفاق صورت نگیرد به موفقیتهای با درجه بالا نخواهیم رسید.
وی با برشمردن تعداد پژوهشهای صورت گرفته درباره دریاچه ارومیه ادامه داد: در پژوهش نباید دچار تکرار مکررات شد و پرهیز از پژوهشهای غیرضروری مهم است بهعنوان نمونه باید پایاننامههای دانشجویان از تغییر الفاظ و بازی با کلمات به سمت تولید علم تغییر جهت دهند و دردی از جامعه را حل کنند و سایر پژوهشها هم اعم از بحث پایاننامه باید گرهای از مشکلات جامعه را حل کرده و صرف نوشتن مشکل را حل نمیکند. علمی که در راه خدمت به مردم و ایجاد امنیت جامعه و رنگ خدایی داشته باشد صدای آن به گوش خداوند میرسد. همه باید در جایگاه خود در این راه گام برداریم تا خدمتی به جامعه کنیم و آثاری از خود به یادگار بگذاریم تا دیگران و نسل آینده از این علم استفاده کنند.
نرمافزار کتابخانه واحد ارومیه بهصورت رایگان فعال شد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه نیز عنوان کرد: ترویج فرهنگ پژوهشگری و تکریم پژوهشگران در هفته پژوهش نشاندهنده ارزش بالای این امر در کشور بوده و امیدواریم که با تلاش و همت همه تلاشگران این عرصه شاهد موفقیتهای چشمگیری در توسعه علمی استان و کشور باشیم. کار پژوهش در کشور مانند کار فرهنگی است و کاری نیست که امسال بنده ادعا کنم که در مدت یک ماه انجام دادهام و موفقیتهای امروز نتیجه سالها تلاش همکاران در این حوزه بوده و این جای افتخار دارد که بتوانم از گذشتگان به نیکی یاد کنم و قدر تلاش آنان را بدانم.
علیرضا نجفپور اضافه کرد: بهتازگی با تلاش همکاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و هماهنگیهای صورتگرفته با شرکت نوسا، نرمافزار کتابخانه این واحد دانشگاهی بهصورت رایگان فعال شد. همه از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی اطلاع داریم و این فرصت فراهم بوده هرچند مشکلاتی داریم که یکی از آنها نبود تسهیل و تسریع در روند امور پژوهشی به دلیل وجود محدودیت در اختیارات استان است.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات موجود، نبود انگیزه کافی در اعضای هیئت علمی در حوزه تحقیق و پژوهش است و حمایت نکردن سازمانهای دولتی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای پروژهها بوده که برای نخستینبار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه توانست در سامانه تدارکات دولت ثبت نام کند و از این طریق نخستین طرح بروندانشگاهی توسط یکی از اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی اخذ شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه از کاربردی نبودن موضوعات پایاننامه بهعنوان یکی از مشکلات سر راه پژوهش نام برد و توضیح داد: کمبود نیروی متخصص آزمایشگاهی یکی از مشکلات این حوزه است که با بازنشسته شدن همکاران این حوزه معضل جدی کمبود نیروی متخصص و باتجربه میتواند پیش روی حوزه پژوهش باشد.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم از پژوهشگران و فعالان برتر حوزه پژوهش و فناوری در سطح دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه تجلیل شد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/