دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1400 - 12:23
پوست‌اندازی کووید-۱۹؛

سویه جدید کرونا ۱۰ جهش خطرناک دارد/ «امیکرون»،‌ در حال پیشروی سنگر به سنگر

روز چهارشنبه که آفریقای جنوبی پیدایش سویه جدید ویروس کووید-۱۹ را با سرعت سرایت زیاد به سازمان جهانی بهداشت اطلاع داد، مشخص شد که ویروس کرونا جان‌سخت‌تر از تصور پزشکان و متخصصان است.
کد خبر : 623880
سویه اومیکرون

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، به گفته برخی پژوهشگران، ویروس کرونا با ۱۰ جهش هم‌اکنون سویه جدیدی از خود را به کشور ۶۰ میلیون نفری آفریقای جنوبی معرفی کرده است که سرعت سرایت آن بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی است و به‌احتمال‌زیاد، مقاومت بیشتری نیز در مقابل واکسن‌های موجود از خود نشان خواهد داد.


گزارش پیدایش این سویه جدید باعث شد که سازمان جهانی بهداشت جلسه اضطراری تشکیل دهد تا دستورالعمل‌های لازم برای مقابله با این سویه جدید هر چه زودتر به کشورهای درگیر ابلاغ شود و نیز هماهنگی‌های ضروری با دیگر کشورها برای مصون ماندن از موج حملات این سویه جدید که فعلاً به اسم علمی بی.۵۲۹.۱.۱ و «امیکرون» شناخته می‌شود صورت گیرد. در این جلسه سویه جدید «نگران‌کننده» نامیده شد.


کنترل مبادی ورودی به کشورها اولین اولویت مقابله با سویه «امیکرون»


هرچند مقامات بهداشتی در آفریقای جنوبی گفته‌اند که جهش‌های زیاد در پروتئین اسپایک این سویه جدید می‌تواند اثربخشی واکسن‌های موجود را در راستای پیشگیری از ابتلا به کرونا به چالش بکشد؛ اما هنوز هم به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بهداشتی بهترین راه ایمن‌سازی در مقابل سویه‌های جدید کرونا دریافت واکسن و در ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.



سویه جدید «امیکرون» ممکن است واکنش در بدن افراد واکسینه شده را خنثی کند تا بتواند با جهش‌هایی که در بخش پروتئینی خود داشته در بدن فرد میزبان مستقر شود



موضوعی که مقامات بهداشتی آفریقای جنوبی را خیلی نگران کرده این است که تعداد جهش‌ها در سویه دلتا که قدرت سرایت بسیار زیادی دارد، تاکنون دو مورد و در سویه بتا سه مورد بوده اما همان‌گونه که قبلاً هم گفته شد سویه جدید ۱۰ جهش داشته است، بنابراین افزایش مبتلایان به این سویه به‌صورت تصاعدی با سرعت بیشتری نسبت به بتا یا دلتا گسترش خواهد یافت.


اخبار ضدونقیضی هم از ورود مسافران مبتلا به این سویه جدید از مبدأ آفریقای جنوبی در مقاصدی همچون بوتسوانا، بلژیک، هنگ‌کنگ، و اسرائیل منتشرشده است.


سویه جدید کرونا ۱۰ جهش خطرناک دارد/ «اومیکرون»،‌ در حال پیشروی سنگر به سنگر
افزایش آمار ابتلا به کرونا در سرزمین‌های اشغالی علی‌رغم واکسیناسیون سراسری باعث نگرانی مسئولان رژیم صهیونیستی نشده است.


در ابتدای نوامبر روزانه فقط یک‌صد مورد ابتلا به کرونا در آفریقای جنوبی گزارش می‌شد اما در روز ۲۴ نوامبر یعنی سه روز پیش این تعداد به یک هزار و ۲۰۰ مورد رسید که بسیار نگران‌کننده به نظر می‌رسد. آفریقای جنوبی شهرهای پرجمعیت همچون ژوهانسبورگ و پرتوریا دارد که در صورت آلوده شدن به این سویه کرونا اوضاع آن فاجعه‌بار خواهد شد.


شایان‌ ذکر است که آفریقای جنوبی با نزدیک به ۹۰ هزار جان‌باخته در زمره کشورهای کاملاً درگیر با کرونا محسوب می‌شود و حال با این سویه جدید شاید به صدر جدول کشورهای بحران‌زده صعود کند؛ هرچند تابه‌حال فقط ۲۲ مورد ابتلا به این سویه جدید در این کشور تأیید شده‌اند. مشکل اینجاست که روند واکسیناسیون در آفریقای جنوبی خیلی ضعیف است و تابه‌حال حدود ۴۰ درصد جمعیت این کشور واکسینه شده‌اند.




بیشتر بخوانید:


به دلیل افزایش ابتلا به کرونا؛ وضعیت فاجعه در نیویورک اعلام شد


هلند: ده‌ها مسافری که از آفریقا برگشته‌اند، به کرونای جهش‌یافته مبتلا هستند




گفتنی است که یک گروه از دانشمندان انگلیسی که جهش‌ها و روند گسترش ویروس کووید-۱۹ را رصد می‌کنند چندی پیش از پیدایش یک سویه جدید با ۳۲ جهش در کشور آفریقایی بوتسوانا خبر داده بودند.


