دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1400 - 11:52
با رأی نمایندگان مجلس؛

مجازات شرط‌بندی در فضای مجازی مشخص شد

براساس رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجازات شرط‌بندی در فضای مجازی مشخص شد.
کد خبر : 621058
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی  _ 19 آبان



به گزارش خبرنگار گروه سیاست آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۳ آبان ماه) خانه ملت و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، با ماده یک این طرح موافقت کردند که براساس آن، ماده (۷۰۵) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) با اصلاحات و الحاقات بعدی به شرح زیر اصلاح شد:


ماده ۷۰۵- هر شخص به هر نحوی در فضای حقیقی یا مجازی مرتکب قماربازی یا شرط‌بندی شود یا در بخت‌آزمایی شرکت نماید، علاوه بر ضبط اموال و عواید حاصل از جرم، به جزای نقدی درجه شش یا به جزای نقدی معادل ارزش یک تا سه برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم هر کدام بیشتر باشد، محکوم می‌شود.


تبصره ۱- قماربازی عبارت است از هر نوع بازی که طبق قواعد خاص آن بازی، بازنده یا بازندگان وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان پرداخت می‌کنند.


تبصره ۲- شرط‌بندی عبارت است از هر نوع مشارکت دو یا چند شخص در خصوص پیش‌بینی وقوع امری خاص که بازنده یا بازندگان ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان باشد. شرط‌بندی بر روی نتیجه مسابقه بین اشخاص شرکت‌کننده در مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و هر مسابقه‌ای که موجب تقویت بنیه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی است و مسابقه با تانک و هواپیما و سایر ادوات جنگی که کاربرد نظامی و دفاعی دارد، مشمول مجازات این ماده نیست.


تبصره ۳- بخت‌آزمایی عبارت است از هر نوع مشارکت دو یا چند شخص در خصوص انجام قرعه‌کشی یا هر اقدام مبتنی بر شانس یا انتخاب تصادفی که در نتیجه آن کل یا بخشی از وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی پرداخت شده یا در تعهد پرداخت قرار گرفته شرکت‌کنندگان به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به یک یا چند نفر از شرکت‌کنندگان که بر مبنای قواعد آن بخت‌آزمایی برنده محسوب می‌شوند، پرداخت شود.


تبصره ۴- در صورتی که اقدامات مرتکب قماربازی یا شرط‌بندی یا بخت‌آزمایی به‌ عنوان حرفه یا سردستگی گروه مجرمانه سازمان‌یافته محسوب نگردد، چنانچه قبل از تعقیب یا پس از شروع به تعقیب با مراجع قضائی یا انتظامی همکاری مؤثر در شناسایی اداره‌کنندگان و سردسته‌گان و اموال و عوائد حاصل از جرم آن‌ها، داشته باشد، پس از ضبط اموال و عواید حاصل از جرم، از تعقیب موضوع این ماده معاف می‌شود.


در ادامه جلسه، نمایندگان ماده (۴) این طرح را تصویب کردند که براساس آن، ماده (۷۰۸) قانون به شرح زیر اصلاح شد:


هر شخص، ابزار مخصوص قماربازی اعم از رایانه‌ای یا غیررایانه‌ای را تولید، معامله، عرضه، حمل یا نگهداری کند، به جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی یک تا سه برابر ارزش اموال و عواید حاصل از جرم، هر کدام بیشتر باشد محکوم می‌شود.


مطابق با تبصره آن، ابزارهای مخصوص قماربازی، شرط‌بندی و بخت‌آزمایی حسب مورد توقیف یا مسدود یا معدوم می‌شود، مگر آنکه منفعت مشروع یا عقلائی داشته باشد که در این صورت ضبط می‌شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب