دریاچه ارومیه نصف شد
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمدحسین بازگیر، کارشناس محیط زیست با اشاره به وجود بیش از ۲۵۰ تالاب در کشور گفت: از این تعداد حدود ۱۴۵ تالاب رسماً در آییننامه مصوب دولت و زیرمجموعه قانون حفاظت و احیا و مدیریت تالابها ثبت شده و مابقی هم مشمول تعریف تالاب میشوند.
وی با بیان اینکه ۲۶ تالاب نیز عضو کنوانسیون رامسر هستند افزود: تعدادی از تالابهای کشورمان هم در معرض خطر از بین رفتن هستند.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه اینکه تالاب هامون، شادگان، بختگان، پریشان و خیلی تالابهای دیگر با کمبود آب و عدم تأمین نیاز آبی محیط زیستی خود مواجهند گفت: همین باعث شده که کارکردهای تالاب از جمله خدمات اکوسیستمی از بین برود.
بازگیر کمبود آب و عدم تأمین حقابهها را ناشی از خشکسالی و بهرهبرداریهای بیرویه از منابع آبی و عدم رعایت حقابه تالابها دانست و افزود: منابعی هم که وارد تالابها می شوند آلودگیهایی به همراه دارند و تالابها را آلوده می کنند.
وی از تغییر وضعیت وسعت و حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ابراز نگرانی کرد و گفت: حجم آب دریاچه ارومیه به نصف کاهش یافته است.
بازگیر معتقد است که بیشتر اتفاقاتی که در مورد تالابها افتاده عمدی و ناشی از دخالت و دستکاری های انسانی به ویژه نحوه بهرهبرداریهاست و عامل همه مشکلاتمان هم نوع نگاهمان است.
کارشناس محیط زیست با تذکر این نکته که زیستگاه فقط یک محل برای گذراندن چند روز و یک داستان کوتاه مدتی در زندگی گونهها و جوامع حیات وحش نیست گفت: زیستگاه، نوعی پشتیبان برای نسلهای متوالی و ادامه حیات آنهاست که اگر از بین برود شاهد کوچ دائمی یا انقراض گونهها خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه ما در برابر تالابها، تعهدات قانونی خارجی و داخلی داریم افزود: حکمرانی محیط زیستی ما باید کاملتر شود و خانواده بزرگِ دغدغهمند محیط زیست نیز بیشتر یکدیگر را یاری کنند به این معنا که بازدارندگی در این حوزه باید فراتر از سازمان محیط زیست باشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/