دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

عدم مدیریت تولید آلودگی‌هوا در کشور/ پدیده وارونگی هوا در تمام دنیا مدیریت می‌شود

یوسف رشیدی با بیان این‌که آلودگی و وارونگی هوا در تمام دنیا وجود دارد گفت: تولید آلودگی هوا در کشور مدیرت و کنترل نمی‌شود.
کد خبر : 614750
وارونگی هوا

یوسف رشیدی کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری آنا، در خصوص شروع آلودگی‌هوا در گفت: تهویه طبیعی اتمسفر در فصول مختلف سال متفاوت است و دلیل آن پراکندگی وزش باد و لایه اختلاط است که به صورت سقف مجازی عمودی است و منجر می‌شود آلاینده‌ها در آن پخش شوند.


وی با بیان این‌که وارونگی هوا خاص ایران نیست افزود: در همه‌ی دنیا با شروع فصل سرد این موضوع مطرح می‌شود اما آنها با برنامه‌های از پیش تعیین شده تولید آلودگی را مئیریت می‌کنند و این موضوعی است که در ایران به آن توجهی نمی‌شود.


رشیدی با تاکیدبر این‌که موضوع کنترل تولید آلاینده‌ها در کشور رها شده است ادامه داد: سال‌هاست در حوزه الودگی هوا هیچ اتفاقی رقم نمی‌خورد و هیچ کاری از سوی مسئولان انجام نمی‌شود و همین امر موجب شده هرساله با شروع فصل دچار این بحران شویم.




بیشتر بخوانید:


خوب یا بد ادغام سازمان محیط زیست با سازمان جنگل ها


دستگاه ایرانی هوا را عاری از آلاینده می‌کند/ جادوی نانو در تصفیه هوا




این کارشناس محیط زیست با اشاره به این‌که روزانه بر تعداد موتورسیکلت که آلودگی تولید می‌کنند افزود می‌شود عنوان کرد: متاسفانه بعد از تولید آنها هیچ نظارتی بر روی آنها وجود ندارد. بدون داشتن معاینه فنی در سطح شهر تردد می‌کنند.


وی همچنین بابیان این‌که بحث خودروهای فرسوده از زمانی‌که موضوع واردات خودرو مطرح شد متوقف شده است گفت: استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها که وجود داشته و عدم توسعه حمل‌و نقل عمومی از مهمترین مواردی است که موجب آلودگی هوا می‌شوند و هیچ اقدامی برای اصلاح این رویه صورت نگرفته و از طرفی هم معاینه‌فنی خودروها چندان کارایی لازم را ندارد به همین دلیل برخی از وسایل نقلیه عمومی و خصوصی با داشتن معاینه فنی منجر به تولید آلودگی در هوا می‌شوند.


رشیدی با اشاره به این‌که بالغ بودن آلودگی هوا باعث ایجاد و گسترش انواع بیماری‌ها می‌شود افزود: اگر اقدامات لازم از سوی مسئولان مربوطه انجام شود شاهد افزایش کیفیت هوا و کاهش آلودگی خواهیم بود.


وی خاطرنشان کرد: اگر در ایران هم مانند سایر نقاط دنیا اقداماتی مانند از رده خارج شدن خودروهای فرسوده، تعیین و تکلیف موتورسیکلت‌های فاقد نظارت، ارتقا سیستم معاینه فنی، توسعه حمل‌ونقل عمومی و ... انجام شود هرساله دچار این آلودگی نخواهیم شد.


انتهای پیام/4161


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب