۰۱/ اسفند /۱۴۰۳
13:03 31 / 02 /1398
نیلی:

همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه‌های ترکیه گسترده است

رئیس دانشگاه تهران گفت: همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه‌های ترکیه بسیار گسترده است و باید ارتباطات خود را بیش از پیش افزایش دهند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، دریا اورس، سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران با محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران دیدار و گفتگو کرد.


نیلی احمدآبادی در این دیدار گفت: همکاری دانشگاه تهران با ترکیه بسیار گسترده است و دنیای امروز دنیای شبکه و ارتباطات است و با توجه به اینکه ترکیه و ایران در حوزه‌های علم و فناوری در منطقه سرآمد هستند، باید ارتباطات خود را حتی بیش از این افزایش دهند.


وی با اشاره به جایگاه بین‌المللی دانشگاه تهران افزود: دانشگاه تهران در حال حاضر ریاست اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه را برعهده دارد و دانشگاه‌های کشور ترکیه نیز می‌توانند به این اتحادیه ملحق شوند.


رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: از نظر دانشگاه تهران تبادل دانشجو بین دو کشور اهمیت زیادی دارد چون این دانشجویان مدیران آینده کشور هستند. دانشگاه تهران دارای بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری دانشگاهی است در نتیجه همکاری با کشور ترکیه که کشور همسایه، مسلمان و دارای مشترکات فرهنگی بوده، برای دانشگاه تهران مغتنم است.


نیلی احمدآبادی افزود: از نظر ما زبان ترکی استانبولی نیز اهمیت دارد، زیرا زبان امری بیش از فرهنگ است و در نهایت به تفاهم بیشتر ملل کمک می‌کند و با شناخت فرهنگ هر کشور، روابط در سطوح دیگر نیز ارتقا می‌یابد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی گفت: با توجه به اینکه دبیرخانه ۱۳ دانشگاه بزرگ ایران در دانشگاه تهران فعالیت می‌کند و با اتحادیه‌های دانشگاه‌های کشورهای مختلف از جمله ترکیه نشست‌هایی داشته‌ایم، لذا پیشنهاد می‌شود نشست مشترک دیگری با رؤسای دانشگاه‌های برتر ترکیه در ایران برگزار شود که در جهت آشنایی و توسعه همکاری‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.


در ادامه جلسه، سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در ترکیه ۲۱۰ دانشگاه وجود دارد که ۱۷۰ دانشگاه دولتی و ۵۰ دانشگاه خصوصی است؛ بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه از نظر رتبه بین‌المللی در سطوح بالایی قرار دارند.


دریا اورس افزود: برخی از گنجینه‌های نسخ خطی فارسی در ترکیه وجود دارد و تعدادی دانشجو از ترکیه در ایران مشغول به تحصیل هستند و ما آمادگی داریم که کتابخانه‌های دانشگاه تهران را به کتب مرتبط با زبان و ادبیات ترکی و نیز ترکیه‌شناسی تجهیز کنیم.


انتهای پیام/۴۱۰۷/۴۱۱۸/


ارسال نظر