حمایت از پژوهشگران در چه مسیری قرار دارد؟/ راهکاری برای کاربردی کردن پایاننامهها
عباس رضایی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در ساری اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان یکی از حلقههای اصلی اتصال با جامعه است و نقش رسالت اجتماعی را دنبال میکند.
بیشتر بخوانید:
وجود فاصله میان نیازها و واقعیتهای عرصه پژوهش/ حمایتها در اختیار عدهای معدود قرار نگیرد
وی افزود: با تغییر رویکرد و مأموریت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان باشگاه در حوزههای مختلف، فعالیتهای جدیدی را در دستور کار خود قرار دادهاند که بیشتر در ارتباط با اتصال دانشگاه با جامعه و دانش با نیازهای کشور است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران اضافه کرد: در این راستا مسابقات فناورانه و انجمنهای علمی و دانشجویی که اتصال دانشجویان با صنعت و جامعه و ارتباط آنان با مسائل فناورانه را برعهده دارند، مورد توجه قرار گرفته است.
رضایی بیان کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به دنبال ایجاد همدلی و همافزایی بین شبکههای بزرگ دانشگاهی است.
باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی چه اهدافی را دنبال میکند؟
وی، هدف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران را ارائه ابزارهای لازم برای تربیت پژوهشگر موفق و ایجاد یک محیط مشترک برای پژوهشگران عنوان و بیان کرد: ایجاد شبکه پژوهشی و باشگاه پایش، توانمندسازی مهارتی و بورسیه تحصیلی از جمله مأموریتهای جدید باشگاه است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران مطرح کرد: رویکرد مطلوب برای شبکهسازی پژوهشی در حقیقت ایجاد جریان ملی دانش است به همین منظور صنایع باید با انجام پژوهشهای فاخر جهانی مسائل خود را به این جریان انتقال دهند.
رضایی درباره حمایت باشگاه پژوهشگران و نخبگان از نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: هدف باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی شناسایی، جذب، حمایت و هدایت پژوهشگران است.
وی توضیح داد: در گذشته بیشتر حمایتها مادی بود؛ بهعنوان مثال اگر پژوهشگری مقالهای چاپ یا کتابی منتشر میکرد از سوی باشگاه پژوهشگران جوان مورد حمایت قرار میگرفت؛ البته هنوز این حمایتها از اعضای باشگاه صورت میگیرد؛ اما حمایتهای جدیدی نیز اضافه شده است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: اکنون بیشتر حمایتها معنوی است؛ چراکه نخبگان با مشکلاتی مانند اشتغال، سربازی و ... مواجه هستند و در باشگاه پژوهشگران تلاش میکنیم پس از شناسایی این مشکلات در راستای رفع آنها برآییم.
رضایی افزود: برای کاربردی کردن پایاننامهها و رسالهها تفاهمنامههایی را با مراکز و نهادهای مختلف منعقد کردهایم تا از یک سو پایاننامهها و رسالهها جهت مشخصی پیدا کند و از سوی دیگر مشکلات دانشجویان رفع شود.
وی بیان کرد: در تفاهمنامه با پلیس، رسالههای و پایاننامههای مرتبط با این نهاد از سوی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و تسهیلاتی برای سربازی دانشجویان در نظر گرفته شده و خدمت سربازی مشمولان کاهش مییابد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران افزود: مقرر شده چنین تفاهمنامههایی را با نهادهای مختلف منعقد کنیم و مذاکراتی نیز با سازمانها صورت گرفته که در آینده اطلاعرسانی میشود.
افتخارات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مازندران
رضایی درباره برنامههای باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: تقویت روحیه انجام کار گروهی بین اعضا، سازماندهی آنها در فعالیتهای گروهی، هدایت و حمایت استعدادهای درخشان و نخبگان باشگاه پژوهشگران و نخبگان برای تأمین اساسی نیازهای کشور با معرفی آنان به ارگانهای مربوط از مهمترین برنامههای این باشگاه است.
وی، ارتقای سطح کیفی نخبگان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در زمینههای فرهنگی، کارآفرینی، علمی و آموزشی را از دیگر برنامههای در دست اجرا عنوان و تبیین کرد: در تلاشیم شرایط مناسبی برای مطالعه و کارهای تحقیقاتی و تهیه، تولید و عرضه نتایج حاصل شده برای افراد مهیا کنیم.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: انتخاب استعدادهای درخشان و پیگیری جدی برای تأمین نیازهای آنان از قبیل تهیه مواد و وسایل پژوهشی، برخورداری آنان از امکانات دانشگاه ازجمله کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاههای دانشگاهها در داخل و خارج از کشور را هم دنبال میکنیم.
رضایی تشریح کرد: اهداف کلان باشگاه پژوهشگران جوان شامل بروز و ظهور خلّاقیتهای اعضا در زمینههای گوناگون علمی، پژوهشی، آموزشی و کارآفرینی، ارتقای سطح کیفی اعضا در ابعاد مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، توسعه روحیه گروهگرایی در بین اعضا و ساماندهی آنها در فعالیتهای دسته جمعی و هدایت و تقویت استعدادهای اعضا در راستای تأمین نیازهای علمی ـ پژوهشی کشور است.
وی توضیح داد: کسب ۱۵ مدال طلا، نقره، و برنز از مسابقات جهانی اختراعات، دریافت مدال ویژه نخستین فستیوال جایزه بزرگ اختراعات ایران، کسب رتبه نخست جشنواره خوارزمی با تیم روباتیک R۲C با روبات مینیاب خودکار، کسب دو مدال نقره و دو مدال برنز از المپیادهای علمی کشور، چاپ بیش از ۱۵۰ مقاله ISI، کسب رتبههای برتر در مسابقات روباتیک دانشگاههای امیرکبیر و اصفهان و Iran Open، کسب رتبه برتر بین انجمنهای علمی کشور، ثبت ۵۰ اختراع توسط اعضا، باشگاه برتر کشور در امور فرهنگی، کسب رتبه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برتر کشور در سال ۹۹ و عضویت سه عضو باشگاه در فدراسیون جهانی مخترعان و نخبگان IFIA در ژنو سوئیس، چاپ چندین کتای آموزشی توسط اعضا نمونهای از افتخارات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران تأکید کرد: عصر جدید را میتوان دوران پژوهشهای علمی پیشرفته نامید و گسترش دانش، تکنولوژی نوین و توانایی استثنایی بشر معاصر را در حل معضلات و مسایل مـبتلا بـه جامعه را حاصل پژوهش خواند.
رضایی بیان کرد: هرچه مسائل جامعه پیچیدهتر باشد، لزوم انجام تحقیقات بارزتر خواهد بود و هرچه دامنه تحقیقات گستردهتر شود، لزوم سرمایهگذاری، تربیت و جلب نیروهای مـحقق و ایجاد تـشکیلاتی منسجم و پویا به منظور برنامهریزی، اداره و جهت دادن به فعالیتهای پژوهشی کشور را حیاتیتر میکند.
وی مطرح کرد: تحقیق، کوششی در راستای کشف حقایق علمی و اشاعه آن در میان مردم برای پژوهش و برنامهریزی در آموزش عالی و بهرهمندی از آن است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/