از تدوین پروتکلهای بهداشتی برای ورود دانشجویان به دانشگاهها تا ۳ برابر شدن وام دانشجویان پزشکی
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در هفته دوم ماه مهر با اعلام نتایج کنکور سراسری ثبتنام نودانشجویان در دانشگاههای کشور آغاز شده است. البته در این هفته اخبار متنوعی در حوزه دانشگاهی در رسانه مختلف منتشر شده که در ادامه به اهم این اخبار اشاره میشود.
یکی از مهمترین مسائلی که در این روزها مربوط پیگیری میشود زمان اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد است، بسیاری که در این آزمون حدنصاب لازم را کسب و انتخاب رشته کردهاند منتظر اعلام نتایج هستند تا بتوانند پس از آن در دانشگاهها ثبتنام کنند.
بر اساس اعلام فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور؛ «فهرست اسامی پذیرفتهشدگان نهایی آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۰ دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی زودتر از هفته آخر مهر آماده نمیشود.»
در این میان داوطلبان معترض به کنکور ۱۴۰۰ تا روز گذشته ۱۴ مهرماه فرصت اعتراض به کنکور را داشتند. قرار است نتیجه درخواست بررسی داوطلبان تا دهم آبان ماه بهصورت پیامک به متقاضیان اعلام شود.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه میتوانند وام دریافت کنند؟
مزیتهای کارنامه سبز برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ چیست؟
آیا دستیابی به پرچمداری علمی جهان با رویکرد آیندهپژوهانه دانشگاههای کشور امکانپذیر است؟
اعلام زمان بازگشایی حضوری دانشگاهها
از زمانی که تزریق واکسن کرونا سرعت قابل توجهی گرفته است بسیار از دانشجویان همواره میپرسند که از چه زمانی میتوانند وارد دانشگاهها شوند. به گفته علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم؛ «دانشگاهها احتمالاً اواسط یا اواخرترم جاری بازگشایی میشوند.»
بر اساس اعلام خاکی صدیق؛ «بازگشایی دانشگاهها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تابع سیاست کلی ستاد ملی مبارزه با کروناست و برای عملیاتی شدن آمورش حضوری، تابع این است که واکسیناسیون دو دوز دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان بهصورت کامل انجام شود.»
پروتکل جدید ورود به دانشگاهها؛ ممنوعیت ورود برای علائمدارها
در این مسیر برای ورود به دانشگاهها پروتکلهای بهداشتی خاصی تعریف شده است. این پروتکلها توسط مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم به دانشگاهها ابلاغ شد.
بر این اساس توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصلهگذاری مناسب فیزیکی در تعاملات بین فردی، ترددها، تهویه مناسب، شستن دستها و استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک برای همه افراد در مراکز مذکور مورد تأکید این پروتکلهاست.
همچنین کلاسهای دروس نظری دانشجویان جدیدالورود بهصورت مجازی برگزار خواهد شد. در طول هر نیمسال تحصیلی حداقل دو هفته آموزش حضوری برای کلاسهای رفع اشکال و کلاسهای عملی و آزمایشگاهی لحاظ شود. تعداد دانشجویان حاضر در کلاسها با احتساب دو مترمربع بهازای هر نفر در نظر گرفته شود.
بر مبنای پروتکلهای در نظر گرفته شده ورود یا حضور دانشجویان، اساتید و سایر کارکنان دارای علائم بیماری تحت هر شرایطی به مراکز آموزشی و تحقیقاتی ممنوع است. انجام تست سریع برای اشخاصی که با بیمار مبتلا به کرونا تماس داشتند، از این موارد مندرج در پروتکلهای ابلاغی از سوی وزارت علوم است.
۴ جلسه پایانی کلاسهای دانشگاه آزاد اسلامی حضوری برگزار میشود
دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۴۰ درصد دانشجویان کشور را در خود جای داده است بنابراین دانشجویان این دانشگاه نیز مدام جزئیات آموزش حضوری را مطالبه میکنند.
