دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1399 - 11:19
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست:

دریاچه ارومیه تا پایان سال 1406 به تراز اکولوژیک می‌رسد

عیسی کلانتری گفت: دریاچه ارومیه به مسیر احیا بازگشته و با اقدامات انجام شده تا پایان سال ١۴٠۶ به تراز اکولوژیک خواهد رسید.
کد خبر : 512801

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عیسی کلانتری در نشست خبری کارگروه ملی ستاد احیای دریاچه ارومیه که صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، اظهار کرد: برنامه احیای دریاچه ارومیه تنها پروژه‌ای در جهان بود که در آن دریاچه مرده‌ای به مسیر احیا بازگشته و با اقدامات انجام شده تا پایان سال ١۴٠۶ به تراز اکولوژیک خواهد رسید.


وی با بیان اینکه امسال، آخرین سال برنامه سخت‌افزاری و مهندسی دریاچه خواهد بود، گفت: در سال ٩٢ که مسئولیت احیای دریاچه به من سپرده شده بود در بازه زمانی ۶ ماهه با یک برنامه‌ریزی شبانه‌روزی توانستیم با تشکیل یک کنسرسیوم دانشگاهی با محوریت دانشگاه شریف برنامه جامعی را برای آن تدوین کنیم.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: اوج هزینه‌های ما در بحث احیا، مصادف با تحریم‌ها بود اما با همکاری دولت، جامعه محلی و سمن‌ها توانستیم برنامه را به نتیجه برسانیم.


کلانتری با اشاره به این مطلب که ستاد احیای دریاچه ارومیه در بحث احیا نقش برنامه‌ریزی داشته و در برنامه های اجرایی نقش ناظر داشته است، عنوان کرد: هر کدام از دستگاه‌ها براساس کارویژه خود مسئولیت برعهده داشتند که وزارت جهادکشاورزی، وزارت نیرو و قرارگاه خاتم بخشی از این سازمانها و ارگانها هستند.


وی در ادامه از تشکیل مرکز آینده پژوهی دریاچه ارومیه در سال آینده خبر داد که جانشین ستاد احیاء خواهد شد.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: جا دارد از مجلس در ارتباط با تصویب تأمین حقابه برای تالاب‌های کشور تقدیر کنم. ٧٠ تالاب بزرگ و نیمه بزرگ در کشور وجود دارد و تا سال گذشته وزارت نیرو خود را مقید به تأمین حقابه برای آنها نمی‌دانست که از آن زمان به بعد این حقابه‌ها همچون حقابه شرب، صنعت و کشاورزی به رسمیت شناخته شد.


کلانتری همچنین در ارتباط با این موضوع که بعضاً عنوان می‌شود که بارندگی‌ها عامل احیای دریاچه ارومیه بوده، گفت: قطعاً باید آبی وجود داشته باشد تا احیا صورت پذیرد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که ما در دهه ٨٠ که بارندگی‌های خوبی داشتیم ولی هر سال ۴٠ سانتیمتر از عمق آن کم شده بود.


وی در خصوص هزینه‌های انجام شده در برنامه‌ریزی احیا نیز عنوان کرد: تاکنون ١١ هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف احیا هزینه شده که از این میزان کمتر از ۵٠ میلیارد تومان به بخش برنامه‌ریزی اختصاص یافت که چیزی کمتر از ٠.۵ درصد کل پروژه بود.


انتهای پیام/۴١٠۵


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب