چگونگی پذیرش در دوره بدونآزمون کارشناسی ارشد دانشگاهها
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ چند سالی است که دانشگاهها بخشی از ظرفیت پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی را به استعدادهای درخشان اختصاص میدهند. در این زمینه هر یک از دانشگاههای مجاز به استفاده از این نوع جذب، زمانی را در نظر میگیرند تا دانشجویان بتوانند در موعد تعیینشده ثبتنام کنند.
ر این اساس اکثر دانشگاهها در نیمسال اول تحصیلی مهلتی را برای ثبتنام متقاضیان اعلام میکنند. متقاضیان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علامه طباطبایی تا ۳۰ آذرماه، دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی تا ۶ دیماه، دانشگاه تربیت مدرس تا ۹ دیماه، دانشگاه شهید بهشتی تا ۸ دیماه، دانشگاه فردوسی مشهد تا ۱۰ دیماه و دانشگاه تبریز تا ۱۵ دیماه فرصت ثبتنام دارند.
حال سؤال بسیاری از متقاضیان این است که چگونه میتوانند بهصورت استعدادهای درخشان پذیرفته شوند. مهمترین شرط در نظر گرفته شده برای متقاضیان پذیرش، شرط معدل است. دانشجویان باید جزء پانزده درصد برتر همورودی خود در دانشگاهها باشند. البته اکنون به خاطر کرونا برخی از دانشگاهها در ضوابط پذیرش خود درج کردهاند که دانشجویان دوره کارشناسی ورودی سال ۹۷ که پس از شش نیمسال با گذراندن حداقل سه چهارم واحدهای درسی (با کسر حداکثر ۴ واحد با توجه به شرایط کرونا) به لحاظ میانگین کل جزء پانزده درصد برتر دانشجویان همرشته و همورودی خود باشند، میتوانند ثبتنام کنند.
بیشتر بخوانید:
ثبتنام ۳۳۵ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱
چگونگی تحصیل در رشتههای بدونآزمون دانشگاه آزاد اسلامی
آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ چگونه برگزار میشود؟ / لزوم توجه داوطلبان به ضوابط جدید
حداقل معدل در نظر گرفته شده برای دانشجویان رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و کشاورزی ۱۶ و برای رشتههای علوم انسانی ۱۷ است البته متقاضیان باید در ۸ نیمسال تحصیل خود را به پایان رسانده باشند.
پذیرش از فارغالتحصیلان استعداد درخشان بلافاصله پس از دانشآموختگی و صرفاً برای یک بار امکانپذیر است. برگزیدگان علمی در رشتههایی که برنامه درسی آنان طبق مصوبه شورای عالی برنامهریزی در دوره کارشناسی پیوسته ۹ نیمسال تحصیلی تدوین و تصویب شده است میتوانند از تسهیلات مربوطه بهرهمند شوند.
تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفتهشده بر اساس آییننامه پذیرش بدونآزمون در مقطع کارشناسی ارشد مجاز نیست. بر اساس مفاد آییننامه وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشآموختگان کارشناسی ناپیوسته (کاردانی به کارشناسی) نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
پذیرش بدونآزمون در چه رشتههایی صورت میگیرد؟
در این میان بسیاری از علاقهمندان به این نوع پذیرش میپرسند که در چه رشتههایی میتوانند درخواست پذیرش دهند؟ بر اساس ضوابط در نظر گرفته شده متقاضیان میتوانند در همه رشتههایی که از طریق آزمون سراسری پذیرش دانشجو دارد بهصورت مازاد بر ظرفیت و با رعایت کامل مقررات پذیرفته شوند.
ظرفیت پذیرش در رشتههای بدونآزمون
ظرفیت پذیرش بدونآزمون حداکثر به میزان ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش باآزمون دوره روزانه در هر کد محل تحصیل است که اختصاص دوسوم این ظرفیت به دانشآموختگان همان دانشگاه و یکسوم باقیمانده به دانشآموختگان سایر دانشگاهها الزامی است.
ظرفیت پذیرش بدونآزمون در دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی غیردولتی – غیرانتفاعی حداکثر بهاندازه ۱۰ درصد ظرفیت پذیرش باآزمون در هر کد محل تحصیل است.
محدودیت انتخاب در دانشگاههای دولتی
متقاضیان دانشگاههای دولتی برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بدون آزمون با محدودیت مواجه هستند. متقاضیان برای تحصیل در دانشگاههای دولتی باید فارغالتحصیل دانشگاههای همتراز دولتی باشند. دانشگاههای مشمول دانشگاههای اصفهان، تبریز، تهران، شهید بهشتی، شیراز، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، خواجهنصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، علم و صنعت ایران، ارومیه، الزهرا، بو علی سینا، بیرجند، خوارزمی، رازی کرمانشاه، زنجان، زابل، سمنان، شهید باهنر کرمان، سیستان و بلوچستان، شهید چمران اهواز، کاشان، گیلان، مازندران، یزد، سهند تبریز، صنعتی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی شیراز، علوم پایه زنجان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، هنر تهران، هنر اسلامی تبریز، هنر اصفهان، شاهد، تربیت دبیر شهید رجایی و تربیت دبیر شریعتی است.
پذیرش بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی
پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی کمی متفاوت است علاقهمندان به تحصیل در دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد باید تا زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال آینده و اعلام نتایج اولیه صبر کنند چراکه دانشگاه آزاد اسلامی ثبتنام در این رشتهها را همزمان با انتخاب رشته دوره باآزمون آغاز میکند. بر مبنای دستورالعملی که در این زمینه صادر شده؛ متقاضیان دوره کارشناسی ارشد استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز، باید حداقل معدل ۱۶ برای رشتههای گروه غیر علوم پزشکی و ۱۷ برای رشته های علوم پزشکی داشته باشند. پذیرش دانشآموختگان واجد شرایط تا ۳ سال پس از فارغالتحصیلی امکانپذیر است.
رعایت هم نامی گروه عمده تحصیلی رشته مقطع کارشناسی متقاضی با رشته موردتقاضا در مقطع کارشناسی ارشد الزامی است.
دانشآموختگان ممتاز سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در صورت دارا بودن شرایط لازم امکان ثبتنام و پذیرش در این دوره را خواهند داشت. پس از پذیرش دانشجو از طریق این دوره هرگونه انتقال، مهمان شدن یا تغییر رشته و گرایش مشمول قوانین و مقررات دانشگاه خواهد بود.
ظرفیت پذیرش برای رشتههای بدون آزمون دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی به میزان ۱۰ درصد ظرفیت پذیرش رشتههای باآزمون است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/