به گفته جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «خوشبختانه فرآیند واکسیناسیون استادان و کارمندان به پایان رسیده است، اگر فرآیند واکسیناسیون دانشجویان نیز نهایی شود، بعد از ۱۲ جلسه کلاسها بهصورت حضوری برگزار خواهد شد که ما امیدوار هستیم این اتفاق بیفتد.»
بر اساس اعلام وی؛ «اگر روند واکسیناسیون دانشجویان طبق روال انجام شود و ستاد ملی کرونا به ما اجازه دهد، کلاسها حضوری خواهد شد.»
علمایی عنوان میکند: «انتظارمان این است که ۴ جلسه آخر در دانشگاهها بهصورت حضوری برگزار شود تا دانشجویان بتوانند در کلاسها حاضر شده و با استادان ارتباط برقرار کرده و مشکلات درسی خود را مرتفع کنند که برای امتحانات با مشکلی مواجه نشوند.»
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به دانشجویان میگوید: «امتحانات نیز به احتمال زیاد بهصورت حضوری برگزار خواهد شد و لازم است دانشجویان از هماکنون این نکته را مدنظر قرار داده و بهصورت مستمر در کلاسها حاضر شوند تا در زمان امتحانات دچار استرس نشوند.»
نرخ مصوب خوابگاه و غذای دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
در هفتهای که سپری شد، دانشگاه آزاد اسلامی نرخ مصوب خوابگاه و غذای دانشجویی را در این دانشگاه اعلام کرد. بر اساس اعلام مهران صلواتی، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «نرخ غذای کمهزینه ۶ هزار و ۸۰۰ تومان، غذای متوسط هزینه ۸ هزار و ۲۰۰ تومان و غذای پرهزینه ۹ هزار و ۶۰۰ تومان برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تعیین و به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است.»
به گفته صلواتی؛ «نرخ اجاره خوابگاهها در هر استان توسط شورای سرای دانشجویی انجام و به میزان ۱۵ درصد کمتر از قیمت عرف منطقهای که خوابگاه در آن قرار دارد در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت.»
خوابگاههای دانشگاه آزاد اسلامی توسط شاخصهای مختلفی رتبهبندی شدهاند و بر اساس قیمت منطقهای، قیمتگذاری میشود که باید ۱۵ درصد پایینتر از قیمت اجارهبها در منطقهای که خوابگاه در آن قرار دارد باشد تا دانشجویان برای استفاده از خوابگاه دانشگاه ترغیب شوند.
حل مشکلات اینترنها و رزیدنتها؛ در دستور کار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت
مشکلات اینترنها و رزیدنتهای پزشکی همواره خبرساز میشود در این هفته نیز این موضوع مورد توجه رسانهها قرار گرفت. به گفته عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره حقوق کم دستیاران و کارورزان پزشکی؛ «معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به دنبال حل مشکل حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی است. در این راستا تأمین اعتبارات لازم یکی از مباحثی پیشروی ما است.»
وی عنوان میکند: «معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مسائل و مشکلات دستیاران را میداند و به سمت حل کردن این مشکلات حرکت میکند.»
افزایش ۳ برابری وامهای دانشجویان علوم پزشکی
دریافت وام دانشجویی برای دانشجویان دورههای مختلف از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این میان بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از افزایش ۳ برابری وامهای دانشجویان پزشکی خبر میدهد. بر این اساس مبلغ وام تحصیلی دانشجویان مجرد هر ماه ۳۵۰ هزار تومان و دانشجویان متأهل ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
مبلغ وام ضروری در مقاطع عادی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۳ میلیون است.
وام شهریه مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا سقف ۵ میلیون، وام شهریه کارشناسی پیوسته تا سقف ۱۰ میلیون تومان، وام شهریه کارشناسی ارشد تا سقف ۱۶ میلیون تومان و مبلغ وام شهریه دکتری تا سقف ۲۰ میلیون در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/