پروژه بزرگ فیبر نوری تا پایان سال راهاندازی میشود/ هیچ اپراتوری بدون مجوز اجازه افزایش تعرفه ندارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارعپور در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، اظهار کرد: امروز فناوری اطلاعات همه حوزههای زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. در حقیقت فناوری اطلاعات نقش اجتماعی دارد و در دوره کرونا متخصصان این حوزه تهدید را به فرصت تبدیل کردند.
وی افزود: در چنین شرایطی باید برنامهای برای بهرهگیری از فناوری داشته باشیم. دولت سیزدهم معتقد است که فناوری فرصتهای زیادی ایجاد کرده البته تهدیدهایی هم وجود دارد ولی فرصتها بیشتر از تهدیدها است. نگاه وزارت ارتباطات استفاده حداکثری از فناوری برای حل مشکلات مردم است و این مسیر نیاز به بستری دارد که شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات دو بال اساسی دارد که یکی از آنها شبکه پرسرعت در اقصی نقاط کشور است و پروژه فیبر نوری به در منازل در همین راستا است و تا سه سال آینده قصد داریم ۲۰ میلیون فیبر نوری را در اختیار کاربران قرار داریم. دستیابی به این هدف نیازمند همکاری همه دستگاهها است و با تهیه نقشه راه تا دهه فجر از آن زمان این پروژه مهم آغاز میشود.
زارعپور عنوان کرد: وزارت نیرو و شهرداریها دستگاههایی هستند که باید ضمن همکاری با بخش خصوصی در این پروژه نقش خود را ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: بال دوم شبکه ملی اطلاعات خدمات است. دسته اول در این بال خدمات دولت الکترونیک است. متأسفانه در چند سال گذشته خدمات دولت الکترونیک جزیرهای و پراکنده بوده است. میخواهیم پنجره واحد دولت الکترونیک را ایجاد و سامانهای یکپارچه طراحی کنیم. دستگاههای مختلف طبق لایحه دولت الکترونیک موظف هستند حداقل ۳۰ درصد از سرویسهای خود را در پنجره واحد الکترونیک ارائه دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اگر بخواهیم اطلاعات را محقق و شفافیت را به وجود بیاوریم باید خدمات الکترونیکی را توسعه دهیم، تا پایان سال جاری نسخه آزمایشی پنجره واحد دولت الکترونیک راهاندازی میشود.
زارعپور تصریح کرد: موضوع دوم در بال خدمات پلتفرمهای خدماتی است. سکوهای بسیار خوبی در کشور وجود دارد و تلاش میکنیم کمبودها را برطرف کنیم. در حوزههایی مثل اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی وزارت ارتباطات قصد دارد خدمات مطلوبی را در اختیار مردم قرار دهد.
وی بیان کرد: دسته سوم خدمات پایه کاربردی است که وزارت ارتباطات تکالیف خود در سرویسهایی مثل موتورهای جستوجو را انجام میدهد. به دنبال آن هستیم که طعم شیرین فناوری را به مردم بچشانیم. محور وزارت ارتباطات برای اجرای شبکه ملی اطلاعات اسناد مصوب شورای عالی فضای مجازی است.
وزیر ارتباطات گفت: حوزه اقتصاد دیجیتال نیز حوزهای است که تمرکز بر آن میتواند تولید ناخالص ملی را افزایش دهد و در کارگروه ویژهای که برای تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال در دولت تشکیل شده است میکوشیم موانع این حوزه را برطرف کنیم. پاشنه آشیل طرح شبکه ملی اطلاعات امنیت است و نقش همه دستگاهها در بحث توزیع امنیت باید مشخص شود.
زارعپور افزود: برنامه وزارت ارتباطات حمایت از پلتفرمهای داخلی است ولی این حمایت به معنای ایجاد محدودیت برای شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای خارجی نیست. متأسفانه در حوزه توسعه اینترنت ثابت بسیار عقب هستیم. هم اکنون در پهنباند ثابت رتبه ۱۴۲ در دنیا را داریم که به هیچ وجه خوب نیست و در اینترنت سیار وضعیت بهتر و در جایگاه ۷۰ دنیا قرار گرفتهایم. در سراسر دنیا دولتها به دولت افزایش دسترسی مردم به شبکه ثابت هستند تا بار بر پهنباند سیار کاهش یابد.
وی عنوان کرد: یکی از زیرساختهای مورد نیاز برای راهاندازی و توسعه اینترنت نسل پنجم شبکه فیبر نوری است. زیرساختهای خوبی از لحاظ حقوقی و قانونی فراهم شده برای افزایش سرعت فراهم شده است.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات عقبماندگی شبکه اینترنت ثابت به شرکت مخابرات برمیگردد ولی قسمت زیادی از این چالش نیز متوجه دولت است. با هر اپراتوری که تعرفه سرویسهای خود را بدون اخذ مجوز افزایش دهد برخورد میشود.
زارعپور ادامه داد: برای سالمسازی فضای مجازی و رفع نگرانیها نیازمند عزم ملی هستیم و تمامی خدمات نظیر سیمکارت و پلتفرم مخصوص کودکان در اختیار والدین قرار میگیرد. بحث اعمال محدودیتها بر برخی از پلتفرمها در تمام نقاط دنیا وجود دارد ولی خطوط قرمز کشورها باهم متفاوت است. اگر فضای مجازی قاعدهمند نباشد حقوق مردم پایمال میشود.
وزیر ارتباطات عنوان بیان کرد: در چند سال گذشته متخصصان این حوزه فضایی چراغ صنعت فضایی را زنده نگه داشتند و میخواهیم به پنج کشور پرتابکننده ماهواره به لایحه ژئو تبدیل شویم. برگزاری شورای عالی فضایی به ذات اتفاق عجیبی نیست ولی میخواهیم به ریل شتابان توسعه صنعت فضایی بازگردیم. بودجه صنعت فضایی در بودجه ۱۴۰۱ پنج برابر شده است البته این رقم به حدی نیست که اجرای تمام برنامهها را امکانپذیر سازد. سال آینده برای صنعت فضایی ایران لایه لئو تثبیت میشود.
وی ادامه داد: پیشنویسی در زمینه مذاکره با پلتفرمهای جهانی در سطح دنیا تنظیم شده و یکی از اعضای فعال در این مذاکرات جمهوری اسلامی ایران است.
زارعپور در پاسخ به سوال خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص صحبتهای مطرح شده از سوی وزارت بهداشت در خصوص آماده نبودن زیرساختها برای اجرایی شدن پروژه نسخههای الکترونیکی بیان کرد: در قانون اجرایی شدن نسخههای الکترونیکی بر عهده وزارت بهداشت است و هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نسخهها به صورت الکترونیکی صادر میشود. جلسهای در همین خصوص با حضور معاونان وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت برگزار شد و قرار شد تا پایان سال پروژه ملی نسخه الکترونیکی تا ۹۵ درصد تکمیل شود. البته به خدمات آفلاین برای آن دسته از مردم که به اینترنت دسترسی ندارند نیز توجه شده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/