دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دانشگاه تهران؛

سرفصل‌های رشته «حکمرانی در امور مالیاتی» طراحی می‌شود

رئیس دانشگاه تهران گفت: این دانشگاه می‌تواند مجموعه‌ای میان‌رشته‌ای را سامان دهد و به عنوان مثال از مناظر مختلف حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، سازمانی، مالی و غیره به مباحث مهم نظیر امور مالیاتی بپردازد.
کد خبر : 627017
دانشگاه تهران



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این دانشگاه تهران و سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی»، گفت: رویکرد ما و همچنین انتظاری که رئیس‌جمهوری از دانشگاه ترسیم کرده‌اند، ناظر بر این است که رویکرد دانشگاه به سمت حل مسائل کشور باشد. بنابراین یکی از مأموریت‌های نهاد دانشگاه حرکت بر اساس تقاضای دستگاه‌ها و نیازهای جامعه است. یعنی دانشگاه پس از شناسایی تقاضا و نیاز دستگاه‌ها، صنعت و جامعه بر اساس رویکردی بین‌رشته‌ای به طرح‌ریزی برای ساماندهی و رفع مسائل مورد تقاضا بپردازد.


رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه تأسیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با انتصاب مسئول راه‌اندازی این دانشکده کلید خورده است، اظهار کرد: اعتقاد داریم کشور برای مدیریت سطوح مختلف، نیازمند حکمرانانی با تخصص‌های ویژه است و یا از چند تخصص و مهارت به طور همزمان برخوردار هستند در این راستا و به‌منظور تربیت مدیران با این مشخصات، ایده راه‌اندازی دانشکده حکمرانی شکل گرفت و قرار شد شرایطی فراهم شود تا فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی در تخصص‌های مورد نیاز کشور، این امکان را داشته باشند که در مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته حکمرانی حوزه تخصصی خود ادامه تحصیل دهند.


وی از برنامه‌ریزی برای استقرار پژوهشکده و همچنین دانشکده حکمرانی در یکی از ساختمان‌های خریداری‌شده در قالب طرح توسعه دانشگاه تهران خبر داد.


مقیمی با اعلام آمادگی برای طراحی سرفصل‌های رشته حکمرانی در امور مالیاتی، توضیح داد: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع می‌تواند یک مجموعه میان‌رشته‌ای را سامان دهد و به عنوان مثال از مناظر مختلف حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، سازمانی، مالی و غیره به مباحث مهم نظیر امور مالیاتی بپردازد.


رئیس دانشگاه تهران در این دیدار پس از استماع درخواست‌ها و انتظارات رئیس سازمان امور مالیاتی از دانشگاه تهران، به اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای ایجاد دانشکده مرتبط با تخصص‌های مورد نیاز سازمان امور مالیاتی و همچنین برگزاری دوره‌های MBA و DBA امور مالیاتی برای کارکنان و مدیران این سازمان پرداخت.


داود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در این نشست، با ابراز امیدواری برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی، پژوهشی و فنی دانشگاه تهران برای اصلاح نظام مالیاتی و ارتقا و بهبود کارآمدی در سازمان امور مالیاتی کشور، به تشریح اولویت‌های دوره جدید مدیریتی این سازمان پرداخت و گفت: اصلاح فرآیندها، بهبود خدمت‌رسانی به مودیان، تسهیل جمع‌آوری مالیات، هوشمندسازی نظام مالیاتی و حکمرانی داده، تاکید بر مودی محوری و استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی برای ارتقای سطح عملیات در سازمان امور مالیاتی، از مهم‌ترین محورها و اولویت‌های این سازمان است.


وی اظهار کرد: اعتقاد داریم باید مالیات را بر اساس موازین اصولی و با کمترین هزینه وصول کرد بنابراین لازم است از ظرفیت‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی و مجموعه سامانه‌ها برای شناسایی مودی و تشخیص تا رسیدگی، وصول و اجرا استفاده موثر کنیم و در این زمینه به استانداردهای روز دنیا برسیم.


رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: پایگاه‌های اطلاعاتی مودیان برای این سازمان حائز اهمیت است تا بتواند اطلاعات به‌موقع و درستی را در اختیار حسابرسان مالیاتی و ممیزین قرار دهد. هدف سازمان امور مالیاتی، پشتیبانی و تسهیل این فرآیندها است و به این منظور لازم است اشراف اطلاعاتی کاملی پیدا کنیم، مالیات حقه دولت را وصول و از فرار مالیاتی جلوگیری کنیم؛ از طرفی هم باید طوری اقدام کنیم که اجحافی در حق کسی صورت نگیرد.


وی یکی از نیازهای مهم سازمان امور مالیاتی را بازنگری و ایجاد بهبود در مجموعه سامانه‌های در دست بهره‌برداری این سازمان دانست و گفت: برای ایجاد اشراف اطلاعاتی کامل، علاقه‌مند هستیم دانشگاه تهران به عنوان ناظر بر پروژه‌های هوشمندسازی در حال اجرا به کمک سازمان امور مالیاتی بیاید و در مراحل بعدی نیز به عنوان مشاور و مجری پروژه‌های مورد نیاز سازمان، نقش‌آفرینی داشته باشد.


منظور، از بازطراحی فرآیندها به عنوان یکی از اولویت‌های مهم سازمان امور مالیاتی نام برد و تأکید کرد: باید با بازنگری در فرآیندهای اجرایی، برخی فرآیندهای دست‌وپاگیر و فرآیندهایی که باعث طولانی شدن وصول مالیات می‌شود را کوتاه، اصلاح و بازنگری کنیم. بنابراین سازمان امور مالیاتی به خدمات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در زمینه بازطراحی فرآیندهای مالی و سازمانی نیازمند است.


لازم به ذکر است، روسای دانشگاه تهران و سازمان امور مالیاتی، تفاهم‌نامه همکاری بین دو دستگاه را امضاء و مبادله کردند. همچنین رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، رئیس مرکز آموزش و پژوهش این سازمان را به عنوان نماینده سازمان امور مالیاتی به منظور پیگیری اجرای تفاهم‌نامه معرفی کرد. مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز معاون پژوهشی و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را به عنوان رابط اصلی دانشگاه در اجرای تفاهم‌نامه تعیین کرد.


گفتنی است، احمد نوحه‌گر، معاون اداری و مالی دانشگاه؛ مهدی فکور، معاون پژوهشی دانشگاه و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ مبینی دهکردی، رئیس سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه، مهدی شهبازی، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و طاهر روشندل اربطانی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در این دیدار حضور داشتند و پیشنهادهایی به منظور ارتقای فنی و علمی سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کردند. معاونان سازمان امور مالیاتی کشور نیز ایده‌هایی در زمینه توسعه همکاری‌ها و موضوعاتی که در زمینه آنها نیازمند بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه هستند، مطرح کردند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
نصرت الله
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
۰
حکمرانی برای گرفتن مالیات و اجرای عدالت کار پیچیده و سختی نیست . سرفصلهای رشته حکم رانی در امور کشاورزی چیست.
دوستان هرکی می دونه برام واتساپ کنه .می خوام برای ارشد ثبت نام کنم .9335344887
گوشتیران
قالیشویی ادیب