با توجه به اولین مراکز شیوع، تابه‌حال این امر قطعی شده است که منشأ این سویه جدید قاره آفریقاست و نحوه ورود این بیماری در دیگر نقاط جهان از طریق ورود مسافرانی است که در آفریقا بوده‌اند. در این میان، مقامات بهداشتی اسرائیل از ورود یک مسافر مبتلا به سویه جدید کرونا از کشور آفریقایی مالاوی به تل‌آویو خبر داده‌اند. این فرد فعلاً در قرنطینه است. رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده دست‌کم دو تبعه دیگرش در آفریقا بوده‌اند که به‌محض بازگشت به قرنطینه فرستاده خواهند شد. بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی و زیمبابوه هفت کشوری هستند که سفر اسرائیلی‌ها به آن‌ها دوباره منع و مشمول مجازات سنگین مالی شده است.



«امیکرون» ۱۰ جهش داشته است، بنابراین افزایش مبتلایان به این سویه به‌صورت تصاعدی با سرعت بیشتری نسبت به بتا یا دلتا گسترش خواهد یافت



در میان کشورهای اروپایی، انگلیس به خاطر روابط دیرینه با آفریقای جنوبی زودتر از همه در خصوص سویه جدید کرونا اظهارنظر کرد. ساجد جاوید، وزیر بهداشت انگلیس از ناتوانی واکسن‌های موجود در پیشگیری از ابتلا به سویه‌های جدید انتقاد کرد. در ضمن پروفسور رابیندراتا گوپاتا، کارشناس میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه کمبریج هم نگرانی خود را از جهش‌های زیاد سویه جدید ابراز کرد و گفت این سویه ممکن است که واکنش در بدن افراد واکسینه شده را خنثی کند تا بتواند با جهش‌هایی که در بخش پروتئینی خود داشته در بدن فرد میزبان مستقر شود.


سویه جدید با جهش‌های فراوان در بخش پروتئین اسپایک هوشمندانه در پی شکار انسان‌هاست


به گفته برخی از ویروس‌شناسان، این سویه جدید کرونا با ویروسی که دو سال پیش در ووهان چین شناسایی شده خیلی متفاوت است زیرا توانسته در بخش پروتئین اسپایک خود ۳۲ جهش انجام دهد. این در حالی است که واکسن آمریکایی فایزر بر اساس پروتئین موجود در همان ویروس ووهان ساخته شده است.


سویه جدید کرونا ۱۰ جهش خطرناک دارد/ «اومیکرون»،‌ در حال پیشروی سنگر به سنگر


لندن تابه‌حال پروازهای ورودی به انگلیس از ۶ کشور آفریقایی ازجمله آفریقای جنوبی را تعلیق کرده است. استرالیا اعلام کرده در صورت تشدید وضعیت، قوانین مرزی برای مسافران جنوب آفریقا را محدودتر می‌کند. هند غربالگری مسافران ورودی از آفریقای جنوبی، بوتسوانا و هنگ‌کنگ را تشدید کرد و اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هم گفته است که کشورهای این کمیسیون در نظر دارند سفرهای هوایی از جنوب آفریقا را متوقف کنند.




بیشتر بخوانید:


خروج همه‌ شهرهای ایران از وضعیت قرمز کرونا پس از ۲۸۹ روز


شیوع دوباره کووید-۱۹ در اسرائیل؛ فایزر حریف کرونا در سرزمین‌های اشغالی نشد/ افزایش مبتلایان به کووید-۱۹ علیرغم تزریق ۲ دوز واکسن




ایران به‌عنوان یکی از کشورهایی که از اوایل پاندمی کووید-۱۹ با این بیماری دست‌به‌گریبان بوده با تمهیدات گسترده‌ای توانسته بیش یک‌صد میلیون دُز واکسن به مردم تزریق کند. از طرفی در حال حاضر هیچ‌یک از شهرهای کشور از بابت شیوع کرونا قرمز محسوب نمی‌شوند و به رنگ‌های آبی یا زرد درآمده‌اند. به همین دلیل است که فعالیت‌های ورزشی، آموزشی، اداری و تجاری یا کاملاً حالت نرمال دارند یا در حال بازگشتن به وضعیت عادی هستند اما این دستاوردها که با واکسیناسیون سراسری و با همکاری مردم به جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیش‌آمده نباید باعث شود که از تهدید این سویه جدید غافل شویم.


بر اساس آمار موجود، تعداد زیادی تبعه ایرانی از طریق کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج‌فارس به آفریقا سفر می‌کنند که اگر حتی یک نفر از آن‌ها به سویه جدید مبتلا شود و به میهن بازگردد، می‌تواند منشأ شیوع بیماری شده و تمام رشته‌های مقامات بهداشتی کشور را پنبه کند. به همین دلیل، مقامات مسئول باید علاج واقعه را پیش از وقوع انجام دهند و با تعلیق پروازهای آفریقایی و در ضمن اتخاذ تصمیمات سختگیرانه قرنطینه‌ای در مبادی ورودی راه را بر ورود این سویه بسیار خطرناک به کشور تا حد ممکن ببندند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب