گلایه از قیمت پایین سیبزمینی/ الگوی کشت ارائه شود
به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، کشاورزان سیبزمینیکار از اوایل تیرماه محصول خود را برداشت میکنند و اغلب در این زمان به دلیل اینکه ماحصل یک سال خود را برداشت میکنند، مسرور هستند اما متأسفانه این خوشحالی چندین سال است که از آنها سلب شده است.
کشاورزان برای اینکه محصولاتشان از بین نرود، ناچار هستند آنها را زیر قیمت یا با کمترین سودعرضه کنند بسیاری از کشاورزان ماهها محصول خود را در انبارها نگهداشتهاند تا شاید بتوانند آن را باقیمت بهتر بفروشند.
قیمت سیبزمینی سر زمین بین ۲۸۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری میشود و میادین میوه و ترهبار به قیمت ۵۳۰۰ تومان به فروش میرسد و در خردهفروشیها نیز بین ۶ تا ۷ هزار تومان فروخته میشود. دولت برای بهبود وضعیت موجود ممنوعیت صادرات سیبزمینی به عراق را رفع کرد تا کشاورزان بتوانند به کمک بازرگانان محصولات خود را با قیمت بینالمللی بفروشند.
محمد رحیم نیازی، سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون خبرگزاری آنا، عرضه زیاد محصول را علت اصلی مشکلات سیبزمینیکاران عنوان کرد و گفت: قیمت خرید سیبزمینی از کشاورز در مناطق مختلف متغیر است اما بهصورت کلی این نرخ بین ۲۸۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان است؛ این در حالی است که قیمت تمامشده همان محصول بین ۳ هزار تا ۴هزار تومان است، یعنی اگر کشاورز بتواند محصول خود را در بهترین حالت بفروشد، فقط پول خود را بدون آنکه سودی کسب کند در آورده است.
وی درباره لغو ممنوعیت صادرات سیبزمینی افزود: صادرات تمام محصولات کشاورزی به نفع کشور است. تداوم صادرات هم حمایت از تولید داخلی است و هم باعث ارزآوری در کشور میشود.
نیازی در پاسخ به این سؤال که با توجه به استقبال زیاد تولیدکنندگان از صادرات آیا دچار کمبود سیبزمینی در کشور نمیشویم، تشریح کرد: در سال ۹۹ حدود یکمیلیون تن صادرات سیبزمینی صورت گرفت این درحالی است که در ۵ سال گذشته هیچگونه کمبودی برای سیبزمینی به وجود نیامده است. میزان تولیدات سیبزمینی بیش از نیاز کشور است و اگر مقدار مازاد تولید را صادر نکنیم، عرضه سیب زمینی بهشدت افزایش مییابد و دچار اُفت شدید قیمت خواهیم شد، بنابراین همچنان به دنبال رونق بیشتر صادرات هستیم.
سخنگوی انجمن ملی سیبزمینی درباره میزان تولید این محصول گفت: امسال با وجود خشکسالی بیش از ۵ میلیون تن سیبزمینی تولید شده است که نسبت به سال گذشته تغییر محسوس نداشتهایم.
وی درباره نحوه قیمتگذاری سیبزمینی بیان کرد: قیمتگذاری سیبزمینی بهصورت دستوری نیست اما به قیمت واقعی هم به فروش نمیرسد، قیمت واقعی همان قیمت بینالمللی است که در سایر کشورها نیز به همان نرخ به خرید و فروش میشود. خریدهایی هم که از طریق دولت انجام میشود پایینتر از قیمت تمامشده محصول است.
بیشتر بخوانید:
جایگزینی سیبزمینی به جای خوراک دام در استان گلستان
نیازی در پاسخ به این سؤال که اگر قیمت سیبزمینی دستوری نیست پس چرا قیمت آن افزایش نمییابد تا کشاورز متضرر نشود، تشریح کرد: یکی از مهمترین علتهای آن، عرضه زیاد محصول است، محصولاتی مانند سیبزمینی و هویج متأثر از میزان عرضه و تقاضا هستند بهطور مثال تقاضای هویج درزمانی که گفته شد برای کرونا خوب است افزایش یافت و به دنبال آن شاهد رشد قیمت این محصول تا ۲۰ هزار تومان بودیم. در سیبزمینی نیز اینچنین است؛ به دلیل اینکه عرضه سیبزمینی به دلیل رشد فناوری در این حوزه افزایش یافته است، قیمت آن در پایینترین حد خود قرار دارد که امیدواریم کشاورز محصول خود را کمتر از ۴۰۰۰ تومان نفروشد.
سخنگوی انجمن ملی سیبزمینی ایران درباره راهکارهای برطرف کردن مشکلات سیبزمینیکاران گفت: کشاورزان باید به نسبت بازار محصول خود را بفروشند بهطوریکه بازار به حد اشباع نرسد، در این وضعیت کشاورز میتواند محصول خود را باقیمتی مناسب و منصفانه به فروش برساند.
وی درباره ورود دولت و ارائه الگوی کشت از سوی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ورود دولت بهصورت مستقیم در حالت کلی خوب نیست اما پیشنهاد میکنیم وزارت جهاد کشاورزی الگوی کشت ارائه کند، این کار نیازمند مدیریت و بررسی زیاد است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/