بی توجهی به وضعیت زندانیان و خانوادههای آنها عامل آسیبهای اجتماعی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندانها در نشست تخصصی مدیران ستادی و استانی سازمان زندانها با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت کاهش تعداد زندانیان کشور گفت: کارگروهی که بلافاصله پس از بیانات معظم له تشکیل شد تحقیقات و مطالعات خود را بر5 محور مبانی فقهی حبس در اسلام، رهنمودها و بیانات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص زندان و زندانیان، سیاستهای کلی قضایی ابلاغی طی سنوات گذشته، قانون اساسی و قوانین عادی و در نهایت دستورالعملها و بخشنامههای روسای محترم قوه قضاییه انجام داد که طرح جامعی تهیه و ارائه گردید.
وی افزود: با بهرهگیری از این اسناد بالادستی برنامه کاهش جمعیت زندانیان با تاکید بر استفاده از چهار ظرفیت فقهی، قانونی، مدیریتی و اجتماعی با طراحی راهبردهای جامع انجام شد که امیدواریم با اجرای کامل آن بتوانیم شاهد کاهش جمعیت زندانیان باشیم.
رئیس سازمان زندانها با توصیف تشخیص مقام معظم رهبری و بیانات ایشان به عنوان دستورالعمل و سیاست راهبردی خاطرنشان کرد: در تبیین وضعیت سازمان زندانها در 10سال آینده دو روند مطلوب و نامطلوب قابل پیش بینی است که طبق مطالعات اگر روند فعلی ادامه یابد در ده سال آینده با افزایش نامطلوب تعداد زندانیان و به تبع آن افزایش خانوادههای درگیر با موضوع زندانها خواهیم بود که این یک زنگ خطر جدی برای وضعیت اجتماعی است که رهبر انقلاب به خوبی به آن اشاره فرمودند.
جهانگیر در تشریح ظرفیتهای موجود برای کاهش جمعیت زندانیان و ارائه جزئیات آن گفت: ظرفیت های قانونی شامل استفاده و بهره برداری کامل از ظرفیتها و تاسیسات حقوقی قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری است که ضرورت دارد قضات با نگاه حبس زدا از این ظرفیتها استفاده کنند.
وی بهرهبرداری از ظرفیتهای مدیریتی را به عنوان یک راهبرد مهم در موضوع کاهش جمعیت زندانیان عنوان کرد و گفت: اجرایی کردن تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری و رئیس محترم قوه قضاییه در خصوص جلوگیری از وقوع جرم و کاهش جرم در جامعه، بازنگری در قوانین موجود، فرهنگ سازی، علمی نمودن فرآیندهای قضایی و ایجاد وحدت رویه در اجرای قوانین را مهمترین محورهای این ظرفیت عنوان نمود.
رئیس سازمان زندانها در ادامه افزود: در حال حاضر فقط 47000 خانواده زندانی تحت پوششهای حمایتی شامل کمکهای نقدی، غیرنقدی و آموزشی سازمان زندانها قرار دارند اما طبق آمار110هزار خانواده وابسته زندانیان نیازمند داریم که باید بتوانیم تمامی آنها را تحت پوشش جامع حمایتهای مادی و معنوی قرار دهیم چرا که به اندازهای که آسیبهای خانوادهها را کم کنیم به همان میزان شاهد کاهش جمعیت زندانیان و کاهش ورود افراد به چرخه جرم خواهیم بود.
جهانگیر اشتغال زندانیان و کسب درآمد مناسب را پیش زمینه فعالیتهای اصلاحی و تربیتی در زندانها دانست و گفت: واقعیت این است که علیرغم تلاشهای بسیار هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب در حوزه اشتغال در زندانها فاصله داریم و توسعه این بخش برای حرفه آموزی و کسب درآمد توسط زندانیان یک ضرورت مهم است که تاثیر بسیار در کاهش آسیب خانواده زندانی و کاهش بازگشت مجدد به زندانها دارد.
وی تصریح کرد: فرمایش حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند «سعی کنید هیچ کس بی خود در زندان نماند» تکلیفی برای تمامی افرادی است که به نوعی با این زندانی در ارتباط هستند و تفاوتی بین افراد در این زمینه وجود ندارد.
رئیس سازمان زندانها خاطرنشان کرد: باید همه افراد چنین حساسیتی نسبت به وضعیت زندانیان داشته باشند چرا که در غیر اینصورت آسیبهای آن متوجه تمام جامعه خواهد بود.
در پایان این نشست از ادارات کل زندان های استان البرز، اصفهان، کردستان، هرمزگان، مرکزی و زنجان که در ارزیابی دستگاههای اجرایی استان موفق به کسب عناوین برتر در حوزههای «اقامه نماز»، «گسترش فرهنگی بسیجی»، «صیانت از حریم امنیت عمومی» و «حمایت از خانواده های زندانیان» موفق به دریافت لوح تقدیر از استانداران و نمایندگان ولی فقیه گردیده بودند قدردانی شد.
انتهای پیام/