دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زاکانی:

تهران باید هویت فرهنگی و اجتماعی منطبق بر مفاهیم اسلامی داشته باشد

شهردار تهران گفت: تهران باید یک هویت فرهنگی و اجتماعی منطبق با بافت شهری و مفاهیم اسلامی تبدیل شود.
کد خبر : 620161
زاکانی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، شهردار تهران، علیرضا زاکانی، در جلسه با معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری، ضمن بررسی وضعیت این معاونت، و احصا مشکلات پیش روی این معاونت گفت: تهران باید یک هویت فرهنگی و اجتماعی منطبق با بافت شهری و مفاهیم اسلامی تبدیل شود. تهران ظرفیت دارد تا در حوزه فرهنگ و هنر، شعر و ادبیات، ورزش و علم و فناوری، هویتی مستقل و برگزیده را به خود اختصاص دهد و این امر در کمترین زمان ممکن لا مدیریت دقیق صورت خواهد گرفت.


وی افزود: تهران در حال حاضر در بخشی از حوزه‌ها مانند سلامت، آسیب‌های اجتماعی، ورزش و دیگر مسائل مربوط به امور اجتماعی و فرهنگی در منطقه بحرانی قرار دارد.


زاکانی در پیشنهاد معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: با استفاده از ظرفیت نخبگان محلات تهران و مساجد، شرایط را به سمت وضعیت ایده آل، حرکت دهید. با شکل گیری گروه‌های ادبی و فرهنگی در مساجد و محلات، ظرفیت‌های موجود برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر تهران، ارتقا پیدا می‌کند.


زاکانی در تکمیل اهمیت مدیریت فرهنگی محله‌ای افزود: تهران دارای ۳۵۳ محله است که با متمرکز کردن نخبگان هر محله و هم افزایی آن‌ها با معاونت امور اجتماعی و فرهنگی، تهران می‌تواند به بهترین الگوی شهری و فرهنگی اجتماعی، برای شهرهای جهان اسلام با الگوی مدیریت از پائین به بالا تبدیل شود.


زاکانی در خصوص وضعیت زیست متهاجرین، کارتن خواب‌ها و زباله‌گردها گفت: چشم پوشی بر این جمعیت آسیب دیده‌ی ۲۱۰۰۰ نفری، ظلم به شهر و آن‌ها شهروندان است. پیگیری حل مشکلات این شهروندان آسیب دیده، باید در چند مرحله‌ شناسایی، سم زدایی و درمان، بازیابی هویتی و شخصیتی و در آخر، اشتغال و آموزش صورت بگیرد.


محمد امین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در این جلسه‌ ضمن تاکید بر اهمیت این مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر تهران گفت: نظام مسائلی که در حوزه فعالیت‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری وجود دارد، یک مجموعه است. برای پیش برو اهداف این معاونت در شهرداری تهران، باید از فعالیت‌های جزیره‌ای فاصله گرفت و به سمت هم‌افزایی در بین اجزا معاونت و حتی شهرداری، جهت سیل به سمت اهداف شهرداری حرکت کرد.


توکلی زاده خاطر نشان کرد: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی، زمانی که یک منظومه نباشد، نمی‌تواند انتظار هم کاری از دیگر معاونت‌های شهرداری را داشته باشد.
برای رسیدن به اهداف کوتاه و بلند مدت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی، به عنوان رکن اساسی شهرداری، ما دو اصل در فعالیت‌های خودمان لحاظ کرده‌ایم. دو اصل هویت و سبک زندگی، که محوریت عموم کارهای ما در این معاونت و حتی دیگر معاونت‌ها را پوشش خواهد داد.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی افزود: احیای هویت فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در کنار ترویج سبک زندگی شهری متعالی، نیازمند این است که مسائل فرهنگی زیر سایه دیگر فعالیت‌ها قرار نگیرد و فعالیت‌های عمرانی و شهری، جهت بازنمایی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، پیوست فرهنگی نداشته باشند؛ بلکه محوریت با مسائل فرهنگی و اجتماعی باشد و دیگر فعالیت‌ها به پیوست این محوریت، ایفای نقش کنند.


وی در ادامه گفت: متاسفانه برای حرکت به سمت این اهداف، در حال حاضر با یک بدنه‌ی لَخت و خسته که رمق فعالیت را از معاونت می‌گیرد، در تمامی حوزه‌ها درگیر هستیم که با زمان مشخص شده‌ی ۶ ماه، قطعا این موانع جهت فعالیت‌های اساسی، برداشته خواهند شد.


توکلی زاده در ادامه اشاره کرد: لزوم ارتباط معاونت اجتماعی و فرهنگی با اقشار و ارکان جامعه، از جمله مدارس، مساجد و خانواده‌ها برای بررسی و پیگیری دقیق و واقع بینانه مسائل در امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری جز اولویت‌های ما است.


وی در آخر با توجه به مطرح شدن فراگیری آسیب‌های اجتماعی زباله گردها و کارتن‌ خواب‌های شهر تهران گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی هم لازم به ذکر است، تحت عنوان، طرح زمستان، در حال حاضر، گرم‌خانه‌های شهر تهران آغاز به فعالیت کرده‌اند و ظرفیت ۲۱۰۰ نفره این گرم‌خانه‌ها در شب‌های اول آغاز فعالیت تکمیل شده است که باز هم با پیگیری‌های صورت گرفته، نیاز به کیفی سازی و بالا بردن کمیت افراد تحت پوشش دارد.


