با اختصاص بودجه مناسب، روند رو به رشد تولید علم را استمرار بخشیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محمدعلی زلفیگل در نشستی که به میزبانی دانشگاه تهران و با حضور روسای کمیسیونهای آموزش، تحقیقات و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، مسئولان سازمان برنامه و بودجه و روسای ۱۴ دانشگاه برتر کشور برگزار شد، خاطرنشان کرد: سطح اول تولید علم منطقه را داریم و با سرمایهگذاری مناسب در علم و فناوری و اختصاص بودجه مناسب به دانشگاهها، باید فتح قلههای علم را در دنیا استمرار بخشیم و این افتخار بزرگ را حفظ کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: حفظ و ارتقای جایگاه ایران از نظر تولید علم در دنیا و حرکت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری از شاخصهای ولایتمداری است و در این مسیر فراهم آوردن امکانات و تجهیزات بر عهده دولت و تحقیق و پژوهش بر عهده محققان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.
زلفیگل با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در مورد حفظ نخبگان در داخل کشور عنوان کرد: باید دولت و مجلس شورای اسلامی شرایطی را فراهم کنند تا تحقیق و پژوهش مورد تشویق قرار گیرد و هر محقق و عضو هیئت علمی به اندازه شایستگی علمی و میزان تلاش و نوآوری خود از مزایای مادی و قانونی برخوردار شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تعیین سقف حقوق اعضای هیئت علمی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: تعیین سقف ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، افزایش حقوق اعضای هیئت علمی با درجه استاد تمامی را بیاثر کرده و حتی موجب شد حقوق عادی اساتید، بر اساس روال سالهای گذشته نیز پرداخت نشود و حق قانونی این عزیزان ضایع شود. با اتفاقی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ افتاد؛ امکان پرداخت حقالتدریس، حق راهنمایی رساله و پایاننامه و مشارکت در پژوهشهای علمی به اساتید وجود ندارد. ادامه این روند نیز برای نظام علمی کشور مطلوب نیست.
زلفیگل با قدردانی از رئیسجمهور برای ابلاغ قانون تاسیس صندوق شورای عالی عتف، اظهار کرد: اگر سرمایه مناسبی به این صندوق اختصاص یابد و بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی در آن متمرکز شود، میتوان گام بلندی برای تحول در پژوهش، فناوری و رفع نیازهای کشور برداشت.
وی افزود: در قبال تکالیف قانونی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برنامههای اعلامی وزیر به مجلس شورای اسلامی و هرگونه امکاناتی که دولت و مجلس در اختیار این وزارتخانه قرار دهند را پاسخگو هستم و آمادگی دارم با گذشت سه ماه از آغاز فعالیت، به کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش ارائه کنم.
لازم به ذکر است، در ادامه این نشست روسای دانشگاههای برتر، نیازهای بودجهای و مسائل جاری مالی دانشگاهها را بیان کردند و مسئولان سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی بر رفع این مشکلات و اختصاص بودجه مناسب به آموزش عالی در بودجه سال آتی، در حد مقدورات کشور تاکید کردند.
گفتنی است، حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، علیرضا منادیسفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، علیرضا علیاحمدی، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی و رحیم ممبینی، معاون کل سازمان برنامه و بودجه در این نشست حضور داشتند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/