دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

اُمیکرن ترمز بیت‌کوین را کشید/ بیت‌کوین همچنان در سرازیری

سویه جدید بیماری کرونا بازار ارزهای دیجیتال را با اُفت قیمت مواجه کرد و قیمت بیت‌کوین را از ۶۴ هزار به ۴۳ هزار دلار رساند.
کد خبر : 625481
بیت

به گزارش خبرنگار حوزه کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، قیمت‌ بیت‌کوین در ادامه نوسانات خود با کاهش سنگین قیمت مواجه شد و از حدود ۶۵ هزار دلار بار دیگر به حدود ۴۲ هزار دلار رسید. از ماه‌های گذشته و در اوج قیمت بیت‌کوین بسیاری از کارشناسان نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار هشدارهای فراوانی را دادند. برخی از کارشناسان مقابله چین با ارزهای دیجیتال و سویه جدید بیماری کرونا را عامل این سقوط قیمت عنوان کردند.


دور زدن تحریم با بیت‌کوین


بااین‌حال صنعت رمزارزها از ظرفیت‌هایی برخوردار است که با بهره‌مندی از آن‌ها می‌توان تحریم‌ها را دور زد و یا از آن در مبادلات تجاری (صادرات-واردات) استفاده کرد، به‌طوری‌که می‌توان درازای صادرات، رمز ارز دریافت کرد و در قبال واردات نیز به‌جای پرداخت دلار یا هر اسکناس خارجی همین رمز ارزهای به‌دست‌آمده حاصل از صادرات را اساس کار قرارداد.


در کنار فرصت‌ها و چالش‌های موجود در بازار رمزارزها آنچه ساماندهی فعالیت در این صنعت نوپای دیجیتالی در ایران را ضرورت می‌بخشد برآوردهای انجام‌شده از بررسی سایت‌های صرافی آنلاین کشورمان است که آمار خریدوفروش غیررسمی روزانه بیت‌کوین را حدود ۴۰ میلیون دلار معادل حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان نشان می‌دهد. البته در برخی برآوردها رقم معاملات رمزارزها در بازارهای معروف داخلی تا ۲ هزار میلیارد تومان نیز برآورد شده است.


به گفته غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس «ارزش کل بازار رمزارز دنیا ۳۵۰ میلیارد ۱.۵ تریلیون دلار با گردش روزانه ۵۳۱۵۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که بیت‌کوین به‌تنهایی ۵۷ درصد این بازار را به خود اختصاص داده است. میزان استخراج سالیانه رمز ارزها در دنیا ۱۵ میلیارد دلار و در ایران ۱.۱ میلیارد دلار (در شرایط غیررسمی فعلی) برآورد می‌شود. لازم به ذکر است در حال حاضر از ۳۲۴ هزار بیت‌کوین استخراجی سالیانه دنیا ۱۹۵۰۰ بیت‌کوین به‌صورت غیررسمی در ایران استخراج می‌شود.»


افزایش سرمایه‌گذاری بدون هدف در بازار ارز دیجیتال


رضا فرجی، کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، با اشاره به نحوه سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می‌گوید «سرمایه‌گذاری در هر بازاری نیازمند تخصص و آگاهی نسبت به فضای بازار است، این اصل در بازار ارزهای دیجیتال نیز مصداق دارد، متأسفانه به دلیل افزایش چند برابری ارزهای دیجیتال شاهد سرمایه‌گذاری بدون قاعده مردم در این بخش هستیم».


قیمت بیت‌کوین تابع عرضه و تقاضا است


وی با اشاره به اُفت قیمت بیت‌کوین، بیان می‌کند «قیمت ارزهای دیجیتال توسط دولت‌ها مشخص نمی‌شود و کاهش یا افزایش قیمت‌ها تابعی از عرضه و تقاضاست، روند افزایش قیمت بیت‌کوین نیز متأثر از این تقاضا برای خریدوفروش است، البته نقش عوامل دیگر مانند سویه جدید بیماری کرونا هم در اُفت قیمت این ارز دیجیتال بی‌تأثیر نبوده است».


فرجی عنوان می‌کند «برخی از اعلام محدودیت‌ها از سوی دولت آمریکا برای صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال در این کشور، نگرانی‌هایی در خصوص وضع مالیات به دنبال داشته است، این موضوع نیز در کاهش قیمت‌ها مؤثر بوده است».


پیش‌بینی درخصوص آینده بیت‌کوین غیرواقعی است


این کارشناس حوزه ارز دیجیتال اظهار می‌کند «پیش‌بینی در خصوص قیمت ارزهای دیجیتال به‌هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست، گفته‌های برخی از افراد در فضای مجازی بیشتر بر پایه حدس و گمان است و هیچ‌گونه بار علمی دقیقی در آن وجود ندارد».


وی ادامه می‌دهد «برخی از سودجویان در قالب کارشناس با معرفی ارزهای نامعتبر و ارائه وعده‌های دروغی مبنی بر اینکه این ارزها رشد محسوسی خواهند داشت به دنبال کسب سودهای کلان در این بازار هستند به‌جز چندین ارز معتبر که بازار خریدوفروش مناسبی دارند سایر ارزهای موجود به‌منظور کلاه‌برداری و بدون هیچ ارزشی در بازار معامله می‌شوند».


فرجی بیان می‌کند «اصطلاحی که در این خصوص این ارزها به‌کاربرده می‌شود، شت‌کویین گفته می‌شود و بسیاری از ارزهایی که سودجویان معرفی می‌کنند، ازاین‌دست ارزها هستند».


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب