جزئیاتی از وبینار تخصصی فعالیتهای ورزشی و کوتاه قامتان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا ار دامغان، انسیه رهنما مدرس دانشگاه آزاد اسلامی دامغان در وبینار تخصصی فعالیتهای ورزشی و کوتاهقامتان، رشد قد را یکی از شاخصهای برآورد سطح بهداشتی در جامعه دانست و اظهار کرد: تشخیص و درمان کودکان مبتلا به کوتاهی قد ایدیوپاتیک یکی از شایعترین نگرانیهای متخصصان غدد درونریز و سایر پزشکان مراقبت کننده کودکان است.
وی افزود: کودکان کوتاه قد (ISS ) در بدو تولد دارای هورمون رشد GH کافی و بعد از تولد و در سنین ۴۵ ماهگی علائم اختلال هورمون در آنان آشکار میشود که تیپهای به شکل اسکلتی از این گروه باید تشخیص داده شوند.
مدرس گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان ارزیابی این کودکان را بااهمیت دانست و بیان کرد: سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی شامل تناسب رشد اندام با استفاده از فاصله بازو و ارتفاع و نسبت پایین تنه و بالاتنه، سابقه تولد، وضعیت تغذیهای و مهمتر از آن درک کودک و والدین از این مشکل و میزان نگرانی باید با بررسیها ارزیابی شود.
وی تأکید کرد: مشاوره و روانشناسی به عنوان مکمل رشد بسیار ارزشمند و علت وجود اختلال، عوامل ژنتیکی، جهش ژنی، مبتلا بودن نسهای قبل، وراثت، شرایط محیطی، تأخیر رشد استخوان و تغذیه است.
رهنما با بررسی درمانهای صورت گرفته برای این کودکان عنوان کرد: پاسخها بسته به دز متغیر است و عوامل متعددی بر پاسخ رشد GH تاثیرگذار است که با توجه به نمودارهای مشخص شده در مراکز، عدم پاسخگویی به درمان نیز مشخص میشود که به از ۱_۲ سال و با دزهای بالاتر درمان متوقف و درمانهای جایگزین صورت میگیرد.
مدرس گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته با درمان و تمرینات بدنی مکمل بیان کرد: مقالات علمی مرتبط ۲۰۲۱ میزان استفاده درمانی از GH با دزهای معمول قبل از بلوغ برای افراد ایدیوپاتیک در مقایسه با افراد ترشح طبیعی GH را بر شاخصهای عملکرد بدنی مفید ندانسته است؛ اما مقاله منتشرشده در ۲۰۲۰ ویژگیهای قدرت عضلانی در دو دسته فعال و غیرفعال و افراد مبتلا در مقایسه با افراد سالم که ویژگیهای تنه سنجی ISS پایین و هیچ تفاوت در عملکرد گروه ها پیدا نکردند و گروههای سالم در پارامترهای مشخص بهتر عمل کردند؛ اما براساس مطالعات قبلی و نتایج تغییرات به دست آمده در بیماران ISS و به دلیل اثربخشی درمان GH کودکان مبتلا فرض شد که GH زمانی که با تمرینات بدنی در بیماران مبتلا ترکیب شود نه تنها برای افزایش قدرت بلکه برای ترشح GH و بهبود ویژگیهای وضعیتی آنها مفید است و پیشنهاد میشود.
مدرس علوم ورزشی دانشگاه دامغان هدف از وبینار ارائه شده را افزایش نشاط و بهبود و امید به زندگی کودکان کوتاه قامت و ترویج برنامههای مرتبط با توجه به اقشار و بیماریهای خاص دانست و گفت: ارتقای سطح مشارکت این افراد در ورزش، توسعه فرهنگ عمومی ورزش، با توجه به نهادینه سازی آن در سبد خانواده، شادی و نشاط را به همراه خواهد داشت.
به گزارش آنا، اکنون یکی از مهمترین و شایعترین مشکلات کودکان و نوجوانان کوتاه قدی است که بهطور فزآیندهای سلامت جهانی را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تحت تأثیر قرار داده است براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲، ۱۶۱ میلیون کودک در جهان از کوتاهی قد رنج میبردند و میزان شیوع کوتاهی قد در جهان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۲ از ۳۳ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است . هدف جهانی این است که شیوع کوتاهی قد به میزان ۳۹ درصد در سال کاهش یابد و تعداد کودکان کوتاه قد از ۱۷۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۰ میلیون کودک در سال ۲۰۲۵ برسد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/