برنامهریزیهای ما برای تولید در سال ۱۴۰۱ ثمره خواهد داشت
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در اولین جلسه هماندیشی با اندیشمندان و صاحبنظران که با حضور نمایندگان اندیشکدههای مرتبط با بخش کشاورزی شامگاه چهارشنبه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: برنامه کوتاهمدت سهماهه ما در دولت سیزدهم که امنیت غذایی مردم و آرامش نسبی در بازار بود، بهخوبی انجام شد و ما توانستیم از فروچاله آبان ماه به سلامتی عبور کنیم.
او ادامه داد: این گذر از بحران به دلیل جلسات مستمر قرارگاه امنیت غذایی، رصد هر روزه غذا و کالاهای اساسی و استفاده از ظرفیتهای هوشمند در توزیع محصولات اساسی بوده است.
ساداتی نژاد با بیان اینکه تمام زنجیره تولید تا سفره مردم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: قرار بر این بود که زنجیره مزرعه تا سفره و اختیارات تام از اول فروردین ۱۴۰۱ به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود اما رئیسجمهوری معتقد بود در این شرایط بحرانی بهتر است کار را هر چه زودتر آغاز کنیم و در حال حاضر تولید، بازار و مصرف با فرماندهی واحد وزارت جهاد کشاورزی به پیش میرود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برنامهریزیهای ما برای تولید در سال ۱۴۰۱ ثمره خواهد داشت، ابراز امیدواری کرد: یک آرامش در بازار محصولات غذایی برای مردم ایجاد شود و تولید و توزیع غذا به سمت ارزانتر شدن پیش برود.
وی با بیان اینکه در قرارگاه امنیت غذایی به دنبال ارزانسازی غذا هستیم، تصریح کرد: ارزانسازی دو بُعد دارد که یکی در تولید و دیگری در توزیع است، در بخش توزیع، دلالان باعث گرانی محصولات بودند که با توزیع هوشمند محصولات اساسی این مشکل را برطرف کردهایم.
ساداتی نژاد با بیان اینکه ارزانسازی در تولید به بهرهوری وابسته است، ادامه داد: تنها راه افزایش بهرهوری با توجه به کشاورزی خرد در کشور، کشاورزی قراردادی است که به این منظور از ۲۲ آبان کار را در ۷۳ هزار هکتار و با برداشت ۲۲۰ هزار تن گندم آغاز کردهایم.
وی افزود: در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی ایران در ۷ استان و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ۱۰ استان مجری طرح کشاورزی قراردادی هستند که طی یک قرارداد، بیمه و نهادههای کشاورزی را در اختیار کشاورزان قرار میدهند و پس از برداشت محصول هزینه اعمال شده، توسط کشاورز تسویه میشود.
وزیر جهاد کشاورزی، پنج برنامه را از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: اطلاعات و داده اولین اولویت ما در وزارت جهاد کشاورزی است.
وی تأکید کرد: از هفته آینده مقدمات راهاندازی رصدخانه کشاورزی ایران را آغاز خواهیم کرد؛ ما ۱۳۰ سامانه در این وزارتخانه داریم که باید با هم در ارتباط باشند.
ساداتی نژاد، اولویت دوم وزارت جهاد کشاورزی را صدور سند برای اراضی کشاورزان عنوان کرد و افزود: سند به کشاورز هویت میدهد و در ۲۲ بهمن جشن اتمام سنددار شدن اراضی در دو شهرستان را برگزار خواهیم کرد و تا ۴ سال آینده تمام اراضی کشاورزی سند تکبرگ خواهند داشت.
وی با بیان اینکه اولویت سوم ما الگوی کشت و کشاورزی قراردادی است، گفت: اولویت چهارم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است.
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی، سرمایهگذاری بسیار پایین است بنابراین با کمک صندوقهای سرمایهگذاری و بانک کشاورزی باید کار را پیش ببریم و لازم است بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری در این بخش حمایت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی، دیپلماسی غذایی را اولویت پنجم این وزارت برشمرد و گفت: ما از ظرفیتهای کشاورزی همسایگان خود بهدرستی استفاده نکردهایم و تبادلات تجاری ما باید تقویت شود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ما باید برای تمام ۱۵ همسایه کشور تقویم تبادلات تجاری ایجاد کنیم، افزود: خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی تولید است و اگر تولید نباشد قیمت محصولات مفهومی ندارد.
او ادامه داد: ما تلاش میکنیم تا محصول غذایی با قیمت عادلانه و کیفیت مناسب به دست مصرفکننده برسد اما بخش تولید، بنگاه خیریه نیست که کالا را رایگان و با ضرر و زیان در اختیار مصرفکننده قرار دهد بنابراین قیمت کالاها و محصولات غذایی باید واقعی باشد.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با احیای جهاد سازندگی خاطرنشان کرد: شورای عالی جهاد سازندگی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیلشده است و این شورا با نگاه جوانگرایی، تفکر جهادی و تشکیل گروههای جهادی کار خود را شروع خواهد کرد.
ساداتی نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد که شورای عالی جهاد سازندگی با نگاه جهادی به پایداری کسبوکارهای کشاورزی و دامپروری در روستاها کمک کند تا شرایط معیشتی روستاییان و کشاورزان بهبود یابد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/