تولید و استفاده از تسلیحات هستهای در دکترین دفاعی ایران جایگاهی ندارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از کانال اطلاعرسانی وزارت امور خارجه، سعید خطیبزاده در واکنش به بیانیه سران فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا در حاشیه نشست گروه ۲۰ گفت: جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح همواره تأکید کرده است مطابق با فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه حرمت تولید و استفاده از تسلیحات هستهای، بهدنبال ساخت سلاح هستهای نخواهد بود و علاوه بر آن، این تسلیحات در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عضو مسئولیتپذیر معاهده عدم اشاعه (NPT) و عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی همواره همکاری مناسبی در چارچوب پادمان با این نهاد فنی و تخصصی داشته است و با پایبندی کامل به تعهدات خود تا حتی یک سال پس از خروج غیرقانونی و غیرمسئولانه آمریکا، حسننیت خود را نشان داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام اینکه ایران از قصد دیگر طرفها برای بازگشت کامل به اجرای تعهدات خود استقبال میکند، عنوان کرد: ملاک برای ما، عمل طرف مقابل است. دولت جدید آمریکا برخلاف مواضع اعلامشده، همچنان سیاست فشار حداکثری که به اعمال تحریمهای جدید منجر میشود یا اعمال مجدد تحریمهایی که پیشتر رفع شده بودند، ادامه میدهد.
خطیبزاده تأکید کرد: پس از طی زمان لازم برای استقرار دولت جدید و انجام بررسیهای مقتضی و همچنین پس از مشورت با شرکا و رایزنیها با هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام، اعلام شد مذاکرات برای لغو تحریمها پیش از پایان ماه نوامبر آغاز خواهد شد.
وی درباره آنچه در زمینه تولید اورانیوم فلزی و اورانیوم با غنای بالا در بیانیه سران چهار کشور اعلام شده است، تصریح کرد: برخلاف بیانیه تولید اورانیوم فلزی و اورانیوم با غنای بالا همانطور که پیشتر نیز اعلام شده است، با اهداف صلحآمیز و دارای مصارف غیرنظامی ازجمله مصارف پزشکی و تأمین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران بوده است و باید یادآور شد که چنین مواضع غیرمنطبق با واقعیت، نتیجه سازندهای با خود به همراه نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: بحران بهاصطلاح هستهای که در این بیانیه به گزافه از آن یاد شده است، بحرانی ساختگی و تبلیغاتی بیشتر نیست. اما هرچه هست، شرایط کنونی در واقع حاصل عدم مسئولیتپذیری و عدم پایبندی نسبت به اجرای تعهدات توسط دولتهای صادر کننده این بیانیه بوده و خروج غیرقانونی و نقض قطعنامه ٢٢٣١ (٢٠١۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط دولت ایالات متحده آمریکا و بی عملی طرف های اروپایی در اجرای تعهدات خود منجر به ایجاد وضعیت کنونی شده است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/