غربالگری سلامت روان در جامعه برای کاهش صدمات روانشناختی پساکرونا ضرورت دارد/ افزایش مراجعات به مراکز روانشناسی در دوران کرونا
مهدی منوچهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه در حیطه جسمانی به مرور زمان برای تمامی افراد جامعه واکسیناسیون انجام شده و با تقویت سیستم ایمنی بدن خطر فیزیکی کاهش مییابد، خاطر نشان کرد: ولی در حوزه روانشناسی، اثرات روانی آن همچنان ادامه پیدا میکند.
وی در ادامه ضمن نام بردن از این اثرات به صورت فهرستوار، عنوان کرد: افرادی که عزیزان خود را در این دوران از دست دادند و به دلیل شرایط موجود حمایت خویشاوندان خود را دریافت نکرده و یا سوگواری نکردند، این آثار پس از ورود به پساکرونا به شکل مشکلات روانشناسی خود را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در محیط خانواده اگر افراد متاهل باشند با مسائل و درگیریهای زوجی و اگر مجرد باشند با تنهایی، افسردگی و بیماری مواجه میشوند که لازم است با انجام مداخلات روانشناختی، راهکارهایی برای حل و فصل آن ارائه شود.
منوچهری با بیان اینکه به طور کلی کرونا هشداری برای سبک زندگی بوده که به مرور زمان تغییر میکند، اظهار کرد: نمونهاش، انزوای افراد و انجام آنلاین امورات و کارها است و این بیماری باعث بروز اتفاقاتی شد که باید در ۱۰ سال آینده رقم میخورد.
وی ادامه داد: گریزی از روندی که به جریان افتاده نیست و البته نیاز به آسیبشناسی و ارائه راهکار دارد و هرچند آمار دقیقی از بروز اتفاقات منفی روانی وجود ندارد ولی مراجعات به مراکز روانشناسی در دوران کرونا به شدت افزایش پیدا کرده و مسئله کرونا تأثیرات منفی بر روی روان افراد جامعه گذاشته است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مسیر مشابه برای درمان و حمایت روانی افراد مبتلا و یا غیر مبتلایان به کرونا که به افسردگی دچار شدند، همان مسیری است که در حوزه پزشکی و جسمانی صورت گرفته، خاطر نشان کرد: همانطور که برای مبتلایان، غربالگری پزشکی و رعایت پروتکلها انجام شد، باید غربالگری در جامعه از لحاظ سلامت روان نیز از سوی مراکز درمانی و دانشگاهها انجام شود و طرحها و برنامههایی نیز برای کاهش صدمات روانشناختی کرونا داده شود.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/