دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امین ناجی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

رشد شرکت‌های دانش بنیان مصداق باورپذیری و اعتماد مسئولان

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، گفت: رشد شرکت های دانش بنیان مصداق اعتماد و باورپذیری مسئولان کشور در امر نخبه پذیری است .در حلقه اولیه و متوسط مسئولان این باورپذیری مشهود بوده اما در خط میانی به پایین ممکن است با متغیرهای غیرعلمی و عدم باورمندی به برندهای داخلی مواجه باشیم که نیازمند گذشت زمان و پذیرش ریسک آن است .
کد خبر : 624451
محمد هادی امین ناجی



محمدهادی امین ناجی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با بیان اینکه یکی از ویژگی های انسان تعاملات اجتماعی او است، خاطر نشان کرد: در دوره آموزش عالی این تعاملات نمود بیشتری پیدا کرده و افراد با ورود به عرصه های اجتماعی بیشتر ، مهیای یک زندگی رو به رشد و متمدن می شوند . وی افزود : یک دانشجو در مواجهه با استاد و سایر دانشجویان رفتارهای متناسب اجتماعی دارد که این نتیجه معمولا در کارزارها ، کنش و واکنش های اجتماعی و جامعه بیشتر بروز خواهد کرد .


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور در واکنش به کمپین دانشجویان در « فارس من » و سایت « کارزار» مبنی بر ادامه دار شدن آموزش مجازی گفت: با ورود کرونا شبکه آموزش مجازی در ایران و بسیاری از کشورهی دنیا رشد چشمگیری داشت ، در این راستا دانشجویان متوجه استفاده از این فضا با صرف وقت کمتری نسبت به دوره آموزش های حضوری شدند . اما نکته حائز اهمیت در این شرایط دور شدن از فضای تعاملات اجتماعی و در کنار هم بودن دانشجویان است . وی در ادامه افزود : برای تقویت تعاملات اجتماعی بعد از واکسیناسیون جمعی و احراز شرایط مطلوب باید زمینه آموزش حضوری احیا شده و تحصیل در مراکز آموزش عالی کشور به روال قبل برگردد .


وی ادامه داد: قشر دانشجوی کشور حق برخورداری از آموزش مجازی و حضوری را به طور همزمان دارند زیرا محاسن استفاده از فضای مجازی انکار ناپذیر نبوده اما از سوی دیگر آسیب های عدم حضور در مجامع اجتماعی هم باید مد نظر مسئولان نظام آموزش عالی کشور قرار بگیرد .


امین ناجی افزود: با ترکیب آموزش ها به صورت مجازی و حضوری علاوه بر کاهش هزینه ها از مزیت صرفه جویی در اوقات هم می توان استفاده کرد. دروس نظری در فضای آموزش مجازی به شرط تعامل دو طرفه کماکان قابل تدریس بوده اما دروس عملی و آزمایشگاهی در فضای مخصوص به خود باید تدریس شود .


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت آموزش نیمسال تحصیلی دانشگاه پیام نور گفت : درحال حاضر کلاس های این دانشگاه تا پایان ترم جاری مجازی برگزار می شود .


امین ناجی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری و منویات ایشان برای رسیدن به جایگاه علمی در جهان، اظهار کرد: تحقق منویات مقام معظم رهبری نیازمند اقدامات خاصی است که مکلف به انجام این اقدامات هستیم و در اولین گام، داشتن اراده برای استفاده از جوانان در حل مسائل کشور می باشد و در گام دوم عرضه مسائل و مشکلات کشور به نخبگان اولویت دارد زیرا با تأمین فضای گفت‌وگو نظر نخبگان جهت ورود به حل مسائل کلان جلب شده و امیدآفرین خواهد بود .


این استاد دانشگاه در ادامه افزود : در این راستا نباید پروایی از دریافت پاسخ های متفاوت با تلقی رسمی وجود باشد زیرا دانشجو باید احساس کند با ارائه راه حل منطقی ، قانون مند و مشخص با مخالفت روبرو نشده و نهایتا با تأمین این فضا دانشجویان و نخبگان بطور خودکار انگیزه حل مسئله را می کنند . از طرف دیگر حصول اطمینان از اینکه ارائه راه حل های منطقی و قانونی خریدار داشته و اجازه تحقق می یابد ، نخبگان را مجدانه و پویا جهت ورود به حل مسائل کشور ورود ترغیب می کند.


امین ناجی با تأکید بر اینکه محقق کردن راهکارهای حل مسئله از سوی نخبگان هم نیاز به فرهنگ سازی دارد، بیان کرد: باورپذیری به توانمندی های نخبگان یک اصل مهم در راستای تحقق منویات رهبری است عنوان کرد : صرف تولید مقاله در کشور مهم نیست بلکه فراهم کردن امکانات جهت عملیاتی شدن آن ، نتیجه بخش خواهد بود .


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور گفت: بحث دیپلماسی علم در دولت سیزدهم و وزارت علوم به طور جدی مطرح شده لذا فراهم کردن ابزارهای آن برای حضور به صورت مجازی و حضوری در مجامع علمی جهان هم باید مورد توجه قرار گیرد. نکته دیگر اینکه دانشجویان و نخبگان کشورمان با فضای علمی جهان آشنا بوده و توانایی حضور در مجامع علمی جهان با توجه به منافع ملی را دارند.


امین ناجی در پایان با اشاره به اینکه رشد شرکت های دانش بنیان مصداق اعتماد و باورپذیری مسئولان کشور در امر نخبه پذیری است، افزود: در حلقه اولیه و متوسط مسئولان این باورپذیری مشهود بوده اما در خط میانی به پایین ممکن است با متغیرهای غیرعلمی و عدم باورمندی به برندهای داخلی مواجه باشیم که نیازمند گذشت زمان و پذیرش ریسک آن است .


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب