چگونه بدون آزمون وارد دوره کارشناسی ارشد شویم؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری قصد دارند برای ورود به دوره کارشناسی ارشد به صورت بدون آزمون وارد دانشگاه شوند اما پذیرش در دوره کارشناسی ارشد فقط برای دانشجویان استعدادهای درخشان است.
دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاهها که پس از شش نیمسال با گذراندن حداقل سه چهارم واحدهای درسی به لحاظ میانگین کل جزو پانزده درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود باشند، میتوانند در دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند.
دارا بودن حداقل معدل 16 در رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و کشاورزی و حداقل معدل 17 برای رشتههای علوم انسانی، رفتاری اجتماعی و سایر رشتهها الزامی است.
متقاضیان دانش آموخته حداکثر در 8 نیمسال تحصیلی باید فارغ التحصیل شده باشند و از زمان فارغ التحصیلی آنها بیشتر از دو سال نگذشته باشد.
برگزیدگان علمی در رشتههایی که برنامه درسی آنان طبق مصوبه شورای عالی برنامه ریزی در دوره کارشناسی پیوسته 9 نیمسال تحصیلی تدوین و تصویب شده است میتوانند از تسهیلات مربوطه بهره مند شوند.
دانشگاه اختیار دارد متقاضیانی را که در طول شش نیمسال دانش آموخته شوند و به لحاظ میانگین کل در مقایسه با میانگین کل دانشجویان هم رشته و غیر هم ورودی خود جزو پانزده درصد برتر باشند به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش کند. درخواست متقاضیان مذکور بعد از دانش آموختگی بررسی خواهد شد.
دانشگاه اختیار دارد درخواست دانشجویانی که طول مدت تحصیلشان به دالیلی خارج از اختیار خود (مانند بیماری، مأموریت والدین یا همسر و یا بدلیل زایمان) حداکثر دو نیمسال تحصیلی بیش از مدت مجاز مذکور در این شیوه نامه بشود را به صورت مازاد بر ظرفیت بررسی کند.
ظرفیت پذیرش دوره کارشناسی ارشد بدون آزمون حداکثر 40 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون دوره روزانه در هر کد محل تحصیل است که اختصاص دو سوم این ظرفیت به دانش آموختگان همان دانشگاه و یک سوم به سایر دانشگاهها الزامی است.
البته دانشگاههای دولتی از استعدادهای تحصیلی دانشگاههای غیردولتی پذیرش ندارند.
ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی 10 درصد ظرفیت رشتههای باآزمون است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/