توصیههای بهداشتی در روزهای آلوده هوا
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، آلودگی هوای شهر موضوع جدیدی نیست، هرساله این معضل با شروع فصل سرد سال بحرانی میشود و اقشار و گروههای مختلف جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد. بسیاری از فعالیتها از جمله مدارس، مهدکودکها و دانشگاهها را با تعطیلی مواجه میکند؛ اما در چنین شرایطی نمیتوان برای همیشه در خانه ماند به همین منظور برای جلوگیری از بیماری در این هوای آلوده بهتر مواردی را رعایت کنیم تا کمتر در معرض آسیب قرار داشته باشیم.
۱-خودداری از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود تا شرایط به حالت مطلوب برگردد.
۲-شهروندان محترم تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بیمورد در معابر شهری خودداری فرمایند.
۳-بیماران قلبی و تنفسی، مبتلایان به آسم، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند.
۴-کلیه ورزشکاران و شهروندان از هر گونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیادهروی در این شرایط در هوای باز خودداری نمایند.
۵- نوشیدن مایعات بهویژه آب در شرایط آلودگی هوا نهتنها باعث شستشوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد. از طرفی با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش، بخشی از آلودگیهای وارد شده به بدن توسط ادرار دفع میشود.
بیشتر بخوانید:
مشکلات حملونقل ریشه معضل آلودگیهوا/ بودجه حملونقل باید افزایش یابد
مراکز تحقیقاتی در حوزه کاهش آلودگی هوا باید تقویت شوند
۶-ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش میدهد. آلایندههای موجود در هوای خیابانهای پر رفتوآمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون میشود؛ بنابراین حتیالمقدور در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، درها و پنجرهها را بسته نگاه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.
۷-هنگام آلودگی هوا، از میوهها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنند. آنتیاکسیدانهای (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوهها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریهها و کاهش اثرات آلایندههای هوا دارند.
۸-ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتوانند مانع ورود آلایندههای هوا به سیستم تنفسی شوند؛ بنابراین استفاده از آنها توصیه نمیشود. لذا ماسکهای ویژهای که با عنوان P۱, P۲ (ماسکهای سوپاپ دار) که در داروخانهها عرضه میشود برای این شرایط تا حدی مناسب است. (مخصوصاً برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند)
۹. اگر مبتلا به آسم هستید و یا نشانههایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خسخس کردن و درد قفسه سینه را مشاهده مینمایید برنامه درمانی خود را دنبال کنید و اگر نشانهها برطرف نشد با پزشک خود مشورت کنید.
۱۰. مایعات، میوه و سبزیجات را در زمان آلودگی هوا بیشتر مصرف کنید.
۱۱. باران و برفی که بعد از آلودگی هوا میبارد بسیار آلوده بوده و برای سلامتی انسان خطرناک است، بنابراین سعی کنید در معرض تماس مستقیم با آن قرار نگیرید.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/