در ادامه حسین زینلیان، مشاور و رئیس دفتر معاون امور اجتماعی شهردار، در این جلسه درباره وضعیت فرهنگی تهران گفت: تهران، در حال حاضر درگیر جنگ است، جنگی با پشتوانه‌ی آسیب‌های اجتماعی که از لحاظ تنش و سطح درگیری، از بسیاری از شهرها، وضع نابسمان‌تری دارد، که تهران را به‌عنوان خط مقدم آسیب‌های اجتماعی چه از لحاظ کمیت و چه از لحاظ تعدد مسائل بیرونی تبدیل کرده است.


وی افزود: بودجه‌ی اختصاص داده شده به مسائل فرهنگی در حال حاضر، هزار و چهارصد و هفتاد و پنج میلیارد تومان است که صرفا از ۲۲۶ میلیارد تومان از آن، امکان استفاده مستقیم برای اجرای دستورات مستقیم دارد.


زینلیان در ادامه گفت: تفاوت ارقام در امر مسائل اجتماعی و فرهنگی، نشان دهنده نوع نگاه به این حوزه است، متاسفانه هنوز اهمیت فعالیت‌های با محوریت اجتماعی و فرهنگی، برای مسئولین مشخص نشده است، اما اینکه شهردار تهران، برای انتخاب جلسه با اولین معاونت خود در شهرداری، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی را مورد توجه قرار می‌دهد، نشان دهنده نوع نگاه تحول گرایانه به نسبت فرهنگ و مسائل اجتماعی است.


وی با بیان اهمیت فعالیت‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، جهت بررسی دقیق کلان مسئله‌های حوزه اجتماعی و فرهنگی شهر تهران اظهار کرد: همان طور که، رصدخانه شهری تهران، به عنوان بخشی از مرکز آمار و رصد شهری، مسئولیت بصری‌سازی داده‌های مدیریت شهری و فراهم‌سازی شرایط مناسب جهت نمایش گزارش‌های آماری و تحلیلی را به عهده دارد، نیاز به یک رصدخانه فرهنگی و اجتماعی در شهرداری تهران احساس می‌شود.


زینلیان در خصوص رصدخانه فرهنگی شهرداری گفت: رصدخانه‌ای که تمامی امور فرهنگی و اجتماعی خانواده‌ها، آمار استفاده از امکان شهری و تفریحی، وضعیت آموزش‌های شهروندی، دسترسی به امکانات اجتماعی و سلامت را بتوانیم بررسی کنیم.


وی افزود: هوشمند سازی فعالیت‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری، با ایجاد رصدخانه، می‌تواند بزرگ‌ترین فعالیت ما در ۶ ماه اول مدیریت شهرداری جدید، باشد؛ که این امر، نتیجه‌های شگرفی در رسیدن به محتوا برای برنامه ریزی‌های دقیق تر در شهرداری تهران را فراهم خواهد کرد.


دیگر مدیران این معاونت با ارائه برنامه و شرح وضعیت فعلی به نکاتی اشاره کردند. از جمله مسائل مطرح شده در حوزه بانوان، لزوم تقویت ورزش بانوان، افزایش سرانه امکانات تفریحی و ورزشی برای ایشان و ایجاد بستری امن و مطمئن جهت تولید و توزیع محصولات دست ساز، توسط کارآفرینان و بانوان سرپرست خانوار، از جمله اولویت‌های موجود در این حوزه بود.


توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، گفت: هماهنگی‌های لازم جهت اختصاص دادن مکان‌های مشخص برای عرضه محصولات کارآفرینان در پارک‌های سطح شهر، صورت گرفت که این امر، باعث می‌شود هم عرضه محصولات این تولید کنندگان به راحتی صورت بگیرد و مقداری از حجم سد معبرهای خیابان‌های تهران برطرف شود.


وی بیان کرد: اولویت به مسئله‌ی ورزش در شهر تهران، فعال کردن تمامی امکان ورزشی و افتتاح پروژه‌های نیمه کاره ظرف شش ماه آینده و همچنین برگزاری رویدادهای بزرگ ورزش عمومی از جمله کیفی سازی معبرهای کوه پیمایی در نقاط مختلف تهران، در کنار پیگیری فعال شدن ۱۰۰۰ خانه سلامت در شهر تهران، از جمله اقداماتی است که در حوزه ورزش و سلامت صورت می‌گیرد.


در آخر، مرتضی امیری اسفندقه، دستیار ویژه شهردار در حوزه شعر و ادبیات فارسی، با ذکر اهمیت فرهنگ و ادب در ساخت یک شهر الگو با تعاریف و مفاهیم فرهنگی گفت: شهرداری تهران به مثابه یک مدرسه است؛ مدرسه‌ای که ترویج کننده فرهنگ و ادب فارسی خواهد بود. معتقدم ما قبل از اینکه شهروند باشیم، شعروند هستیم. کدام یک از شهروندان ما تاکنون با شعر رابطه‌ای نداشته اند؛ شعر و ادب، آمیخته با زندگی شهری و اجتماعی ما است.


وی افزود: با دستورات صورت گرفته، خانه‌ی نیما یوشیج، پدر شعر نوی فارسی، به عنوان خانه شعر و ادب، محفلی برای ترویج این فرهنگ در شهر تهران، خواهد بود.


امیری اسفندقه گفت: امیدواریم شعر را با هویتی اصیل، به سرای محله‌ها، پارک‌ها، مراکز فرهنگی و حتی قهوه خانه، بازگردانیم و روح شعر را برای بالا بردن فهم فرهنگی شهری، به جامعه تزریق کنیم.


وی افزود: شعر نباید صرفا در محافل و مجالس ادبی محدود شود، بلکه باید توجه ویژه‌ای به ماهیت شعر درمانی، برای ساخت هویت فرهنگی شهر توجه کرد.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب