دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا سیب‌زمینی‌های صادراتی ایران به ازبکستان برگشت خورد؟

طی روزهای اخیر محموله صادراتی سیب زمینی ایران توسط کشور ازبکستان برگشت داده شده است.
کد خبر : 624392
سیب زمینی



به گزارش خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بر اساس آمارها در سال زراعی ۹۹-۱۳۹۸ سطح زیر کشت سیب‌زمینی کشور بالغ بر ۱۴۹ هزار هکتار بوده که از این سطح بیش از ۵.۵ میلیون تن محصول سیب‌زمینی تولید شده است.


سیب‌زمینی در ۴ فصل سال در مناطق سردسیر، گرمسیر و معتدل کشور کشت می‌شود، ۷۰ درصد از سیب‌زمینی های کشور در مناطق سردسیری تولید می‌شود. استان‌های کردستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، همدان، زنجان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و بخشی از استان مرکزی جزو مهم‌ترین استان‌های تولیدکننده سیب‌زمینی محسوب می‌شوند.


صادرات محصولات کشاورزی یکی از راه های ارزآوری کشور است و توسعه صادرات غیرنفتی است، یکی از محصولاتی که جزو سبد صادراتی محصولات کشاورزی کشور قرار دارد سیب زمینی است.


سال گذشته حدود یک میلیون تن سیب‌زمینی به کشورهای آذربایجان، عراق و افغانستان صادر شد و توسعه این روند می تواند موجب افزایش تولید و ارزآوری برای کشور شود.


صادرات سیب‌زمینی به مقاصد صادراتی در گونی‌ها و بسته‌بندی‌های کارتنی ۳۰ تا ۵۰ کیلویی صورت می گیرد و نوع و رقم سیب زمینی در کیفیت این محصول بسیار مهم و تاثیرگذار است.




بیشتر بخوانید:


گلایه از قیمت پایین سیب‌زمینی/ الگوی کشت ارائه شود




علی رغم صادرات این محصول طی سالیان گذشته اما هرازگاهی مشکلاتی در صادرات این محصول به وجود می‌آید، از جمله مشکلاتی که طی روزهای اخیر برای صادرات این محصول به وجود آمده مربوط به کشور ازبکستان است که محموله صادراتی ایران از این کشور برگشت خورده است.


بر این اساس مقامات دولت ازبکستان اعلام کردند که ۳ هزار و ۵۰۰ تن سیب زمینی وارداتی از ایران و پاکستان را به خاطر وجود آلودگی خطرناک برگشت زده است.


بر اساس اعلام آژانس حفاظت و قرنطینه محصولات کشاورزی ازبکستان ، ۳۵۲۵ تن از سیب‌زمینی‌های وارداتی برگشت داده شده و ۷۷۵ تن آن را هم معدوم کرده است.


ازبکستان هشدار داده در صورتی که این اتفاق تکرار شود واردات سیب زمینی از ایران و پاکستان را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.


به گفته مقامات سازمان حفاظت و قرنطینه محصولات کشاورزی ازبکستان، جزئیات این اقدام و مغایرت کیفیت سیب‌زمینی‌های صادراتی با استانداردهای گیاه پزشکی به سازمان‌های مربوطه ایران و پاکستان ارسال شده است.


گفته می‌شود هم اکنون ازبکستان در حال تهیه فهرست شرکت های ایرانی و پاکستانی که محصولاتشان استانداردهای گیاه پزشکی را دارند، است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب